Epa/a traktori

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja rocket dude, 14.12.2008.

  1. O.J.

    O.J. 3rd gear

    http://www.ake.fi/AKE/Katsastus_ja_...luokat/Auton+alustalle+rakennettu+työkone.htm

    Auton alustalle rakennettu työkone

    Auton alustalle rakennettu työkone on N2- tai N3-luokan ajoneuvo (kuorma-auto), joka on varustettu erityisillä välineillä työn tekoa varten ja jota ei ole tarkoitettu muun tavaran kuin työssä tarpeellisten työvälineiden ja tarvikkeiden kuljettamiseen.

    Auton alustalle rakennetussa työkoneessa ei saa olla tavaran kuljettamiseen tarkoitettua kuormatilaa eikä muita kuin kuljettajan vieressä olevia matkustajapaikkoja.

    Esimerkkejä ajoneuvoista, jotka on hyväksytty auton alustalle rakennetuksi työkoneeksi:

    - Aurausauto (N3-luokka), josta on poistettu soralava ja kippi ja johon on kiinteästi asennettu betonipaino, lumiaura ja alusterä.

    - Nosturiauto

    - Betonipumppuauto (ei betonisäiliötä)



    http://www.ake.fi/pdf/242-204-2000.pdf

    Auton alustalle rakennetun työkoneen vaatimukset
    1. Yleistä
    Ajoneuvojen rakenteesta ja varusteista annetun asetuksen (1256/92) 20§:n mukaan auton alustalle rakennettu työkone on N2- tai N3-luokan ajoneuvo,
    - joka on varustettu erityisillä välineillä työntekoa varten
    ja
    - joka ei ole tarkoitettu muun tavaran kuin työssä tarpeellisten työvälinei-den ja tarvikkeiden kuljettamiseen.
    Epäselvissä tapauksissa on selvitettävä, mikä on ajoneuvolle aiottu käyttötar-koitus (työtehtävä) ja työpaikka kyseisessä tapauksessa sekä vaadittava että sallittava varustus. Ajoneuvo voi olla varustettu yhden tai useamman työtehtä-vän suorittamiseen.

    ---

    Ei mun mielestäni sanallakaan mainita kummassakaan virallisessa AKE:n tekstissä mitään EU-hyväksynnistä. :argue:
     
  2. rocket dude

    rocket dude 1st gear

    kun ei saa, jos ei oo tyypitetty EU:n alueella "työkoneeksi"...... "nosturi-autoja" on olemassa... mut ne on lukunsa erikseen!!

    Joku a-traktori viritelmä menee varmaan samalailla kun ei oo tyypitetty traktorina tai sit sen pitäis rakenta niin et pystyy käyttämään traktorina
     
  3. mke77

    mke77 Gearhead

    käykää sit kysyy...tai soittakaa katsastus konttorille kun kerta ei uso :(

    monen monta ehdotusta tehny ja erikannat kysyny kahesta konttuurista .....mutkun ei ni ei!! ei saa työkoneeks ni ei saa työkoneeks!!
     
  4. rocket dude

    rocket dude 1st gear

    Nyt tuli käyty katsastus asemalla kysymäs et saako vai ei ja ei saa oli inssin vastaus siihen mutta hän sanoi et hän oli kyllä kuullut puhetta siitä et porvossa olis joku tällainen katsastettu auto/traktori mutta ei hänkään tiedä jos se pitää paikkansa vai onko se vaan esso baarin puhetta?
     
  5. O.J.

    O.J. 3rd gear

    En nyt halua riitaa haastaa, mutta lyökää pöytään tuo pykälä, josta ollaan tässä väännetty, niin ei tarvii enää miettiä. :eek: itse en sitä yhdestäkään säädöskokoelmasta vielä ole löytänyt.
     
  6. Tasf79

    Tasf79 1st gear

    Sukulaismies tuossa taannoin (n. 15 vuotta sitten) olisi muuttanut Range Roverin traktoriksi ajaakseen sitä petroolilla. Silloin tökkäsi auton vuosimalliin, joka oli liian uusi --> olisi vaadittu turvaohjaamo.
     
  7. MTH80

    MTH80 1st gear

    Turussa on yksi rekan nupista tehty traktori. On tiettävästi ainoa koko maassa joka on saatu kilpiin ja tietääkseni sillä ei saa ajaa yli 40km/h. Se on tehty Volvon F10:stä. Runko muutosten lisäksi siittä on poistettu vaihdelaatikon iso puoli täytöstä jolloin nopeus rajoittuu oikeaksi. Kyseiseen laitteeseen on tehty niin sanottu vetomestari rakenne takarunnoksi. Ja kaiken lisäksi on makuu hyttinen Volvo! Omistaja on Kuljetusliike Teräs turusta!
     
  8. CH3OH

    CH3OH 1st gear

    Mahtaiskohan lainsäätäjän ja -valvojan huumorintaju kestää, jos tekisikin homman aivan toisin päin, ja nakkais vanhan avo-ohjaamoisen traktorin päälle vaikka kuplan korin sopivasti venyteltynä ja chopattuna. Vielä kun sais eturenkaat kasvatettua vähän isommiksi ja koriin sopiva etunoja. Kyllä maalaiskylän nuoriso varmasti mielellään tollasella toria kiertäis 8)
     

Kerro tästä muillekin!