Lailliset valot -00 yukon/ subbeen

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja olds-36, 9.2.2009.

  1. olds-36

    olds-36 1st gear

    Doddiin.. varmaan olis jostain löytynyt jo valmista jutunjuurta, mutta kysynpä nyt näin pikaisesti, eli mistä saa E- hyväksytyt valot jenkeistä/ euroopasta 2000 gmc yukoniin, käsittääkseni aika pitkälle sama kuin suburban. pistäkääs linkkejä ja unohtakaa Jari Mäki.
     
  2. 96:seen laitoin Mitsu Galantin umpiot , joutuu hieman taustapeltejä muokkaamaan mutta valotehoakin tuli ainakin tuplasti vanhoihin verrattuna.Muuten sai aika siistin sovituksen kun jaksoi nyhrätä.

    Vai onkos tuo 00 jo uudempaa mallia...
     
  3. olds-36

    olds-36 1st gear

    Se on jo tuo uudempi versio. Kyllä mullakin mielessä kävi itte väsätä jotku projektori lyysyt sinne, mut ajattelin jos löytyis valmiiksi tehdyt suoraan niin säästyis tekemisen vaiva.
     
  4. Wäiski

    Wäiski Gearhead

    Taitaa nuo GMC:n valot erota jonkin verran Chevyn valoista.

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  5. Gemsujen keula on mielestäni aina erottunut edukseen , niin näköjään näissäkin. Onnea metsästykseen , tosin nyt on niitä huhuja ettei huhtikuun (?)jälkeen tarttis enää lasejakaan vaihdella mutta järkeistys ei kait koske valoja , ainahan Suomessa pitää jotenkin kansalaista kyykyttää , muuten loppuu virkamiehiltä mielenvirikkeet :rotfl:
     
  6. Wäiski

    Wäiski Gearhead

    "Gemsujen keula on mielestäni aina erottunut edukseen "

    No tuostahan voi olla sitten tasan kahta eri mieltä ja mielipidehän on kuin persreikä - jokaisella on omansa.

    Tässä tapauksessa on kyllä pakko kallistua Chevyn suuntaan nimim. OmaLehmäOjassa :rotfl:
     
  7. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Keneltä tahansa kuka tuollaiset osaa/viitsii rakennella. Valmiina ei saa.
     
  8. olds-36

    olds-36 1st gear

    No perskeles nyt kun tosiaan noita valoja vertailee oikein kunnolla, niin onhan niissä paljonkin eroa. Ei auta kuin jatkaa metsästystä. Laittakaa silti tänne niitä linkkeja jos osuu kohdalle. Tässäkin tapauksessa auto on tuotu suomeen jo 2003 ja rekisteröity noilla valoilla :eek: Koska joku on nähnyt vaivaa laittaa näihin dot valoihin korkeudensäädöt ja tarra E hyväksynnät ja lakannu lasit ja ja ja nyt "vasta" konttorilla huomattiin, kun vaihtui omistaja ja paikkakunta. Että semmosta.
     
  9. hyeena

    hyeena 1st gear

    Kysaseppa metrolta, kavin aikanaan muissa asioissa varaosatiskilla ja kysaisin samalla tohon vanhempaan e-valoja niin ei pystyny suoraan sanomaan loytyyko, mutta uudempaan olisi kuulemma loytynyt..
    (hinnat saattaa tosin olla maen tasoa ellei korkeampiakin..)

    Autogm:n listalla on e-valot, mutta myyvat ainoastaan asennettuna.

    Turussa FSD-Group niminen firma kauppaa ainakin vanhempaan e-valoja, uudemmasta en muista.. (mainostivat us-partsin ilmoitustaululla)
     
  10. Ja ei tainnu aiheuttaa yhtään onnettomuutta tuollakaan käyttöajalla???

    Käsittämätöntä tuo vainoominen kun kerran muualla eu:ssa kelpaavat ja täällä kuusenjuurella ne on niiiin vaarallisia että :wc:
     
  11. olds-36

    olds-36 1st gear

    No ei ainakaan mun tietääkseni ja vaikka oliskin niin tuskin valojen takia.

    Ehkä jonain päivänä ruvetaan suomessakin oikein jopa ajattelemaan noitten säädösten kanssa.

    Asiassa sen verran edistystä että olis täälä pohjanmaan lakeuksilla pari tyyppiä joidenka kautte vois saada jonkun näköiset valot hoidettua... katotaan nyt sitten miten käy, pitää vielä kokeilla soitella huomenna noihin hyeenan mainitsemiin paikkoihin.
     
  12. hyeena

    hyeena 1st gear

    Ajatteleehan ne nytkin, virallisien maahantuojien elantoa on suojeltava (ne kun jarjestelee niita saunailtoja jne) ja verotulojen pitais kasvaa.


    29.4. poistuu e-merkki vaatimukset, mutta mita kiusaa tulee tilalle onkin sitten kysymysmerkki. Positiivista taitaa kuitenkin olla etta ne jotka ovat kilvittaneet auton e-valo viritelmalla voivat ilmeisesti tuon paivan jalkeen heittaa ne viritelmat makeen.

    Eli vaihtoehto B-viela, de-aktivoi ne orkkikset ja lyo keulaan lisavalo tyyliin lyhkaset ja pitkat. Kay leimalla, laita yv ja katotaan josko hinta kasitys yhteytyy ja ma kayn leimaamassa omani.. :poff:
     
  13. Wäiski

    Wäiski Gearhead

    Mites ois jos kokeilis asentaa jotain ihan muuta kuin GM tavaraa nokalle? Tuossa työpaikan parkkiksella sattui silmään VW Transportteri ja siinähän näyttäis äkkiseltään olevan aika lailla saman muotoiset lamput. Ei muuta kuin mittanauha käteen ja autokauppoja kiertämään!

    [​IMG]

    ...ja Transportteriinhan sitten löytyy vaikka tämmöisiä:
    [​IMG]
     
  14. Jimi

    Jimi Gearhead

    Huhujen mukaan Vapun jälkeen tulis direktiivi, jossa määritellään valon värit ja valaisukulmat ei-e-hyväktyille valaisimille.

    Ja kyseisillä valaisimilla olevien autojen maahantuonti/rekisteröintikatsastusten hinta tulee nousemaan 100-300% riippuen hyväksymättömien valaisimien määrästä :x :x .

    -Jimi-
     
  15. atobee

    atobee Gearhead

    Ihmetellä täytyy jos hyväksytyistä valoista joututaan maksamaan ylimääräisiä rekistiröintimaksuja, eipä tolle keksi mitään perusteltua syytä (pois lukien rahastus).
     
  16. hyeena

    hyeena 1st gear

    Tuolta osalta veikkaisin etta huhut voidaan unohtaa.
    Aiheeseen liittyva direktiivi on jo ja direktiivissa ei kyseisia asioita maaritella.
    Valojen varit, valaisukulmat jne on maaritelty e-saannoissa.
    Ja tuo uusi direktiivi joka implemoidaan suomen pykaliin 29.4. sisaltaa jo maaritelman etta yleiset vaatimukset pitaa tayttaa.

    Ja muistetaan sitten etta tuo e-merkki vapaus tarkoittaa vain alkuperais osia, jos tarviketta/tuuninkia meinaa laittaa niin sitten pitaa e-merkki loytya.
     
  17. kane

    kane 1st gear

Kerro tästä muillekin!