kaasupillisatsin osto

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja kuutio, 14.10.2008.

  1. kuutio

    kuutio Gearhead

    Moro kaikille. Onkos kukaan viime aikoina kysellyt/vertaillut hintoja uudesta kaasuhitsaus/polttoleikkaus satsista ? Onko se perinteinen AGA paras vai muitakin hyviä? JOS jollain ylimääräiset, vähänkäyt kiinostaa!!!
     
  2. Rockmaple

    Rockmaple Gearhead

    Ei ihan viimeaikoina oo tullu osteltua, mut viime vuonna kyllä. Hintavertailua en suorittanut, kun Woikosken pullontäyttökonttorilta heräteostoksena ostin. Elgan sarja, osat on vaihtokelpoisia AGAn kanssa. Ties vaikka samalta tehtaalta olisivat lähtöisin. Sarjoja on ainakin pari erilaista, toisessa on enemmän hitsauspillejä, siinä toisessa vähemmän, mut lisäksi pari lämmityspilliä. Suunnilleen olivat saman hintaisia, ovh 317€, myytin 245 ekulla. Sen mitä oon käyttänyt, niin en osaa moittia. Paremmat on ainakin kuin edelliset Harrikset.
     
  3. sami

    sami Gearhead

    Jos paljon joutuu lämmittämään tai leikkaamaan niin kannattaa harkita harrisin nestekaasu/happi sarjaa. on aika paljon halvemmat käyttää kuin aset/happi.
     
  4. cdi

    cdi Double Gearhead

    Kirpputorit on täynnä noita vanhoja kaasusarjoja käy kyllä nestekaasulla fosforikuparilla juotto kun pilli on vain 500 litran.Happipulloksi käy vanha hiilaripullo täyttö väliletkulla kaverin pullosta. :oops:
     
  5. Rässi66

    Rässi66 3rd gear

  6. rysty

    rysty 1st gear

    Täh! Onpas sekavasti sanottu. Siis tarkotat sä että nestekaasun sekaan työnnetään happea?
    Olispa mullakin niin hyviä kavereita, että saisin täyttää omat flindat kaverilta. Vai tarkotatko työpaikalta varastamista?

    Mut yleensäkin. Panna happea hiilidioksidi pulloon!!!
    Sit sitä jää sinne vähän. Unohdat asian ja parin vuoden kuluttua kytket sen pullon migiin. Hitsarin jämät saa kerätä imupaperilla koivunoksilta.
    Kuulostaa melkoisen kusipäiseltä.
     
  7. f34

    f34 Double Gearhead

    lainaus:
    ""
    Mut yleensäkin. Panna happea hiilidioksidi pulloon!!!
    Sit sitä jää sinne vähän. Unohdat asian ja parin vuoden kuluttua kytket sen pullon migiin. Hitsarin jämät saa kerätä imupaperilla koivunoksilta.
    Kuulostaa melkoisen kusipäiseltä ""

    Onko happi räjähtävää/palavaa ainetta??
    Pitääkin varoa, ettei ole happea ympäristössä kun hitsaa tai muuten tulta käsittelee...
     
  8. GMC-96

    GMC-96 1st gear

    Tarkoittanee nestekaasu+happi juotosveheitä eli asikka on korvattu nesktekaasulla. Toimii normaaleilla pilleilläkin melko hyvin juottamisessa ja lämmittämisessä mutta lämpo ei riitä hitsaukseen.
    Happea en kyllä laittaisi mihinkään muuhun kuin siihen tarkoitettuun pulloon. :eek: Johan hapen paine pullossa on 6 kertaa suurempi kuin hiilarin eli se tulee kyllä hiilaripullon ylipaineventtiilistä ulos jos sitä meinaa sulloon työtää.
     
  9. Mörkö-74

    Mörkö-74 Gearhead

    Happi nimenomaan on räjähtävää/palavaa ainetta!!
    Kaikki palaminen /räjähtäminen on aineen yhtymistä happeen, ja ainetta on kyllä ympärillä jos jostakin happea saadaan (siis pikkuisen enemmän kuin ilmassa on)
    kokeile vaikka vaseliinia ja happea, ota ensin hyvä henkivakuutus ettei perhe jää puille paljaille...

    http://koti.mbnet.fi/antitz/dime/etusiv ... u&kieli=fi

    katsele tuolta hapenkäyttöä eri tilanteissa
     
  10. rysty

    rysty 1st gear

    Jos tietämys kemiasta on tota luokkaa, ei kandeis viisastella.
    Mut ihan pikaisesti. sä hengität ilmaa. Siitä on happea muistaakseni noin 20-30%. Loput suurimmaksi osaksi typpeä, joka taas ei ole palavakaasu.
    Palaminen on hapen kanssa reagointia.
    Toi rasvan ja hapen reagointi on todellakin jännä ja vaarallinen ilmiö. Mihinkään happipullon jengoihin ei ikinä saa laittaa minkäänlaista rasvaa.

    Mut hei, kokeilepa kotona. Vedä migillä palkoa peltiin ja puhalla kaasupilleistä pelkkää happea siihen samalla. Ei tarvii sunkaan sit enää kirjotella tänne. Kun ei oo sormia, eikä varmaan kyllä käsiäkään jos on koko kundiakaan...

    Niin ja vielä. Hitsatessa se hitsi ei ole tekemisessä sen ilman kanssa, missä on sitä happea. Migllä ja tigillä suojakaasu suojaa hapettumiselta. Puikkohitsauksessa puikonpinnalla oleva aine muodostaa suojan hapelta ja kaasuhitsauksessa liekin ympärillä oleva huntu on jotain jo palanutta eli hapettunutta kaasua(oisko häkää tai hiilidioksidia), joka suojaa hitsiä reagoimasta happeen..
    Eli kandee todellakin ottaa selvää kun alkaa näsäviisastelemaan...
     
  11. Rockmaple

    Rockmaple Gearhead

    Ei kantsi katella liikkaa hollywoodsontaa. Ei se happi kaasuna niin dramattisia tapahtumia saa aikaan. Paitsi vaseliinin kanssa saattaa poksahtaa ja rasva voi syttyä palamaan. Ja tietysti jos happea vuotaa johonkin suljettuun tilaan, missä syttyy palo, niin kyllähän happi palamista kiihdyttää.


    Tän just kävin testaamassa. Kävi niin kuin oletinkin, eli ainoa vaikutus oli se, että happi syrjäytti suojakaasun, ja sauma porisi samalla tavalla kuin ilman kaasua hitsatessa. Ei onnistu hitsaus, mut ei mitään muutakaan tapahdu. Sama homma tehdään polttoleikkauksessa ihan tarkoituksella, eli puhalletaan happea sulaan metalliin. Palaahan se, mut ei räjähdä silmille.

    Nää kokeet esitteli nestemäisen hapen käyttäytymistä, mikä on aikalailla eri juttu kuin happi kaasuna.

    Happi on pullossa kaasuna, hiilidioksidi pääasiassa nesteenä. Pullot on koeponnistettu samaan 300 bar paineeseen, eikä niissä oo ylipaineventtiileitä. Teoriassa ei oo mitään eroa, laittaako pulloon happea vai hiilidioksidia. Eikä hapen ja hiilidioksidin sekoittamista aiheutune mitään vaaraa, mut ei sellaisella kaasulla oo mitään käyttöäkään. Pullojen ja kaasujen sekoittamisessa ei oo mitään järkeä.
     
  12. sami

    sami Gearhead

    Jaaha, täällä on taas todelliset aasi antuntijat vauhdissa... :wc: :wc:
     
  13. Jza

    Jza Double Gearhead


    No ei hapen ja hiilidioksidin, mutta mitä tossa aiemmin joku juttus hapesta ja nestekaasusta, niin tehkää niiitä testejänne mielummin jossain itä- / pohjois suomessa :rotfl: Happipulloa ei yksistään saa räjähtämään kun puuttuu se hapen kanssa reagoiva aines, eikä oikein asetyleeniä tai nestekaasuakaan, kun niissä ei oo happea sisällä.

    Sen sijaan tommoinen happi / nestekaasu coctail yhdistettynä tee-se-itse polttimiin, liittimiin ja letkuihin kuulostaa ihan mielenkiintoiselta idealta. Meinaan kattella telkkarista :D
     
  14. JPA

    JPA 3rd gear

    Tällanen pitää saada! ...just poristiin duunis että kaasu vehkeet ollu jo ikuisuuden samanlaisia että eikö niissä tapahdu tuotekehitystä.
     
  15. juko7

    juko7 Double Gearhead

    Hapen turvallisuus

    Happi kiihdyttää palamista. Polttoleikkaus perustuu teräksen kiihdytettyyn palamiseen hapen avulla ( ei siis sulatukseen kaasuliekin avulla ) sen jälkeen kun se on ensin kuumennettu kaasulla riittävän kuumaksi ja periaatteessa alkuun pääsyn jälkeen kaasua ei tarvitsisi tuoda lisää.

    Tuolta hapen turvallisuudesta:

    http://www.tukes.fi/Tiedostot/vaarallis ... piopas.pdf

    "Riittävän suuressa happipitoisuudessa normaalisti palamattomatkin aineet voivat syttyä palamaan" . ja taulukosta "100% hapessa rauta palaa ja öljyinen trasseli räjähtää"

    En tiedä oliko urbaani legenda vai ei mutta jostain jäi mieleen teksti että kaveri oli puhallellut itseään pölystä puhtaaksi hapella ja vuff...

    Ja siis että joku ehdottaa että sekoitellaan kaasuja pullosta toiseen tai jotain... ko. cocktailinikkarit voisivat ajatella että joskus joku toinen suhtautuu pulloon sillä oletuksella että hanasta tulee sitä mitä pullossa lukee.
     
  16. GMC-96

    GMC-96 1st gear

    Tulityökurssi pakolliseksi myös harrastajille niin ei tarvitse uskoa/levitellä kaikenmailman olettamuksia (hieman provosoivaa) :D

    Kyllä niissä hiilaripulloissa on ylipaine venttiili. Se estää pullon räjähtämisen jos pullo kuumee. Se on se lätkä siinä haaran kohdalla.

    Jos happipullon paine on normaalisti 300bar niin luuletko, että koestuspaineeksi riittää 300bar?

    Asetyleenipullo ei tarvitse muuta kuin riittäväästi lämpöä pulloon esim. tulipalo, joka käynnistää pullon sisällä "jonkin" reaktion jonka seurauksena pullo räjähtää, jolloi pulloa aloiteta ajoissa jäähdyttämään esim heittämällä pullo järveen.

    Jos happi/nestekaasu ei ole tuttu juttu niin se ei tee siitä sen vaarallisempaa. Tuolta (sivu 7) vaikka valmiit vehkeet niin ei tarvitse edes tietää miten ne periaatteessa toimivat
    http://www.machinetool.fi/pdf/hitsaus20 ... o_2007.pdf
     
  17. Jza

    Jza Double Gearhead

    Vähän eri asia, kuin hallitsematon reaktio hapen kanssa? :eek:

    ja totta hitossa happea ja nestekaasua voi käyttää kimpassa, mutta tuskin ne samassa pullossa ovat :rotfl:
     
  18. cdi

    cdi Double Gearhead

    Joo terveisiä kädettömältä mieheltä,kirjoittelen avustajan avustuksella täältä puunoksalta.

    Juttu on kyllä sekavaa johtuen kuun asennosta syntymishetkellä .....oletettavasti.

    Jotkut olivat kyllä "hiffanneet" mistä oli kysymys.Kauhuskenarion kyllä saa näköjään aikaan vaikka paskalla käynnistä jos on kemian tietämys näinkin korkealla tasolla.

    Yritetään selventää : pillisatsi siis vanha asetti happi setti.

    Nestekaasu pullo kytkettynä asetyleenin tilalle.

    Happipullo on vanha hiilaripullo......käytetty ensisammutus pullona tulipalon varalta.........hiilarit hyödynnetty mic hitsissä.Täytetty useamman kerran kaverin happipullosta.(tuhoisin seurauksin :rotfl: )
     
  19. Rockmaple

    Rockmaple Gearhead

    Niinkuin aikaisemmin kirjoitin, niin ainakin mun happi- sekä hiilidioksidipulloissa on testipaine 300 bar. Happi täytetään 200 bar:iin, ja jossain täyttöpisteessä pulloa katsastukseen jättäessäni sanottiin, että jos pullo arvioidaan vanhuuttaan heikentyneeksi, niin testi- sekä käyttöpainetta voidaan alentaakin. Tää on aika vanha tieto, enkä nykytilanteesta oo varma. Onko se "ylipaineventtiili" siinä sulkuhanan rungossa vai missä?

    Testasin vielä tuon urbaanilegendan vaseliinin ja hapen räjähdysalttiudesta. Yllätys, yllätys, ei tapahtunut muuta kuin että vaseliini roiskui. Siis 5 bar paineella happea vaseliinimöykkyyn. Paineenalaisena, esim. paineenalennusventtiilin kierteissä jos on rasvaa, niin voi jotain tapahtuakin mahdollisesti.
     
  20. GMC-96

    GMC-96 1st gear

    Tuo hapen pullo paine taisikin olla juuri tuo 200bar,(max alennin paine oli n. 300bar sori :oops: ) joten kyllähän 300bar koestus vaikuttaisi riittävältä.

    Hiilaripullon ylipaineventtiili on juuri tuossa sulkuhanan rungossa ei siis paineenalentimessa.

    Olen antanut itselleni ymmärtää, että happi+rasva ei sellaisenaa vielä räjähdäkään, mutta esim. pullon avauksessa tapahtuva paineisku voi sen sytyttää (rasvaa kierteissä). Eli tarvitsee siis jonkinlaisen "sytytyksen" räjähtääkseen. Jos teet saman kokeen alasimen päällä ja mäjäytät siihen sekaan vasaralla niin mitähän sitten tapahtuu, elä vaan koita :)
     

Kerro tästä muillekin!