kokemuksia fm-lähettimistä?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Lisälaitteet ja -varusteet', aloittaja ford59, 11.8.2008.

  1. ford59

    ford59 1st gear

    Pitäisi saada torpan stereoista rokenrolli raikaamaan talliin ja pitkin tonttia.Kuinka pitkää kantomatkaa pitäisi odottaa autoon myytävistä ipod ja mp3 lähettimistä? Talliin 30m, varastoon 50m matkaa ja pari seinää välissä. Jossain mainoksissa kehuttiin lisäantennilla 100m kantomatkaa.
     
  2. SamiL

    SamiL Gearhead

    Jos lähettimen laittaa mahdollisimman hyvään paikkaan, vaikka ikkunalle näköyhteydelle tallista tms. ja vastaanottimeen kunnollisen talon katolle tarkoitetun suunta-antennin, niin saattaa se kuuluakin 50-100 m. Autoantennilla se on kai 10 m luokkaa.
     
  3. Rässi66

    Rässi66 3rd gear

    ford59: Mikset käy jostain claasanderssonilta jotain 2Gb MP3-soitinta ja tökkäät sen tallin sterkkoihin kiinni? Makso jotain 40€.


    PS. illness on kahdella ällällä ja ässällä. :wink:
     
  4. WBBC

    WBBC Double Gearhead

  5. TheJokke

    TheJokke 1st gear

    Jos meinaat sellaista parin peukalon kokoista patterikäyttöistä mokkulaa, niin kyllä se viidestä kymmeneen metriä on aikalailla se kantama. Jos ei ole seiniä välissä. Ja paristoja kuluu, jos ei o sitte erillistä virtalähdettä.
    Tuli nääs tuossa joskus hommattua moinen kompuutterin perään, että saa nettiradion kuulumaan kotistereoissa. No.. Toimiihan se, mutta piuha olis ollu viksumpi ostos :-? . Mutkun se makso enempi :odroll: ...
     
  6. Leafhill

    Leafhill Gearhead

    ClaasUulssonin malli 20m, pitkällä audio johdolla 50m
    Halapahallin malli 40m, pitkällä audio johdolla 100m
    Mitattu pihalla, välissä ei seiniä tai muita esteitä. Pidemmällekkin kuului mutta nuo arvot maksimi etäisyyksiä jotta musaa saattoi kuunnella. Laitteen sijoitus ja audio kaapelin asento vaikuttaa todella paljon. Testattiin 4 eri konetta yhteensä, halapahallin "beebird":ssä kantama oli ylivoimainen. Jos välissä paksuja seiniä, radio mikä sattuu talliradio (=antenni poikki), niin kannattaa unohtaa.
     
  7. freetime-cruiser

    freetime-cruiser Double Gearhead

    Huuto.netistä huusin sellasen tupakansytyttimeen tökättävän mokkulan mikä lukee mp3:t suoraan usb-tikulta, maksoi postikuluineen n. 20e.

    Kantomatkaa en tarkasti osaa sanoa, mutta kyllä se muutaman kymmenen metriä ilmeisesti kantaa, koska tossa pari viikkoa sitten kaveri ajo perässä omalla autollaan ja soitti että "vaiha kappaletta, sul on ihan paskaa musiikkia" :)
     
  8. GARAGE_INC

    GARAGE_INC Gearhead

    Itse hain honkkarista fm lähettimen.. ei ollut fiksu ostos, paskoillakin stereoilla ääni meni muusiksi ja ei omaa mp3 soitinta itsessään... :(
     
  9. ford59

    ford59 1st gear

    Viimeviikolla oma pikku piraatti radio perustettu, ostin jonkun germaani lähettimen 28€. kanto matka yllätti, pari hirsiseinää, betoniseinä ja 40m välimatkaa ei häiritse vaikka tallissa vain 15cm johdonpätkä pioneer automankassa antennina. kuuluu ympäri tontin (1.5ha) 60-luvun Helvar paristoradiolla. Vielä pitää koplata 2.4v virtalähde, ettei tarvi pattereita vaihdella parin päivän välein.
     
  10. FA18

    FA18 3rd gear

    Tuollainen tuli tänään postilaatikkoon hongkongista(kiinasta)5 päivässä, hinta postikuluineen 22€

    http://www.e-ville.hk/fi/product/view/?id=644

    Sen verran testattu, että toimii. GM Delco kasettiradio toistaa mp3:sia 8)
    Oli vähän epäilyksiä tuota e-ville firmaa kohtaan, mutta turhaan.
     
  11. perkele

    perkele Gearhead


    sama laite mullakin ja hyvin on toiminut jo puolisen vuotta,

    p.s. pitääkö muuten paikkansa että joku eu-laki tms tulee kieltämään nämä lähettimet tulevaisuudessa.
     
  12. rasse

    rasse 1st gear

    Ihan on toimivia mutta äänen laatu on samaa tasoa kuin aikoinaan kasettiadpterilla sirretiin normi C-kasetin äänipäälle tavaraa...
    Tai ehkä hiukkasen parempaa....
    Miksi tollaisia hankkia kun nykyään saa n. 100 ekulla laitteita jossa pyörii DVD:t ja kaikki mahdolliset----
    Esim. tollanen joka tuli hommattua (108 ekua)----
    http://tronica.fi/procemax-px7016d-auto ... -p-91.html
     
  13. KaapoLöllö

    KaapoLöllö 1st gear

    Mut jos tahtoo semmosen? Miks maksaa 108 pelkästä dvd soittimesta ku 250€ saa jo tietokoneen autoo.. :D

    http://kuvablogi.com/nayta/942521/
     
  14. ata

    ata Gearhead

    Näyttää kaukosäädin mukaanlukien samalta laitteelta mitä Clas Ohlsonilla myydään. Itselläni on se Ohlsonilta ostettu tuollainen GTO:ssa, kun eihän sen stereot mitään mp3:sia soittele, vaikka on oikeen cd-vaihtajat ja kaikki kojelaudassa. Äänenlaatu ei ole mitään hifiä, mutta kyllä siitä jotain joskus tulee kuunnteltua.
     
  15. jviirret

    jviirret 1st gear

    Ei tarvi ropeloida. Oma hommansa ensiasennus radion tilalle vaihtaa siististi uudempi. Tommonen "nännimankka" ei houkuttele varkaitakaan yhtä helposti kuin nuo uudemmat ja hienommat.
    Eihän tommonen tupakinsytytin mp3 soitin mitään hifi-standardeja täytä, mutta ei mun korva ainakaan erota että tuleeko musiikki siitä vai joltakin radio asemalta. Ainoa puute on satunnaissoiton puuttuminen :(
     
  16. HP

    HP 1st gear

    onhan noita pojat kyhänneet... kantamat jotain 30km säteellä...
     
  17. ata

    ata Gearhead

    Joo, tuo on merkittävin puute kun soittaa musaa suoraan USB-tikulta noilla laitteilla. Itse olen kokeillut Clas Ohlsonin vehkeen lisäksi myös Anttilasta ostettua AirFunksia ja sama puute vaivaa molempia.

    Aina aloittavat soiton ekasta biisistä ja soittavat samassa järjestyksessä, eli aina soi samat biisit ja jotkut ei koskaan... todella iso puute siis oikeasti. Ei tarvitisi muuta kuin sen satunnaissoiton niin vekottimet olisivat paljon käyttökelpoisempia.

    Tämähän ei koske tietenkään silloin kun fm-lähettimellä käytetään erillistä mp3-soitinta joka on piuhalla kiinni siinä tupakansytkärivehkeessä, silloin voi käyttää sen erillisen soittimen satunnaissoittotoimintoa.
     
  18. jviirret

    jviirret 1st gear

    No ihan noin paha ei tuo meidän soitin ole. Jatkaa siitä biisistä mihin on virrat sammutettaessa jäänyt, jos usb-tikkua ei käytä irti soittimesta eikä vekotin ole päiväkausia ilman sähköä. Lisäksi tuossa tuli mukana kaukosäädin jossa numeronäppäimet. Tällä on helppo hypätä biisilistassa vaikka 100kappaletta eteenpäin.
     
  19. ata

    ata Gearhead

    Saattaisi ne munkin laitteet noin toimia, olen vain yleensä ottanut sen USB-tikun siitä irti kun samaa tikkua olen käyttänyt muuhunkin käyttöön ja kuunnellut pc:lläkin samalta tikulta musaa. Siksi se satunnaissoitto olisi ollutkin niin hyvä olemassa. Eipä ole tullut pitkään aikaan koko fm-lähetintä käytettyäkään itse asiassa tuosta syystä.
     

Kerro tästä muillekin!