Vaahtomuovista siivua?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja AteV8, 14.2.2009.

  1. AteV8

    AteV8 Gearhead

    Miten?
    Pitäis saada piiitkä ja ohut siivu leikattua vaahtomuovista.
    Onnistuuko esim. kuumennetulla rautalangalla?
     
  2. mke77

    mke77 Gearhead

    ...juu mitä ohuempi sitä parempia siivuja! hyvä pingotus vielä nii ei taivu kun "ajaa" mutkia....käy kysymässä paikalliselta "muovimyyjältä" onko sillä ns.varaosalankaa mitä tuohon käytöön oikeen kuuluu...
     
  3. VooDoo

    VooDoo Gearhead

    jollain virtalähteellä pistät punahehkuun langan ja vaikka puusta teet siihen "ritsan" missä se on, niin pitäs onnistua
     
  4. Gravedigger

    Gravedigger 1st gear

    vaahtomuovista siivua

    Olen käyttänyt verhoiluhommissa vaahtomuovin muotoiluun sellaista turhaketta kuin sähköinen leipäveitsi. Siinä kaksiterää vekslaa edestakaisin
    samalla lailla ku kaupan leikkurissakin, terät ei ole ihan yhtähyvässä terässä kuin niissä, mutta auttavasti pärjää.
     
  5. mie

    mie Gearhead

    Juuri kuten VooDoo sanoi, jos vähänkään sähkömiehen vikaa, niin lanka hehkumaan ja tekee sopivan ohjurin (kuten vaikka vannesahassa), niin saa ohutta siivua tehtyä. Joskus tuli jollain kotikutoisella värkillä siivutettua paksua foamia/styroksia ja hyvä tuli. Laite tosin oli kunnon 'viritys' ja toimi verkkosähköllä, vähän pelotti, että kohta kättelee Fortumia, mutta hyvin se onneksi pelasi. Mutta jos ei ole sähkömiehiä, niin kannataa jättää sitten osaaville kytkennät.
     
  6. Damned

    Damned Gearhead

    Eikö tommonen härveli passais tehdä esim. 12 voltilla toimivaks, niin ei ihan heti oikase kinttujaan, jos osuu lapanen sähköön.

    Moiselle kapineelle ois kohta tarvetta, kun pitäs ruveta käkkylän penkkejä puuhaamaan istuttavaan kuosiin.
     
  7. Vuppe

    Vuppe Double Gearhead

    Vesileikkurilla tulee siistiä jälkeä. En usko että joku patjan siivutus liikkeessä paljoa maksaa. Jyskälässäkin näkyy sellainen olevan. Klik
     
  8. Pannu H-D

    Pannu H-D Gearhead

    Veitselläkin saa tehtyä kun on vain terävä. Ja ei saa olla sileä kylkinen se veitsi kun se on karhea reunainen niin se "luistaa" paremmin. Ja tietysti hyvä ohjain.
     
  9. AteV8

    AteV8 Gearhead

    Juu, vesileikkurillahan leikkaa vaikka perunoita, mutta pitäis saada leveä, pitkä ja ohut siivu. Ei ihan heti onnistu veitsellä vaikka olis kuinka terävä. Tahtoo olla aika kallista se leikkaus kun pitäs ilmasiks yrittää saada. :D Ja valmiit palatkin maksaa rahaa. :D

    Noh, pitänee kokeilla akkulaturin tai kolvin kanssa viritellä jotain, tai sit on mentävä sohva kaupan takapihalle teurastamaan sohvia. :rotfl:
     
  10. Anssi

    Anssi Gearhead

  11. Pannu H-D

    Pannu H-D Gearhead

    Mikä on vaahtomuovin paksuus?? uteliaisuuttani kyselen
     
  12. VRC

    VRC 1st gear

    1) Vastuslankaa elektroniikka-kaupasta, ei maksa juuri mitään
    2) Vaikkapa junaradan säädettävä muuntaja
    3) Lanka pingotetaan eristävästä aineesta tehtyy kaareen (kuten edellisissä viesteissä selostettu
    4) Muuntajalla säädetään virtaa = lämpötilaa sopivaksi ja leikataan

    Näin ainakin itsellä sujui hyvin styroksin leikkuu, vaahtomuovi vaatinee kuuman langan ja olettavasti siitä tulee jonkin verran käryä kämppään...

    Askarteluliikkeet myyvät valmiinakin vastaavia styroks -leikkureita, hinnoista ei hajuakaan.
     
  13. mahtisonni

    mahtisonni 1st gear

    rälläkkään lamellilaikka niin hyvin alkaa vaahtomuovi muotoutuu :)
     
  14. niklas_

    niklas_ 1st gear

    ohut kitaran kielilanka ja 9v patterilla onnistuu. mutta patterista loppuu voimat aika nopeasti. 12v akku ois varmaan aika jees
     
  15. iji-69

    iji-69 1st gear

    Aikonaan leikkasin 1200 mmm leveitä styroksielementtejä halki parista kakkosnelosesta, laudoista ja keramiikkauunin vastuslangasta tehdyllä leikkurilla. Vastuslanka sai energiansa auton akusta.
    Styroksielementtiä työnnettin hehkuvan langan läpi ikään kuin sirkkeliin.
    Elementit olivat 150 mm paksuja hallin seiniä jossa oli pelti molemmin puolin.
    Vastuslangan pituuden oppi kokeilemalla, liian lyhyt paloi poikki ja pitkä ei lämmennyt tarpeeksi. Ja levyn "syöttönopeus" oli tarkka.
     
  16. Jza

    Jza Double Gearhead

    Eikös sitä voi vetää myös ihan vaikka partakoneenterällä sentti kerrallaan? Taivuttelee slicen ylös sitä mukaa kuin leikkaa... Saa vaikka millistä siivua vedettyä jos on vakaa käsi :wink:
     
  17. webcaddy

    webcaddy 1st gear

    Jos käytössä on pellin taivutuskone, niin purista vaahtomuovilevy haluamastasi kohdasta taivutuskoneen leukojen väliin ja sitten leikkaa terävällä veitsellä taivutuskoneen leukojen juuresta. Tulee suora ja siisti leikkuupinta. Voisi onnistua erillisten puristimien kanssa ja puristamalla vaahtomuovi kahden pellin väliin.. 8)

    T: AJ.
     
  18. Multislayer

    Multislayer 3rd gear

    Vaahtomuovihan sulaa kuumalla langalla leikatessa, jos meinaat istua päällä niin ei tuu välttämättä kovin pehmeä penkki.
     
  19. VRC

    VRC 1st gear

    Ostin taannoin semmoisesta firmasta kuin Etola, liekö vielä olemassa, vaahtomuovia mittaan leikattuna, ja siellä leikkasivat sitä sähkökäyttöisellä leipäveitsellä. Tai siltä se minusta vaikutti, jälki oli ihan siistiä kuitenkin.
     
  20. oml

    oml Gearhead

    Samanlaisella vekottimella leikkasivat minullekkin Kuopion Etolassa vaahtomuovia. Vaahtomuovi oli kyllä aika kallista, noin 1m*1m pala maksoi noin 70€ :mad:
     

Kerro tästä muillekin!