Chevy/GMC Subbe/Pickup jutustelua

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja kane, 12.8.2007.

  1. hyeena

    hyeena 1st gear

    Paivittelin galleriaani, linkki pitais loytya allekirjoituksesta..

    Mutta otetaampa tahan muutama kuva tarkempaan syyniin..

    http://aarran.pp.fi/images/image/Suburban/IMG_2176.JPG
    kuvassa keula talla hetkella, ilman rekkaria..
    Valot ovat mitsusta, aukot niita varten on laajennettu hyvinkin raalla kadella kayttaen pistosahaa..
    Alkuperaiset parkki/vilkku lasit on eka irroitettu, sitten teipattu umpeen mustalla jeesusteipilla ja tehty "lasiin" isot reijat ja paalle nissan sunnyn e-hyvaksytyt vilkut. (sattu olee viereisessa ruudussa parkissa, siina oli viela eilen ainakin subben etukulmista ylimaarasiksi jaaneet vilkun lasit teipattuna paikalleen.. :poff: )
    Kuvasta ei tosin nay katolla olevat "rekkavalot" mutta ne on ensin deactivoitu ja viela vedetty paalle mustaa jeesusteippia.

    http://aarran.pp.fi/images/image/Suburban/IMG_2160.JPG
    pimeassa otettu hieman tarahtanyt kuva josta kuitenkin nakynee oleellinen..
    Eli alkuperaiset takavalot deactivoitu ja vedetty umpeen mustalla jeesusteipilla (paitsi lisajarruvalo, joka oli valmiiksi e-hyvaksytty!).
    Puskuriin pultattu kiinni bilteman valopaketit + takasumari. Valopaketit on ruuvvattu kiinni biltemasta loytyviin sopivan kokoisiin naulaus levyijin jotka taasen pultattu puskurin lapi (sen mustan kumin kinnitysreijasta, ei tarttenu tehda metalliin reikaa). Takasumari pultattu kiinni vetkoukun sahkoliittimen aluslevyyn. Josdotuksena bilteman 7-napaista.

    Gallerian rakennus puolella on kuvia paineilmajarjestelmasta.
     
  2. chevrolee 4x4

    chevrolee 4x4 1st gear

    Sain vihdoin tilattua Racers Placelta kirkkaat kulmavalot, jos tuo keulan ilme vähän muuttuisi. Eikun odottelemaan valoja :D :D
     
  3. lt50

    lt50 2nd gear

    Varovaisesti sitten niitten kulmavalojen vaihdossa. Itsellä ainakin istuivat niitä kiinni pitävät mutterit, ns. "itsejenkaava prikka" aika lujassa. Yhdestä keltaisesta valosta lähti jenkatappi irti kokonaan.
     
  4. kempsu 4x4

    kempsu 4x4 1st gear

    Jeeeesss...

    Kiitoksia informaatioista kaikille tasapuolisesti ja Kojolle okso privat infosta sinne lapin lumoihin ja ei kun tuumasta toimeen toivoen parasta ja peläten pahinta :(
     
  5. rkr

    rkr Gearhead

    Aikanaan tuli ongittua imuventtiilin kautta prikka pois pikkulohkon palotilasta. Imusarja irti, venttiili täysillä auki ja semmoisella taipuisan varren päässä olevalla magneettilla pyörittelin kunnes prikka kilahti kiinni.
     
  6. sincere 51

    sincere 51 1st gear

    Turbo vislaa

    Hi!


    Onkos kellään tullut eteen sellaista tilannetta,että turbo viheltää tavalla joka ei kuulu enää "normaalin rajoihin"... siis oikein kunnolla.
    Ahtaa kyllä ja toimii normaalin oloisesti,mutta vislaa ( jo ) "häiritsevällä" :rotfl: tavalla ajon aikana. Ilmiö tullut esiin hiljan ja tavallinen ilmaputsari...joten :eek:
    Paikoillaan käyttettäessä ja kokeiltaessa ei vihellystä juurikaan ilmene,mutta veto päällä ajon aikana kuuluu ... sitten lätkä pohjassa tehot täysillä ääni taas häviää :eek:

    Tähän mennessä yritetty jäljittää vuotokohtia,mutta tuloksetta ja turbiinipyörässä ei (tunnu ) ylimääräistä väljää :odroll:

    Ko auto ei ole minun,joten hieman vaikea ihan tarkkaan asiasta kertoa,mutta vinkkejä siitä miten ja mitä kollata...vastaanotetaan mielellään. :D
     
  7. hyeena

    hyeena 1st gear

    Eikos se vihellys johdu jostain laakerien valyksista tms. Mita vahempi vihellysta uutena sen parempi.. Vihellyksen lisaantyessa aihetta huoltaa se turbo viela kun se on kannattavaa..

    Mittaan en tiaa, tai ainakaan tunnusta, mutta nain minulle on kerrottu..
     
  8. Naukkis

    Naukkis Gearhead

    Kysymys tietäjille. miten yleensä oireilee jos 6,5 td koneista syötöpumppu särkyy, eli siis ite pumppu eikä ohjaus boxi ?
     
  9. kane

    kane 1st gear

    Onkos kojokin täälläpäin? 8) Vaikka en määkään Lapissa vaan P-pohjanmaan pohjoisreunalla.
    Eilen muuten käytiin Lauri Tähkää (vaimon pyynnöstä :eek: ) katsomassa Rotuaari piknikissä... on se vaan sälli vetämään keikkaa, sai minulta 10 pistettä esityksestä :wink:
     
  10. kane

    kane 1st gear

    Topillahan oireili pumppu että pätki ja nyki ajossa muttei kait antanut vikakoodia...?
     
  11. mpon

    mpon 3rd gear

    RockAutoon alennus koodia: 1110995969438
    (voimassa 2.9.2008) :soosoo:
     
  12. sincere 51

    sincere 51 1st gear

    6.5 TD syöttöpumppusta

    Minulla alkoi viime tammikuussa ensin nyppimään silloin tällöin myöhemmin nypytti ja sitten viikkojen kuluttua rytki ajon aikana , mutta ei koko aikaisesti.
    Käytiin läpi siirtopumpu boxi ja muut normaalit jutut,mutta ei löydetty vikaa. :eek:
    Eikä koko aikana antanut vikakoodeja (-96). Päädyttiin lopulta pumpun vaihtoon sellaisen olettamuksen perusteella,että vika mekaaninen,mutta niin pieni tai sellainen,ettei aiheuta vikakoodiia.
    Vaan sitten kun oli päädytty pumpun vaihtoon ja pesin konetta,jotta mukavampi tehdä...niin antoi vikakooditkin.Sai kai jonkinlaisen kylmäshokin.
    Pumpu vaihdettiin ja oireet ja vikakoodi katos. Autoni valmistunut 04.06 ja tuli juuri 12 vuotta vanhaksi pumpun vaihdon aikoihin.
    Elikäs periaateessahan GM on kai antanut 11 vuoden takuun tuolle pumpulle (vaikka Metro-Autosta heittävä ulos,jos semmoista menee sinne esittämään :rotfl: )
    Noo tuli omassa takuuaika täyteen ja 185 t. km ja sitten zippas,joten se niistä takuista sitten ...hajoo heti ,kun takuuaika päättynyt :poff:
     
  13. kane

    kane 1st gear

    Taisi olla vielä niin ettei GM euroopan tarvi välttämättä kompata GM americanosia eli takuu ok vain US dealereillä...
     
  14. lt50

    lt50 2nd gear

    Tuosta vihellyksestä, mitään en tästäkään tiedä, mutta kerrotaan mitä itelle on sattunut. Transitti aikanaan vihelsi oikeen reippaasti, kuulosti niinkuin olisi isompikin suihkuturbiini olisi pellin alla ja siitä oli mennyt turbon laakerit. Audi puolestaan vihelsi / sirisi mennä talvena, varsinkin kylmänä, kun oli turbon ja pakosarjan tiivisteessä vuoto. Kesti hetken paikallistaa. Noista tosin kumpikin lisääntyi kuormituksen myötä.
     
  15. kane

    kane 1st gear

  16. pantera

    pantera Double Gearhead

    Vihellys on kovempaa kun kompressoripyora ei ole enaa puntissa.
    Se akselimutteri saattaa olla loysalla ja siipipyora on hakenu uudepaikan.
     
  17. kempsu 4x4

    kempsu 4x4 1st gear

    Sorrryyy :oops: Kyllä tais tulla pieni kiireellä väännetty virhe nimmarin suhteen :cry: Kyl ne terveiset piti sinne Kanen suuntaan tulla :rotfl:
     
  18. kane

    kane 1st gear

    :D
    Eikun aattelin josko kojokin sielläpäin reissussa... tänään ajeltiin kotiin. Huomenissa käymään Alastarolla kisoja katsomaan...

    Onko muita 6.5td hemmoja Alastarolla?

    Ylös ajaessa mittailin kulutusta, tuommonen reilu 600km matkaa (max. 110kmh, ei anoppi kyydissä :rotfl: ) ja reilu 400 pikkuajoa (reippaalla kaasulla) niin kulutus oli 14.3 l/100km.

    Joko Seppo hehkut vaihdoit? Pe ilta ja kello jo yli 22... :wink:
     
  19. hyeena

    hyeena 1st gear

    perskules, myo lahdetaan karkuun :rotfl:
    No, ei.. Alastaro ois tuossa vahan matkan paassa, tarvii vaan aamusta lahtea karry perassa helsingin suuntaan.

    Mista sitten seuraavaan, eli hiffasin sitten tuossa asken etta tarttis vissiin olla enempi tiputusta tuossa kuulassa.. Huitelee vahan turhan korkialla..
    Mistahan sais jarkevaan hintaan isommalla tiputuksella?
    Joku 6" vois olla passeli.. Tai jopa saadettava..
    Eli tammottos http://store.summitracing.com/partdetai ... toview=sku
    Tai saadettava, http://store.summitracing.com/partdetai ... toview=sku
     
  20. kempsu 4x4

    kempsu 4x4 1st gear

    Do diiiiiiiii..... :p

    Nyt on uudet hehkut paikallaan.. Pari oli pimeenä ja pari johtoliitintä TODELLA löysällä. Yhtäkään vanhaa hehkua ei ollu "ruvella" eli vaihto sujui ilman mitää ongelmia onneksi :rotfl:

    Suosittelen kaikille sisälokarin poistoa hehkujen vaihdon suhteen vaikka avattavia pultteja onkin RIITTÄVÄ määrä mutta helpottaa just apparin puolen tulppien vaihtoa ja sit sinne näkee suoraa jokapaikkaan ja vaihto on TOD nopea.

    Pitkästä aikaa subbe lähti kauniisti käymään kaikilla heti kylmäkäynnistykses eikä savuta enää..
     

Kerro tästä muillekin!