Tyypillinen autoharrastaja

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja 400 cid, 5.3.2002.

  1. Ahis

    Ahis Gearhead

    Puoltoistavuotispäivitys:

    Tytär 4,5v, jätkä kohta 2v, nuorin jätkä kohta 6kk, naimisissa vieläkin, ranchi vieläkin pankin, töissä tuoteinssinä, käyttiksenä edelleen vani, tällä kertaa matalakattoinen matkailuauto...

    Rambleri vaihtunut kiinanprätkään.
     
  2. Pahis

    Pahis 1st gear

    Normitapaus, kohta 23v. mittarissa. Yksin pankin talossa asusteleva pitkätukka, jonkinsortin rokkari niin soitto kuin kuunetelupuolelta ja vähän ulkoisestikkin.
    Harrastuksia pari bändiä, autot ja kiihytyshommisakin tulee nykyään vähä palloiltua mukana. Tienestissä paikallisellä höyläämöllä remonttimiehenä pitämäsä koneita kunnossa yms.
    Tilanne kehittynee joskus johonkin suuntaan 8)
     
  3. speedy

    speedy Double Gearhead

    Nelikymppi pieru :eek: 1 kpl 11v nuorempi avovosu + 2 kpl tenavia.
    harrastan Mustangia, tää on toinen sellainen, aiemmat harrastepelit Gm rautoja, enkä häpeä sitä kertoa :) ei oo pitkää tukkaa,eikä räkästä partaa, tatuointeja koruja (korut sopii mun mielestä naisille) en oikeastaan näytä harrastajalta, en edes osaa pukeutua harrastajaksi :poff: no ehkä kengät on sellaiset .. joskus hähhäh!
     
  4. neppari

    neppari Gearhead

    Ja taas päivitystä...

    Ammatti vaihtunut nykyään toimin kiinteistösihteerinä. Käyttiksenä 88 toyota mutta suburbaniin on jo uusi kone. Deltta myyty jo monta vuotta sitten. CC on vielä talossa. Ei enään haukkuja. Lapsukaisia on nykyään kolme 12v, 3v ja 1v ja mieskin meni vaihtoon.

    Ikää on jo yli kolmekymentä.
     
  5. Rinnewood

    Rinnewood 3rd gear

    :odroll: :rotfl: Jopas jotakin! En muistanutkaan että olen tuollaisia kirjoitellut, mutta onhan siitä aikaa (24.02.2006)

    No, päivitetään juttua!
    Parin kuukauden päästä tulee 40v. mittariin. Sama plondi edelleen kuvioissa mukana, paitsi että ei ole enää vaalea vaan hiukan tummempi. Sormuksenkin sai sormeensa 29.2.2008 kuin myös minä.. Ja sama koira voi edelleen hyvin seurassamme.

    Työpaikka edelleenkin sama, mutta ollaan edistytty hiukan kun nykyään rakennetaan Baltic merkkisiä hitek-hiilikuitu veneitä.

    Harrastus ei ole vaihtunut mutta kalusto on päivittynyt. Tuolla Buickilla tuli ajettua vielä toinenkin kausi rallia suoralla asvaltilla mutta myin sen vajaa pari vuotta sitten, syksyllä. Chevyistä ei ole niin paljoa jäljellä kun niistä tuli myytyä pois tarpeettomia osakokonaisuuksia, mutta sama visio edelleen mielessä. Tallissa makaa viimevuotinen käyttis Olds Cutlass stw josta tulee harrasteauto.

    Nykyisenä käyttöautona palvelee edelleen sama vw-91 jossa piti tulla aikoja sitten tunnit täyteen... :lol:

    Asumiskuvio on nyt mallillaan. Vajaa pari vuotta sitten, syksyllä buickin myynnin jälkeen, ostin vanhan rintamamies talon täältä pietarsaaresta. Asutaan yhdessä onnellisena :pinup: :n ja koiran kanssa saman katon alla.

    Tulevaisuudesta sen verran että pieniä kääpiöitä pitäis ruveta tekemään, niin sen jälkeen mulla onkin kaikki mitä tarvii...? :wink:
     
  6. rajuriiviö

    rajuriiviö 1st gear

    Oletko Sinä kanssa niitä pihejä miehiä :wink: niinkuin tuo mun ukko.. Pihinä ja laskelmoivana hän päätteli 29.2.2004, että on halvempi suostua siihen kosintaan, kun joka hemmetin neljäs vuosi ostaa niitä mekkokankaita :D :wink:
    Varsinkin, kun meikäläisen mekkoon ei ihan pieni kangaspala riitäkään :D
     
  7. moottorinlohko

    moottorinlohko Gearhead

    niinpä,se vanha sananlasku sanoo että tieto tuskaa lisää,eli mitä enemmän näistä oppii sen vähemmän huomaa tietävänsä ja alkaa pitää turpaansa kiinni elleiole oikeaa asiaa.nuoriso se "tietää" kaiken lukematta mistään mitään ja kokemusta ei mistään ole kerenny tulemaan,nepä täällä tietsikkaa kaiket illat naputtaakin,jaa lähempä taas naputtelemaan peltiä.
     
  8. Stance

    Stance Gearhead

    Jaa, onkos multa jäänyt tähän topiciin kirjoittamatta...ainakaan haku ei löytänyt osumia.

    '77 syntynyt mies, kotoisin alunperin Pohjois-Karjalasta. Yli 10 vuotta asunut pääkaupungissa, nykyään Vantaalla. Perheeseen kuuluu vaimo ja kolme kissaa, asutaan 60-luvun lähiössä, kerrostalossa Kaivokselassa. Kouluni kävin Helsingissä, KTM paperit sain kasaan, jottei tarvitse työttömäksi ylioppilaaksi alkaa. Työkseni olen 10 vuotta tehnyt IT-alan markkinointia ja projektimyyntiä. Nykyään teen hommia vanhempieni omistamalle perheyritykselle, sitä ennen 5 vuotta Helsinkiläisessä IT-firmassa. Harrastan amerikan autoja, pistooliammuntaa ja perhokalastusta.

    Amerikkalaisia autoja on nyt ollut kolme kpl, nykyään käytössä ja harrasteena tuo allekirjoituksen '90 Caprice STW. Kerrostalo ei tarjoa harrastamiseen parhaita mahdollisia edellytyksiä, joten olen pysytellyt ajettavissa yksilöissä, joissa niissäkin kyllä on riittänyt puuhaa. Haaveena olisi päästä pois täältä pääkaupungista takaisin tuonne P-Karjalaan omakotitaloon, jossa olisi tonttia ja tallia harrasteille.
     
  9. Rinnewood

    Rinnewood 3rd gear

    Jep, ja muutenkin tulee halvemmaksi kun tuon merkkipäivän kunniaksi voi tuoda kukkaa ja kakkua vain joka neljäs vuosi... :lol:
     
  10. MaxHeadroom

    MaxHeadroom Gearhead

    Taitaako "vanhempia harrastajia" myös hiukan nolottaa, kun monella tää jenkkiharrastus on alkanu vasta varallisuuden kasvun myötä :lol: ja sitä oikeeta tietotaitoo tai edes harrastustiloja ei ole.
    Ollaan monet tällaisia paremman keskiluokan pikkupomoja ja asiantuntioijta, joilla elämä sen verran kuosissa että rahaa on ostella toisten työn jäljiltä valmiiks entisöidyt tai muutoin kalliit kinnerit, joilla vaan käydään ravatti farkkutakin poveen piilotettuna hiukan kurvailemassa olympiterminaalin kulmilla kerran kuussa.
    Ja bisnesstilaisuuksissa vähän hiljasemmalla äänellä sitten mutistaan jotain tällaisesta "paheesta", jota muut keski-ikäistyneet pönöt vähän naureskelee...
    Ei perkele, täähän olikin vaan mun oma tarina... ei pidä yleistää
    :oops:
     
  11. Anonymous

    Anonymous Guest

    No,jokaisellahan on joku " luuranko kaapissa"
     
  12. 660

    660 1st gear

    että tällainenki topic, 75 syntyny teollisuuseristäjä joka tekee reppuhommia eikä suostu ajaan muulla kun jenkillä(kinnereistä saa ihottumaa) vuokralla olevassa kerrostalo kolmiossa asuu myös avovaimo kaks maatiais kissaa ja yks papillon kaikki narttuja eli altavastaajana ollaan :rotfl: tällä hetkellä päivittäiset/työmatka ajot suoritetaan suomalaisen jenkkiautoilun kulmakivellä eli vm 67 dodge dart 4D ja kutosella, edellinen käyttis oli viritetty olds delta 88 eli en oo merkkiuskollinen
     
  13. kingsway

    kingsway Gearhead

    3-kymppinen armeijan kapiainen.
    Paljon muutakin toki on tullut tehtyä.
    Vaimo on ja pari lasta.
    Dodgen ostin -99 ja mieleinen on ollut. Muitakin romuja välillä nurkissa pyörii.
    P-pohjanmaalta alunperin, paikkakunnat vaihtuu aika tiuhaan tahtiin. Nyt Hämeenlinnassa tullu jo asuttua harvinaisen pitkään, kokonaista 11 kk.
     
  14. kustomkuuppa

    kustomkuuppa Gearhead

    Viikonloppuraggari-eli arkiautona on ollut jo vuosia melko uusia autoja, ja viikonloput sitten ropaillaan vanhaa rautaa. Rahallisesti uuden auton pito on hulluutta, mutta vanhoista autoista jäi takavuosina noin käyttöautoina huonoja kokemuksia. Tyyliin "Teenpä tuon pikku remontin tässä pihamaalla" ja homma olikin kymmenen kertaa isompi, ja V-käyrän tykyttäessä tapissaan vain laitetaan koko viikonloppu ja iltamyöhään autoa, kylmä rinki siinä yhdessä paikassa kun ei tiedä valmistuuko se ajallaan että sillä pääsee töihin.

    Tekniikan alan konttorirotta, 31 v. Autoista oppinut sen mitä lehtiä lukemalla ja itse tekemällä oppii. Jos vikaa ei voi korjata hitsaamalla siihen paikkaa tai vaihtamalla muutamalla pultilla kiinni olevaa osaa, menee sormi suuhun.
     
  15. pas2

    pas2 Gearhead

    Osoitekenttä muuttunu vaimon ja lasten kaa ja autoja:
    '55 Bel air käyttis
    '85 buick elektra
    Chrysler Newport Town&Country 440 '75
    Vespa Sprint 1961
    1/2 Jeep Wagoneer '76
    Ja


    MAZDA 323 1,5 GLX -85

    Aijuu Impala '65
     
  16. Ana67

    Ana67 Gearhead

    "Jep, 40-kymppinen varastomies, asuu vuokralla kerrostalossa EI tallia, kissa ja avokki.

    Käyttöauto=harrasteauto, kesällä -95 Mustang avo,talvella -88 Skoda ja kesällä jos aikaa piisaa RD 350 "römpötin".
    Avokilla -92 Clio JA jos oikeen "huonosti" käy kohta Alfa 75 -90 8) entisten lisäksi....

    Ja harrastettua on tullu parisenkymmentä vuotta. Jenkeistä Italianihmeisiin :rotfl:"

    Herra Isä!!!! Ompa aika rientäny joten päivitystä pukataan täältäkin...

    Ikää tietysti karttunu ja "kokemusta" sen myötä. Asuu omakotitalossa vm -42 (ns. Ruotsalaistalo) Sudetissa. Yhä vain pohjolantalli, kissa(uusi) vanha omenapuun alla, VAIMO ja lapsikin (oma) tullut päiväjärjestystä "sotkemaan"=vielä wanhassa wirtaa piisaa :rotfl:

    Kalustona yhä Mustang avo -95, uutuudet: Tempo -91 ja :pinup: käyttis Dacia Duster. Siis itse ajelen American vehkeillä ja Fordeilla kesät talvet. Skootteri Street Elegance odottaa konttorilla käyntiä ja kilpiä... RD myyty, liian vaarallinen moppoihin tottuneelle.

    Eli lyhyesti harrastus jatkuu ja lisääntynyt OKT:n verran. Ja ei sitä Alfaa tullut koskaan.. :cry:
     
  17. em-ma

    em-ma 1st gear

    kerronpa ny mieki sit ittestäni... 22v, sinkku, mielisairaanhoitaja pimu Tanpereelta. Kotona sydänkäpynä englanninbulldoggi herra Elvis. Isosysterin kanssa yhteiseloa jolla pari rotikka muoria. Ajelut suoritetaan joko -82 chevrolet caprice:lla tai systerin -81buick electralla... vanha helmi löytyy säilöstä, kasipuokki fiude.. siinäpä kai nuo...
     
  18. kylähullu

    kylähullu 3rd gear

    Putkijulli ikää 34 vuotta, naimisissa, 4 lasta, tällä hetkellä 3 koiraa(bullmastiffi, ruotsalainen polisikoira ja kääpiö pilsneri), 2 kania ja kissa.
    Vanha rintamamiestalo ja talli omassa pihassa.
    Kalustoa on kertynyt jonkin verran.
    Pontiac -55
    Pontiac astre -77
    Pontiac astre -77 350v8
    Pontiac bonneville -88
    Buick -36 raato
    Ford -58 paloauto
    gmc van 6.5td -83
    Opel k-a raato -39
    Opel kadett a -63
     
  19. Fender

    Fender 3rd gear


    Vähäsen päivitystä tietoihin: No ikää on luonnollisista syistä tullut pari vuotta lisää. Vuokrakämppä on muuttunut ns. omaksi, pankkihan sen omistaa. Koulutus on pysynyt samana. Työpaikka on vaihtunut ja olen nykyään raskaskone-asentaja.

    Kalusto on muuttunut hiukan:
    - Monaco on vieläkin (tai se mitä siitä on jäljellä)
    - Dodge Polara -70
    - Danari löytyy edelleen
    - Corolla löytyy + Toinen samanlainen
    - Toi -69 Amatsouni löytyy edelleen ja sitten on tullut -70 ama lisää.
    - Ja sitten on tallin pihaan kertynyt kaikenlaisia muita romuja mitä ei nyt niin harraste-autoiksi voi kutsua. :lol:

    Kuten se ns. harraste ooppeli minkä seurakunta pisti palasiks meitin cruising bileissä... :rotfl:

    Juu ja käyttis on vaihtunut -94 200REEE merberekseen.

    Päivitellään taas parin vuoden päästä! :odroll:
     
  20. Rässi66

    Rässi66 3rd gear

    Yrittäjä, 41v, pari lasta ja kissa.
    Oma/pankintalo. Pieni tallikin on.
    -76 Kamina vetää henkeä tuossa pihalla ja odottaa aikaa/rahaa ym.
    Kauppakassina -95 Caprice STW LT1.
    Tallissa ruosterempassa edeltäjänsä -89 MB 300TDT.
    Mazza 626 GTi odottaa josko siitä tulis meijän likalle kouluauto, sittenku kortin saa.
    Sitten löytyy Jawa Stella millä ajelen pihalla ympyrää tai jopa kahdeksikkoa.
    8)
     

Kerro tästä muillekin!