Suomidartti

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja rustbucket, 28.1.2009.

  1. Putte

    Putte 1st gear

    Verotus on hyvä ja selkeä selitys. Satasen hintainen optionaali nosti tuon aikaisilla prosenteilla kaikkineen nopeasti verojen osuutta parilla sadalla, kun huomioidaan kaikki arvonnousut tullaus ja verotus vaiheissa.
     
  2. jaketin

    jaketin Gearhead

    kovasti ne vieläkin verottaa, jos on parempi malli. ainakin uudemmissa autoissa. tuntuu olevan auton valmistuksen ajankohtakin todella tärkeä, varmaan kellon aikaa myöten :poff:
     
  3. vipottaja

    vipottaja 1st gear

    Sama systeemi oli varsin yleisesti käytössä muidenkin merkkien kohdalla. Ne varusteltiin vasta Suomessa tehtaan lisävarusteilla, mutta maahan tulivat karvalakkeina ton verotuksen takia. Uusista autoista siis riisuttiin kamaa pois, ja heitettiin jotain muuta tilalle, noita pois otettuja on täytynyt olla melkonen määrä ja eiköhän ne pääasiassa oo mennyt roskiin. Lähinnä tollasta manuaali ikkunakoneistoo, lukotonta tasauspyörästöö jne. jne. toi varustelu oli aika iso työmaa maahantuojilla. Arolla tosiaan oli sitten tollanen oma "kerskamallistonsa", kai niitä vois suomikustomeikskin sanoa, vähän "parannettiin" noita karvalakkiversoita. Berner ei moiseen sortunut.
     
  4. AteV8

    AteV8 Gearhead

    Siis mitenkä? Onko tuommonen erillisnojainen sohva siis lisävaruste, vai mitenkä?
    (Jos joku kaipailee sellasta ni mä voisin ehkä vaihtaa erillis penkkeihin sellasen suht siistin vaaleen ruskean erillisnojasen sohvan)
     
  5. kickdown

    kickdown Gearhead


    Mulla on ´72 Dart Custom ja siinä on kanssa tollanen feikki vinyyli. Sitä en kyllä ikinä ole osannu aatella että se vois olla suomessa laitettu?!? Mitäköhän ainetta se mahtaa olla jos joskus joutuis uusimaan tai korjailemaan..?
     
  6. Simo

    Simo 1st gear

    Juu, penkki oli lisävaruste Custom malliin. eli tällainen :

    http://tinyurl.com/clhpgp



    Maalattavaa "vinyylikattoa" myytiin yleisesti autotarvikeliikkeissä 70-luvulla.

    Taisi jokaisessa tai joka toisessa Coupe Corollassa oll sellainen :D
     
  7. Cheyenne

    Cheyenne 1st gear

    Ton tapainen mullakin on STW Aspenissa...
    Tosin sehän taisi olla "omatuonti"-malli...
     
  8. HÖTSÖ

    HÖTSÖ Gearhead

    Tuonti

    Monestihan autoissa on kaikki sähköistykset lisävarusteita varten jo tehtaalta..,.
     

Kerro tästä muillekin!