6.2 vani vuotaa diisseliä

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja supervani, 11.7.2008.

  1. supervani

    supervani 1st gear

    Dieseleistä tietämättömänä kysyisin, että mistä mahtaa tulla diesel maahan?

    Otin kopan pois ja näyttäisi dieseliä olevan koneen päällä laatikon vieressä ja siitä tippuu alas pakoputkien päälle. Eli ilmanputsarin alapuolella koneen päällä laatikon vieressä on oikein lammikko ja siitä pikkuhiljaa vuotaa alas.
    Tarkemmin semmoisen suorakaiteen muotoisen peltisen palikan(suodatin?) alapuolella.

    Koneen käyntiin ei vaikuta millään tavalla, kehrää kuin kissa :wink:
     
  2. GMC-96

    GMC-96 1st gear

    Miten siitä koneen takana keskellä olevasta reijästä pääseen pakoputkien päälle tippumaan dieseliä :eek:
    Jos sitä tippuu pakoputkien päälle koneen sivulta niin epäilisin suuttimilta tulevia paluuletkuja. Aikanaan vanissani sai suuttimien paluuletkuista vaihtaa pari pätkää n. kerta 1-2 vuoteen, hankasivat ilmeisesti itseään koneen koppaan ja halkeilivat.
    Koneen päälle vuotava diesel voi johtua pumpulle menevän letkun huonosta kunnosta.
     
  3. 4x4_76

    4x4_76 1st gear

    Suodattimen o-rengas/renkaat vuotaa.
     
  4. supervani

    supervani 1st gear

    Pumpulle menevä paksu metalliletku näytti ainakin päällisin puolin ehjältä. Nyt epäilisin että polttoaine vuotaa jostain suuttimille lähtevistä putkkista pumpun päästä. Voiko olla mahdollista että jokin suuttimille menevistä ohuista putkista vuotaa ja kone silti käy tärisemättä ja muutenkin hienosti?

    O renkaista ei kyllä vuoda, eikä paluuletkut. Polttoaine siis kerääntyy sylintereiden väliin ja tihkuu sitten laatikon ja koneen vierestä pakoputkien päälle.
     
  5. Beauville

    Beauville 1st gear

    Vaihda suodatin telineeltä lähtevät kumiletkut ja klemmarit, jos ne on vanhat?
     
  6. Cheyenne

    Cheyenne 1st gear

    Eli siis mikä tahansa noista letkuista/ putkista voi vuotaa...
    Itse veikkaisin jotain noista paluupuolen letkuista mikäli käynnistäminen muutaman tunnin seisomisen jälkeen on edes suhteellisen helppoa eikä vaadi pitkää sahaamista.
    Kyllä siis paluuputketkin voivat tuon sahaamisen tarpeen saada aikaan (ilma-vaiva), mutta tulevanpuolen vuoto sen todennäköisti heti aiheuttaa....
     
  7. pl

    pl 1st gear

    Keväällä ihmettelin samantyyppistä vuotoa -85 vanissa. Kaikki klemmarit ja letkut tuli uusittua mutta tiputtaminen jatkui.

    Syy selvisi kun tiputus muuttui tulvaksi, yksi suodattimen jalassa oleva jonkun porauksen tukkiva "tulppa" oli hapettunut puhki. Vuotava kilke pois, kierre ja ruuvinpätkästä tehty tulppa tilalle niin loppui tiputtaminen ja dieselin haisu.
     
  8. nyffikaakoo

    nyffikaakoo 1st gear

    Ainahan ne jotain vuotaa. Tietty jos on bensavani, niin sitte outo juttu, dieselin vuoto.

    Sehän sai yks tyyppi hatkat GM:n johtokunnasta kun vahingossa ihmetteli että miksei virma voi satsata muutamaa senttiä enemmän laadukkaampiin tiivisteisiin, niin ei tarttis luututa autotallin laattiaa joka päivä öljyistä.

    Sitoohan se öljy pölyn tietty.
     

Kerro tästä muillekin!