Bilteman uudet jarruputkityökalut

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja osilpi, 19.9.2008.

  1. osilpi

    osilpi Gearhead

    Onkos kellään kokemusta noista Bilteeman uusista jarruputkityökaluista?
    Onko tuo 19555 se "vanha" hyvä kaksoiskartiotyökalu, joka ennen maksoi n 80€?

    Pitäisi ostaa jarruputkien tekoa varten järkevän hintainen työkalu.
     
  2. PauliP

    PauliP 1st gear

    Tuossa uudemmassa "kevyessä" mallissa on paremmin suunniteltu pidin putkelle, se yleisesti käytettävä reikäkoko on paremmin sijoiteltu = parempi puristusvoima. Mutta sen puristimen puolikkaat eivät keskity yhtä hyvin kuin vanhemman mallin puristimessa. Eli tahtoo tehdä kartion vinoon :mad:

    Muutoin ihan toimiva systeemi, myös auton alla.
     
  3. KaapoLöllö

    KaapoLöllö 1st gear

    Tämmöstä sarjaa lainasin kaverilta ku väkräilin auton alla liitoksen uuteen uskoon. Toimiva pakkaus, kaikki liitokset sai pitämään jo eka pyöräytyksellä.

    On ne nyt jo toista vuotta auton alla eikä vielkää vuoda! :poff:
     
  4. osilpi

    osilpi Gearhead

    Kumpi sitten parempi:
    19555 (hyvän osittain parannettu & osittain huononnettu halventunut malli) vai 19837 (halvin mahdollinen)?

    Ei nuo jarruputkien halkaisijatkaan ole ihan tuttuja mulle, mutta tuolla halvemmalla ilmeisesti saa useammalle eri halkaisijalle tehtyä?

    Jarruputket tarttis tehdä vm 82 tojotalandruiseriin, joten onkohan tuon 19555 putkien koot passeleita? Jatkossa putkia tulee varmasti tehtyä muihinkin autoihin.
     
  5. nyffikaakoo

    nyffikaakoo 1st gear

    Mä ostin sen halvemman ikäänkuin heräteostoksena, pari harjoituspätkää tehtyäni näytti siltä että sillä voi tehdä toimivia päitä. Vaatii pientä kikkailua tosin, ainakin multa.
     
  6. Näyttää samalta kuin Motonetin vast sarja. Ihtellä on tuo Motonetin versio joka on huomattavasti parempi kuin se vanhempi halpis bilhelveten malli (jossei ees ruuvien kierteet pysyny).
     
  7. KaapoLöllö

    KaapoLöllö 1st gear

    Miulta tuo ei kyllä vaatinu kikkailua, kuhan vaan ensi hiffas missä järjestyksessä palikoita pyöritellään. :)
     
  8. mietmi-3

    mietmi-3 Double Gearhead

    Mulla on kans ollu jo vuosia kyseinen versio. Jos voi tehdä putket irrallaan niin olen puristanut putken pitimen sopivasti viilapenkin leukojen väliin niin on pysynyt hienosti paikallaan. Ainoa ongelma ollut kyseisessä sarjassa kun loota putos pöydältä ja pari päätä meni hukkaan romujen sekaan :poff: . Ihan toimiva ostos. :wink:
     
  9. Belvedereman

    Belvedereman 1st gear

    Lähes samaltahan tuo näyttää kuin Motonetin mallin http://www.motonet.fi/?id=23&Tuote=76-5179 joka maksaa n. 20 euroa. Sellaisen itsekin ostin, kyllä sillä jotenkuten tekee liitoksia auton allakin. Ensimmäistä kertaa näitä jarruputkiliitoksia yleensä tein ja ainakin tuossa Motonetin mallissa jouduin kiristämään räikällä ja isolla hylsyllä ne siipimutterit, käsivoimin ei niitä saanut tarpeeksi kireälle. Mielestäni kannattaa panostaa parempaan laitteeseen kuin tuo jos enemmän niitä jarruputkiliitoksia on aikomuksena tehdä.
     
  10. willalande

    willalande 2nd gear

    kyllä nuo halpis vehkeet toimii ihan hyvin kun laittaa hieman
    voiteluainetta niihin kartioihin.
     
  11. Kyllä mulla ainakin ne omat ropellimutterit sai tarpeeksi kireälle käsin... no näissä halvoissa vehkeissä on se tasainen laatu harvinaista :lol: . Tai sitten vaan sattui sopiva putkikoko. Auton allakin pärjäsi keskimääräisellä määrällä kiroilua.

    Mutta jos meinaa enemmän tehdä kuin pikku korjausta silloin tällöin niin kannattaa sijoittaa toki. Omallani lähinnä vääntänyt takajarruputket Colony Parkkiin.
     
  12. PauliP

    PauliP 1st gear

    Vinkkinä nippojen avaamiseen. Ei kannata yrittääkään ruostuneita avata kiintoavaimella putkea säästäen. Putki poikki ja mielellään kuusikulmainen lenkki tai hylsy nippaan ja vasarallla naputtamalla auki.
     
  13. KaapoLöllö

    KaapoLöllö 1st gear

    No pitäähän se nyt aina koittaa jos se kuitenkin aukeis suosiolla...mitä ei koskaan tapahdu. Sitte ku on pätkiny jo kaikki maholliset jarruputket mitä kulkee metrin säteellä avattavasta liitoksesta ni voi ottaa sahan ja availla tarvittavat liitokset. :poff:
     
  14. WSE

    WSE 1st gear

    Motonetin ja bilteman sijaan kannattaa joskus kiertää kirppareita. Ostin noiden mallien esikuvan ,made in usa muutoin, merkkiä en nyt muista mutta ilmeisesti melko vanha (mutta toimiva), taannoin viidellä eurolla kirpparilta...
     
  15. sampop

    sampop 1st gear

    OT: Misääs kirppareilla on työkaluja. Mä oon oikestaan vaan törmänny vanhoihin venäläisiin kaluihin, joista ainakin poranterät on ihan käyttökelpoisia. Mutta että oikein Made in USA.
     
  16. Make.S

    Make.S Gearhead

    Swinkeriin tein pari putkenpäätä tällä 20€ halpis setillä ja kyllä pitää sanoa että hermot meni ja päistä tuli ihan helevetin rumat, mutta toimivat.
    Kartioonkin sain tehtyä kunnon urat... :odroll:
     
  17. veskola

    veskola 1st gear

    Tuo bilteman 19555 tuli hankittua ja kaksi putkea tuli onnistuneesti tehtyä. Se on toki hieman hankala käyttää vaikkapa auton alla kun on suunniteltu viilapenkkiin kiinnitettäväksi, mutta kyllä sillä kartion saa väänettyä auton läheisyydessäkin. Voihan sille sitten vaikka rakentaa jonkinlaisen pitimen, lähinnä puristinta on hankala pitää paikallaan kun vääntää kartiota.

    [​IMG]
     
  18. Minä kävin viime viikolla Motonetistä tuon halpis jarruputkityökalun. Joutu muutamat harjoituskappaleet tekemään. Aluksi ei meinannu liitokset pitää ollenkaan.

    Onkohan missään ohjearvoja paljonko putken pään pitäisi tulla kiristimestä yli, kun rupeaa tekemään kartiota? Paketin mukana ei ainaskaan tullu mitään ohjeistusta. 3/16" putkella totesin, että kun jättää noin putken paksuuden verran yli niin tulee suht toimivat. Onko mitään virallista tietoa?
     
  19. Quest

    Quest Gearhead

    Harbourin 5 euron satsilla ei tehnyt mitään. Mikään putkikoko ei puristunut tiukkaan, no pikku työstöllä sekin rupesi toimimaan.
    Siinä mallissa yksinkertaisessa kartiossa putkenpää kiinnitysosan tasoon. Kaksoiskartiossa putken pää irtopainimen leveän osan korkeuden verran yli.
    Mutta mistäs löytyy SAE mitoissa olevia taivuttimia. Jossakin jokin aika sitten törmäsin ja tuumasin jotta pitää joskus hakea, nyt ei löydy mistään, ei edes omaa vanhaa.
     
  20. cool

    cool 1st gear

    Tosi pätevä sarja, eikä pahanhintainenkaan, minullakin tuo. :)
     

Kerro tästä muillekin!