Borgward Isabella Combi kyselyä

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Mobilismi', aloittaja mr.bond, 13.7.2008.

  1. mr.bond

    mr.bond Gearhead

    Tuommoinen peli tuli hommattua ja tietoa aika niukalti saatavissa. Eli jos jostainpäin saisi teknistä tietoutta ja tietoutta ylipäätänsä koko autosta ni hyvä juttu. Tarkempaa vuosimallia ei ole vielä kun paperit tulevat ensiviikolla mutta oma epäilys on -62 Esim takapenkkiläisillä ei ole avautuvia ikkunoita joita näkyy googlettamalla muissa?!. Osia tuli mukana tolkuton määrä ja pikimmiten pitää niistä tehdä selvitys paperille jos jollakin on tarvetta niille. Auto olisi tarkoitus leimata liikenteeseen ilman mitään museokatsastus touhua, vain pidetään se täysin alkuperäis kuosissaa missä se siis nyttenkin on. Kaikki tieto on siis tervetullutta ja SAHK foorumilta jo koetinkin tieto ettiä, huonoin tuloksin.
     
  2. Rocket engineer

    Rocket engineer 1st gear

    Eikös Suomessa ole ihan aktiivinen Borgward-kerho? Ainakin Lahden näyttelyssä keväällä siellä oli ihan oma Borgward-osasto!

    Yleisesti vaan, että noi tehtiin Bremenissä, ollen sukua Lloydille. Oli ylempää keskiluokkaa kilpaillen mm. BMW:n kanssa markkinoista. Siellä on aika hardcore Borgward-harrastusta siitä syystä. Kun asustelin ko. kaupungissa kauan sitten, tuli käytyä Delmenhorstissa (15 min länteen Bremenista , noin 80 000 as kaupunki) paikallisten harrasteautotapahtumassa, jossa oli valtaisasti hienossa kunnossa olevaa Borgwardia..

    Eli arvelisin, että varaosapuolella Bremen - Oldenburg -akselilla lie alan firmoja/harrastajia.

    Kirjallisuutta Borgwardista on ainakin kohtuullisesti saksaksi. Ainakin Bremeniläisten kirjakauppojen autohyllyissä oli juoksumetri Borgward-kirjaa.

    Edit: http://www.sahk.fi/forum/index.php?topic=1684.0 Borgward-kerhon kokoontuminen Lieksassa 18-20.7.2008 . Linkissä muutama puhelinnumerokin.

    Ja tuossa linkki Borgward-kokoelmaan Bremenissä http://www.borgward-sammlung.de/ . 44 kpl Borgwardeja näytteillä. Luultavasti lähestymällä sähköpostilla neuvovat ainakin mistä kysellä osia/tietoa?

    Heiner Hellmann, Gröpelinger Fährweg, 28237 Bremen
    T: (+49) (421) 691 8181 F: (+49) (421) 691 8183
     
  3. juhapih

    juhapih Double Gearhead

    Joo, Borgward-seura ry on olemassa. Liity joukkoon kummaan. Tieto kulkee ja jopa osatkin kerhon välityksellä.

    Ollaan pieni, mutta yllättävän toimiva porukka. Yhteyttä kannattaa ottaa sihteerin kautta. 040 9618694

    Jos on muita Borgwardeista kiinnostuneita, niin poiketkaapas kokoontumisessa Lieksan Timitranieni Campingissa 18-20.7.2008

    BTW: jos autossasi on pyöreät mittarit ja musta kojelauta on se aito 62-mallinen. Vanhemmissa on kuumemittarin näköinen nopeusmittari, paitsi oikein vanhoissa (ennen 59 tehdyt). Ja kiinteät sivuikkunat johtuvat siitä, että auto on tullut verovapaana pakettiautona. Siihen on sitten myöhemin saanut laittaa takapenkin ja lasiset ikkunat.
     
  4. mr.bond

    mr.bond Gearhead

    Auton kohtalo on hieman kysymysmerkki vielä ja katotaa missä kunnossa se loppupelissä onkaan. Varaosia on ihan omastatakaa reippaasti ja äsken katoin niin vaikka toisen farkun rakentais jos kori vaan olis :D
     
  5. harri60

    harri60 Gearhead

    Hieno peli. Näin sen "luonnossa" ja ihmeen hyvin on säilynyt.
     
  6. mr.bond

    mr.bond Gearhead

    Mahtaako olla kuvia tuosta tapahtumasta missään? Oman auton vuosimalli on -60 ja rekisteröity henkilöautoksi, nämä tiedot sain tänään. Tuossa ajeli vastaan harmaan värinen farmari isabella Mikkelistä 12km Lappeenrantaan päin Sunnuntaina eli 20.7. Mistä näitä voisi tiedustella et kuinka paljon yleensäkkin on rekisteröity mitäkin merkkiä. Ake lie rokottaa sillä tiedolla mansikoita :lol: jos niiltä kysyy.
     
  7. juhapih

    juhapih Double Gearhead

    Soita tuohon sihteerin numeroon, niin saat tietoa ja valaistusta moniin visaisiin kysymyksiin. :D
     
  8. cossu44

    cossu44 1st gear

    -Sihteerin (joka viettää välivuotta9 numero 0400-693000. Autoja tällä hetkellä rekisterissä kait 25kpl. Osia, tietoa ja kirjallisuutta on Borgward seuran välityksellä saatavana vähintäänkin riittävästi. Mistäpäi nauton hommasit? Yllättävän moni uushankinta on tiedossani ollut mutta en minäkään ole niitä voinut haalia. Jotain peltiosaa, tiivistettä ym. löytyy Saksasta www.henry.preneux.de. Mulle voi aina soitella, autan toki.
     
  9. Ismoskosmos

    Ismoskosmos Double Gearhead

    :) Eikös nämä ole etenkin saksassa arvostettua herkkua?
     
  10. human62

    human62 1st gear

    Onko netti-osoitetta??? Onko kuvia Suomalaisista /Suomessa olevista Borgeista?
     
  11. E.B.Ford

    E.B.Ford 2nd gear

    kekeileppa googlettaa :lol:
     
  12. human62

    human62 1st gear

    Löytyi mutta ei ainakaan oma kone tunnista sivua...
    :( :(
    BORGWARD SEURA RY
    kotisivu: www.borgwardseura.tk


    vaan ilmoittaa:

    Proxy Error
    The proxy server received an invalid response from an upstream server.
    The proxy server could not handle the request GET /.

    Reason: Error reading from remote server
     
  13. cossu44

    cossu44 1st gear

    Seuran sivut olivat jo kovastikin tekeillä mutta aikaiseksi niitä ei ole saatu.Palvelisivat aika pientä käyttäjäkuntaa. Jäsenistössä on paljon ihmisiä, joilla ei ole konetta kotona. Seuran sisällä yhteyttä onkin pidetty paljon puhelimitse. Toimii nykyäänkin.
    Saksassa auto on suosiossa ja varsinkin farmari on harvinainen, hinnaltaan n.+1500e verrattuna Sedaniin. Kymmenisen vuotta sitten sakemanneilla oli rekisterissä 19 farmaria
    Esim. mobile.de:ssä oli coupe-mallin hinta 49000e...
    Suomessa ostajakunta on hyvin vähäinen; omaani olen kaupitellut naurettavaan 4500e hintaan, ei ole liiemmin soiteltu. Nyt auto on ajossa, ei myynnissä. 18.-20. tätä kuuta osallistuin seuran vuosiajoon Lieksassa, kilometrjä tuli 1300, koin aikamoista ajonautintoa.
    Ps. Tuo juhapih:n mainitsema numero nykyisen sihteerin, itse en osaa olla poissa kuvioista, näemmä...
     
  14. mr.bond

    mr.bond Gearhead

    Minäkin pistin omani myyntiin koska vapaa aikani menee toisessa työssä ja harrastuksen parissa ja autossa olis hitsaamista molemmissa helmoissa ja kuskin + vänkärin jalkatilat. Sen verran aikaa siinä menisi, että jos jollakin sitä vapaa aikaa ja innostusta on ni tästä on hyvä jatkaa. Pääasia et tämmöinen "harvinaisuus" ei poistu maailmankartalta. Tuohon hinta asiaan ni eikös näitten hinta ole semmoinen kun ostajan ja myyjän näkemys kohtaa, kuten minullekkin sanottiin kun tätä pähkäilin. Hirveän vaikea on hintaa sanoa suoralta kädeltä. Vai onko kenelläkään tieto kuinka tälläisen voisi laittaa myyntiin vaikka Saksan pojille?
     
  15. cossu44

    cossu44 1st gear

    Autoon voi Saksasta ostaa kokonaiset lattiapalat, 4kpl, samoin helmat.Tuo mainittu mobile.de on varmaan ihan hyvä paikka kokeilla myyntiä. Omani laitoin tyrkylle, tuli aika monta yhteydenottoa. Hintakin oli jotain muuta kuin täällä pyydetty.
    Varovainen kannatta olla erilaisten yrittäjien kanssa; vastaukset Irlannista ja Virosta ovat olleet ilmiselviä kusetusyrityksiä.
    Isabella Coupe Cabriolet oli sivuilla myynnissä hintaan 65ke. Nähdäkseni jälkikäteen rakennettu, ei Deutsch-koritehtaan tuote. Vois kuvitella, että joutuu hieman hintaa tarkistamaan...
     
  16. Lepakko

    Lepakko Gearhead

    Faijallakin oli joskus Isabella TS sedan. Oli kuulemma pirun kestävä, laadukas ja vielä hyvä ajettava. Ja olihan joskus Pöpilistissä lukijainpalstalla kirjoitus Isabellan kunnostamisesta. Kone oli yli 300tkm ajettu, mutta sille ei ollut tarkastuksen lisäksi tarvetta tehdä yhtään mitään. Oli siis täysin tikissä yhä. Aikamoinen saavutus tuon ajan puolitoistalitraiselle.
     
  17. mr.bond

    mr.bond Gearhead

    Kerran kokeilin tuonne mobile.de sivustolle laittaa autoa myyntiin ja kielipää loppui kesken jopa Englannilla. Sen käsityksen sain et jonkunlainen firma pitää olla et ilmoituksen sinne pystyi laittamaan?!
     
  18. cossu44

    cossu44 1st gear

    Ei tarvii firmaa taustalle, kielitaidoksi riittää saksa tai englanti.
     
  19. heikkisj

    heikkisj Gearhead

    Kas, täällähän oli tämmöinenkin aihe...

    Nimittäin varsin lähellä oli viikonloppuna Ruotsin Borgward-klubin kokoontumisajo ja kävin ihmettelemässä. Suurin osa oli Isabelloja mutta olipa paikalla pari tämmöistäkin:
    P100
    Ja tämmöinen (eli tämä sama), on vieläpä aito:
    Cabriolet

    Autoja oli parikymmentä, neljä osanottajaa oli ajanut Saksasta, ihan kunnioitettavaa kun ajomatkaa tulee pelkästään Ruotsin halki päälle 600km suuntaansa. Tosin mitä jututin muutamaa harrastajaa niin kovasti kehuivat kuinka hyviä pelejä nuo Borgwardit ovat, kuinkas muuten.

    Yksi Kombi oli paikalla, on kuulemma "superovanlig", Coupeja on säästynyt huomattavasti enemmän...

    Löysin muuten Suomen klubin kotisivunkin, vuosikokous on näemmä aika pohjoisessa:
    http://sites.google.com/site/borgwardseurafi/home
     
  20. juhapih

    juhapih Double Gearhead

    Ah... Borgward...

    Noita isoja ilmajousitettuja P100 Borgwardeja oli suomessa yksi. Jossakin Tammisaaren suunnalla sen jäljet katosivat.

    Coupeja tuli kait 5 uutena suomeen ja muutama jälkituuontina.

    Mun Isabella Kombi oli kuulemma, Saksan kerhon pitämän rekisterin mukaan, aikoinaan silloin joskus yhdeksästoista Kombi maailmassa, joka oli kilvissä!!! Nyt ollut jo poissa kilvistä yli 10 vuotta. Ja noita kun oli Suomessakin pilvin pimein... Saman putiikin Hansa 1100 Kombin suurin markkina-alue oli aikoinaan Suomi. Jotakin lähelle 90% tuli tänne!!
     

Kerro tästä muillekin!