AKE KUljETTAA JÄLLEEN

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja mercman, 21.1.2009.

  1. mercman

    mercman Gearhead

    Voiko olla totta seuraava tapahtuma joka mulle kävi?
    Ostin auto joka oli ilmoitettu tilapäisesti käytöstä poistetuksi. tein kaupat perjantai iltana. Menin heti seuraavana maanantaina rekisteröimään ja vakuuttamaan ko. auton. ja tein samalla tilapäisen käytöstä poisto ilmoituksen. No nyt parin viikon päästä tulee vakuutusyhtiöltä ilmoitus että auto pois käytöstä maksu 0 euroa, mutta mitä teki AKE ? Lähetti 10 euron maksun autonkäyttöveroa koska auto oli sunnuntai päivän käytössä...Lauantai meni kuulemma vielä myyjän piikkiin....EIHÄN SE 10e PALJOA OLE mutta periatteesta täytyy varmaan viedä tää asia vaikka EU -tuomio istuimeen. Aken virkailija mummot vaan hihittelee kun pyytää selvitystä.........PERK....
     
  2. Antti P

    Antti P Gearhead

    Mulle kävi kans reilu vuosi sitten samoin.. :mad:
    Vaan ei käy enää :D kymppi meni oppirahoina :(
     
  3. Jakke

    Jakke 3rd gear

    Jos oikeen tarkkaan niitä papereita lukee, niin siellä sanotaan että minimi veloitus on 10€. Mulla ei ollut yks auto nimmissäni kuin tunnin niin siitäkin piti maksaa akelle kymppi...
     
  4. Tuukka

    Tuukka 1st gear

    Joo, kyllähän ne rahastaa kaikissa mahdollisissa väleissä.....
     
  5. No H2O

    No H2O Gearhead

    Jep juuri noin se menee...

    Mikäli haluatte välttää nuo "jonninjoutavat" maksut, hoitakaa paperiasiat kuntoon saman päivänä kun ostatte auton...
     
  6. poskisolisti

    poskisolisti 1st gear

    :mad: Sama juttu kävi -muutaman tunnin oli eräs käyttökineri ajossa kunnses vein paperit ja laitoin tilapäis poistoon-eilen tuli tuo 10e kuitti postissa..vittu ku vituttaa,siis niinku noin periaatteen vuoksi... :mad:
     
  7. CantBeDone

    CantBeDone 1st gear

    Voitaisko perustaa joku ihan oma järjestö ettei oltais ton rahastavan ja vittuilevan aken alla? Kai se nyt mahdollista pitäisi olla, tää on vapaa maa?
     
  8. Turnn

    Turnn Gearhead

    Eikös ne hyvitä tässä tapauksessa 9pv:n käyttöveron tulevissa käyttöveromaksuissa? Tuo kymppi vaan on minimi mitä he laskuttavat.
     
  9. Helmsman

    Helmsman Gearhead

    Taas olis kirveellä töitä [​IMG]
     
  10. Acer65

    Acer65 Gearhead

    Olikos tämä ko. auto viikonlopun liikennekäytössä ? Vai
    miksi ihmeessä teit tuon liikennekäytöstä poiston, jos tuo auto oli jo liikennekäytöstä poistettu ? Eihän omistajanvaihdoksessa tavitse tarvitse ajoneuvoa ottaa liikennekäytöön ja sitten taas pois :eek:
     
  11. Cheyenne

    Cheyenne 1st gear

    Mutta toi näyttää vasaralta...
    No samapa tuo joa "nuijalla" nuijaa hakkaa... :rotfl:
     
  12. bootsi

    bootsi Gearhead

    Ostin auton viikonloppuna, maanantaina konttorille, auto omiin nimiin ja samantien kilvet pois... ja maksettavaa tuli, vaikka auto mun nimissä 5min. :odroll:
     
  13. Cheyenne

    Cheyenne 1st gear

    Ja tuskin tuon viralisen omistamisen (5 minuuttia) aikana metriäkään auto liikkui...
    No toisaalta olihan se työlästä virkailijalle kun piti liikahtaa tuolissaan suorittaessaan poistamisen....
     
  14. L.P.

    L.P. Gearhead

    Mikä ennen oli 1 markka on nykyään aina 10 euroa.

    AKE:n uuteen hienoon tietojärjestelmään kuuluu myöskin sellainen ominaisuus, että ei tunnu saavan ajoneuvon omistajahistoriaa puhelimen kautta. Täytyy tehdä tilaus AKE:n tietokannasta, josta laittavat sitten postissa tiedot yleensä kuukauden parin kuluessa, jos laittavat. Sitten vieläpä saattaa tulla ainoastaan lappu, jossa lukee "Valmistenumeron perusteella ei löytynyt tietoja järjestelmästä" ja 15 € lasku tuosta.
     
  15. mercman

    mercman Gearhead

    Olikos tämä ko. auto viikonlopun liikennekäytössä ? Vai
    miksi ihmeessä teit tuon liikennekäytöstä poiston, jos tuo auto oli jo liikennekäytöstä poistettu ? Eihän omistajanvaihdoksessa tavitse tarvitse ajoneuvoa ottaa liikennekäytöön ja sitten taas pois :eek:[/quote]


    Jaa-a. Ostaessani auton mun täytyy siihen ottaa vakuutus ja jotta ei tule maksua virkailija vaatii käyttämättömyyspoiston. Eli ainakin Järvenpäässä katsastuskonttorilla ja AKEssa tulkitaan että katsastettu, rekisteröity auto on omistajan vaihdon jälkeen ilmoitettava poistetuksi samana tai sitä seuraavana päivänä, muuten tulee menoja. Sain juuri tästä eilen virallisen vahvistuksen Akesta....mutta koska olen huono muistinen maksoin vahingossa tuon kympin ilman viitettä.Jos kaikki olisivat yhtä huono muistisia mahtaisi AKESSA VITUTTAA...TUHANSIA MAKSUJA SELVITETTÄVÄNÄ....
     

Kerro tästä muillekin!