paku huoltoautoksi???

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Hautamäki, 26.12.2008.

  1. Hautamäki

    Hautamäki 2nd gear

    Mahtaako saada esim. Chevy vania rek.huoltoautoksi?? Itellä nyt mitsu pajero huoltoautona mutta kun ei mahdu työkalut sinne kaikki.
     
  2. Kerberos

    Kerberos Gearhead

    Jos vani on pakettiauto, niin miksi se pitäisi saada huoltoautoksi :eek:
    Ei siitä ainakaan verohyötyä saa :odroll:
     
  3. Turbiini

    Turbiini Gearhead

    Kyllä saa veroetua. Siinä vaiheessa kun tarvittavia kiinteitä työkaluhyllyjä on nasennettu sen verran että verovapaus ei täyty vapaan sisätilavuuden osalta, niin vero menisi maksettavaksi (ellei sitten ole henkilöautona tuotu jolloin vero olisi jo uutena maksettu). Huotoautossa ei ole sisätilavuus määritelmää.
     
  4. kupeevoortti

    kupeevoortti Gearhead

    eieiei

    kyllä verovapaankin pakun saa varustella kiinteillä hyllyillä yms. vaikka verotilavuus ei enää täyttyisikään. samaa pätee esim verhoiluja ja lämpöeristeitä jos ko. automallia on saatavana ilman niitä. se on sanottuna autoverolain pykälässä 23:

    Pakettiauton tavaratilan tilavuutta määrättäessä ei oteta huomioon ajoneuvoon valmistamisen jälkeen lisättyjä kuorman kiinnitystä tai säilytystä taikka työvälineiden käyttöä varten tarkoitettuja rakenteita ja varusteita. Rakenteiden ja varusteiden tulee olla siten asennettuja, että ajoneuvo voidaan mitata ja sitä käyttää myös ilman näitä varusteita. Samalla edellytyksellä ajoneuvon varuste, lisärakenne tai autoon asennettu työväline voidaan jättää lukematta ajoneuvon omaan massaan. Mitä tässä säädetään, ei kuitenkaan koske rakennetta tai varustetta, jonka asentamisen johdosta olisi toimitettava ajoneuvon uusi katsastus. Avoimella tavaratilalla varustetun auton tavaratilaan rakenteiden suojaamiseksi asennettua, mahdollisimman tiiviisti tavaratilan seinämiä ja pohjaa noudattelevaa suojusta tai avoimen tavaratilan muuta kuin jäykästä materiaalista valmistettua katetta taikka avoimeen tavaratilaan asennettua pienehköä lukittavaa työkalukoteloa ei myöskään oteta huomioon ajoneuvoa mitattaessa. Umpinaisella tavaratilalla varustettu pakettiauto mitataan siinä varustuksessa, jonka mukaisena valmistaja on ajoneuvon toimittanut ennen ajoneuvoon asennettavia kuormatilan suojia, lämpö- tai muita vastaavia eristeitä. Valmistajan asentamat kuormatilan suojat, lämpö- tai muut vastaavat eristeet voidaan jättää ottamatta mittauksessa huomioon, jos vastaava auto on tilattavissa myös ilman näitä varusteita. Myös oven sarana tai muu vastaava kooltaan vähäinen rakenne, joka leikkaa mitattavaa tavaratilaa, voidaan jättää huomiotta, jos sen ei voida katsoa vaikuttavan tavaratilan käytettävyyteen. (29.12.2006/1450)
     
  5. Hautamäki

    Hautamäki 2nd gear

    jaahas jaahas asiija selevä.
     
  6. teippi-mikko

    teippi-mikko Gearhead

    Jos tekee, niin tänä vuonna onnistuu. Ei enää 2009.
     
  7. MTH80

    MTH80 1st gear

    Paitsi jos sinulla on Yritys tai vastaava rekisteröity systeemi, niin käsittääkseni pitäisi saada tehdä. En ole 110% varma asiasta joten kannattaa kysyä katsastuskonttorilta niin eiköhän asia selviä!
     
  8. vespa68

    vespa68 Gearhead

    Re: eieiei

    Jos pilkkuja aletaan n...maan, niin kuinka kiinteitä nuo hyllyt voi olla, jos pykälissä sanotaan että pitää myös voida käyttää ilman niitä?? :poff:
     
  9. O.J.

    O.J. 3rd gear

    Miksei onnistu enää 2009...? :eek: onko ne poistamassa tuon huoltoauto-käsitteenkin jo viimein pykälistöstä, kuten kaiken muunkin veronkiertoon liittyvän pikkuhiljaa... :wc:
     
  10. Hautamäki

    Hautamäki 2nd gear

    siis yritykselle pitäisi tehdäkkin kunnon huoltoauto. Kun ei sais olla mikään pikkanen vanha hiace ku täytyisi kaasuvehkeet mahtua plus kaikki muut työkalut ja renkaan vaihto vehkeet.
     

Kerro tästä muillekin!