Tietääkö kukaan wanhan hehkureleen kytkentä kaaviota

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja ponukka, 12.10.2008.

  1. ponukka

    ponukka 1st gear

    Moi mulla on chevy 81 pick up 5.7 dx. Siinä on 6.2 hehkurele paikallaan mut se ei oikein toimi niin ajattelin vaihtaa vanhan releen takasin hehkuineen mut en löydä kytkäriä mistään . Lähinnä kysyisin kumminpäin virtavirta nastat ovat siis akulta releelle ja releeltä hehkuille ja sit miten menee maadotus ? En saanu kuvaa liitettyy mut jos katsoo relettä ylhäältä päin niin kannen teksti on väärin päin ja sivuilla on kaks kierreliitintä ja edessä kaks lattaliitintä ja niistä oik puolimmaisessa lukitus nasta .
     
  2. Eyetech

    Eyetech Gearhead

  3. rasse

    rasse 1st gear

  4. ponukka

    ponukka 1st gear

    kiitos,kiitos. Eiköhän se tuolla tokene mut huomasin just et vesipumppu vuotaa :mad: Eihän tohon oo tänäkesänä vaihdettu kun kone laatikoineen , perä jousineen , iskarit ja mittaristo :odroll:
     
  5. Sten

    Sten 3rd gear

    Sitten se riippuu millä ajalla se relee onkin säädetty hehkumaan, kun uudemmat hehkut ovat nopeimmat kuin ne vanhaaikaset elikkä joudut hehkuttaa pari kolme kertaa ennen kuin se vastaa se vanhanmallisen aika hehkuun. Nyt en tiedä jos juuri näin on tässä tapauksessa mutta yhdessää pakettiautoissa ilmstyi juuri toi ongelma kun vaihdettiin relee.
     
  6. Deltapete

    Deltapete 1st gear

  7. RockHQ

    RockHQ 3rd gear

    Uudemmat 6.2d hehkut ovat PTC-vastuksia (positive temperature coefficient), eli lämpötilan kasvaessa hehkun vastus kasvaa. Sen takia niitä voidaan "pikahehkuttaa"=kylmä tulppa vetää helvetisti virtaa eli lämpiää nopeasti, tulpan lämmetessä virta pienenee mikä estää tulpan rikkoutumisen.
     

Kerro tästä muillekin!