3.8 voyager ei paa startaten

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja kaminen, 18.10.2008.

  1. kaminen

    kaminen 3rd gear

    -98 3.8 4wd voyager jäi kaupan pihaan.. virrat tulee ja ei reagoi lisävirtaan mutta ei starttaa. releet(naksuu) ja valot toimii. startissa piuhat kiinni.. abs merkkivalo oikutellut jonkun aikaa. mistä kohtaa löydän vaihelootasta sen n/p asento tunnistimen ja voipiko sitä testata??tai ohittaa??? ei tunnustaisi starti tai solenoidi vialta.. ja vedetty maajohto akusta koneeseenkin.. ei autanu? ideoita? ei viittis keskellä kaupunkia purkaa paljoa kadun varteen sitä.. pitää huomenna työkalujen kanssa mennä ihmettelemään...
     
  2. Vuppe

    Vuppe Double Gearhead

    [​IMG]
     
  3. kaminen

    kaminen 3rd gear

    thänk juu.
     
  4. virta

    virta Gearhead

    Noissa on ollut myös jotain mittariston taustan vikaantumista jolloin auto käyttäytyy juuri noin,,ilmeisesti ajonesto menee päälle?

    Joskun noi sähköviat niin pahoja että vain merkkiliikken sähkömies osaa ne ratkaista,,,
     
  5. kaminen

    kaminen 3rd gear

    mites eikö kuitenkin starttaa mutta ei käynnisty jos ajonesto?? tää ei starttaa ollenkaan. en hirmusti ole näitten sielun elämään perehtynyt.. kai se pitää hinata vika koodin lukuun jos ei omat konstit auta..
     
  6. voijaggeri

    voijaggeri Gearhead

  7. kaminen

    kaminen 3rd gear

    nyt pitää tutkia tarkemmin kun auto on vaan tyrkätty nopeesti pois keskeltä risteystä .. valot kaiketi mittaristossa pelasivat ok. kirkkaassa päivänvalossa katsottuna. auto siis pyöri hetken parkista-risteykseen ja stoppasi. itse en ollu paikalla vielä sinä vaiheessa.. mutta kaiketikin aamulla olen.. se niistä ilta kaljoista... voipiko tuon n/p kytkimen ohittaa vaikka hyppyjohtolla?? en rupee keskellä kaupunkia kaupanparkkipaikalla kuitenkaan korjaamoa pitämään.. :mad: ajon esto nollautuuko akunkaapelia irrottelemalla? kun ei oikein tuo merkki korjaamon hinnoittelu sovi auton omistajan lompakolle juur tällä hetkellä.. kokeilen saada edes käyntiin sen verran että sais tutun pajalle vikakoodin lukuun..
     
  8. virta

    virta Gearhead

    Mittariston taustan liitosten uudelleentinaus jos näyttää vanha tinaus kärsineen...
    Tai rompparilta uusi käytetty mittaristo kokeiltavaksi,palautusoikeudella :)
     
  9. lotvonen

    lotvonen 1st gear

    Eikös tuo kuva ole vanhemmasta laatikosta? -98 ei mun mielestä ole noita kahta pienempää liitintä eli trans.range switch ja p/n pos.switch vaan homma on hoidettu 8-nastasella liittimellä joka on tossa output speed sensorin alapuolella pystyssä.
    Yks mikä vois kanssa tehdä ton tempun on tuo ASD-rele. Vanhemmissa kolmas edestä siinä kuskin lokarissa, akun vieressä. Tässä en sijoituspaikkaa tiedä mut kannattaa sekin kokeilla.
     
  10. Vuppe

    Vuppe Double Gearhead

    Se on "solenoid pack connector"
     
  11. voijaggeri

    voijaggeri Gearhead

  12. Vuppe

    Vuppe Double Gearhead

    Joo sekoitin tuon liittimen paikan.


    Edit: Mikähän laatikko muuten on kyseessä jos se ei ole 41TE? Puhutaanko samasta lootasta.
     
  13. voijaggeri

    voijaggeri Gearhead

    Noi sensori muutokset on ainakin tulleet 41TE laatikkoon (ovat tulleet 42LE (A606) laatikosta) päivityksenä --> for durability and reliability!
     
  14. Vuppe

    Vuppe Double Gearhead

    Kiitos tiedosta, onko tietoa mistä lähtien, -97 on ainakin "vanhaa mallia" ja sama on -00 asti esim Stratuksessa. Onko Voikkarilla sitten omat päivitykset?
     
  15. voijaggeri

    voijaggeri Gearhead

    Eli 1996 osa on tehty vanhalla ja sit päivitetty samana vuonna.
    Solenoid packkiä on muokattu 1999.
    tää tieto on ATSG manuskasta ja voi olla tietty vaan "USA" puolta, tiedä jos kaikki vanhat laatikot vaikka olis kuskattu Itävaltaan... :lol: :eek:
     
  16. Vuppe

    Vuppe Double Gearhead

    Joo katselin Rockauton tarjontaa eri vuosimalleille (T&C) mutta se ei ainakaan selventänyt asiaa. Asiahan selviää kun tsekkaa lootan kylkeen. :wink:
     

Kerro tästä muillekin!