poorien jyrsintä

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja laiska`s custom, 27.8.2008.

  1. laiska`s custom

    laiska`s custom 1st gear

    millasella teränpitimellä on helpoin ajaa poorit? tai tapoja on kuin tekijöitäkin mut mulla on viellä hiuksia päässä ni ei viittis raapia niitä alas ihmetellessä :rotfl:
     
  2. 4d sedan

    4d sedan Double Gearhead

    Teränpitimestä en tiedä, aiotko höylätä vai jyrsiä booreja ja minkä mallisia?
     
  3. laiska`s custom

    laiska`s custom 1st gear

    jyrsiä jyrsiä,ni mitä noissa vetareissa on :rotfl: tossa yhet on mitkä on 100asteiset ja terävät pohjalta,juu nou kuten ameerikassa sanotaan :lol:
     
  4. 4d sedan

    4d sedan Double Gearhead

    Etsii sitten sellaisen kiekkojyrsimen tai teroittaa väärästä kulmasta oikean. Karkaistuun akseliin ei oikein tahdo onnistua, eli käytännössä ennen karkaisua tehtävä koneistus. Karkaistuun akseliin onnistuu vissiinkin hiomalla mutta ei liene järkevää?
    Customvetarit puollustavat paikkaansa monessa tapauksessa?
     
  5. laiska`s custom

    laiska`s custom 1st gear

    ok,elikkä kiekkojyrsin on se kova sana tässä hommassa,tarkotus tehdä ihan nuorrutus teräksestä uudet tikut,vai oikeen custom vetarit :rotfl: no niitähän tässä ois tarkotus tehrä :lol:
     
  6. Mulla tehtiin strangen 31 boorisista 28 booriset. Materiaalina oli nuorrutusteräs.
    Aluksi koitettiin pikateräksisellä varsijyrsimellä jyrsiä booreja. Boorin profiili oli 90 asteinen eli tapilla kun jyrsi akselin päästä katsottuna kello puoli kahden kohdasta niin urasta juuri oikeanlainen. Ainoa huono puoli oli se että terät kuluivat ihan silmissä. Tilalle vaihdettii teräpää jossa kovametallisissa teräpaloissa (0,4 nirkkolla) oli 90 asteen kulma. Jo rupesi kestämään. Eli kiekkojyrsimessä tapahtuu varmaan samoin kuin varsijyrsimelläkin, samaa materiaalia kun ovat.
    Oletkos ihan varma että kyseessä on 100 asteinen? Ite luulin ensin samoin, tarkempi tutkiminen osoitti kyseessä olevan 90 astetta.

    Mutta pointti on se että kunnon nuorrutusteräkseen ei edes kovin varsijyrsin pystynyt kovin kauaa. Alle boori / terä. Paljon meni aikaa hukkaan tappien kanssa leikkiessä. Teräpäällä lopputuloksesta tuli loistava. Teräpäällä urien syventäminenkin vähän kerrallaan onnistui.

    t:Olli
     

Kerro tästä muillekin!