64-65 2D Chevelle Wagon

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja studio57, 7.12.2008.

  1. jukka63

    jukka63 1st gear

    Vantaalla oli aikoinaan tommonen 2d farmi,sininen, ihan kohtuu kunnossa oleva.Joku "tötterötukka"sen omisti,ei tietoa minne päätyi.
     
  2. Rinnewood

    Rinnewood 3rd gear

    Muistaakseni joskus kesän 1996 aikana sattui silmään harmaa 2D (-64) farmarimalibu. Ihan orkkiksen näköinen ja muistaisin jonkun vähemmän harrastajan näköisen (vanha eläkeläisukko?) olevan ratin takana.

    :eek:
    Oltiin pysähtyneenä jossain seinäjoen ja teuvan välisellä tiellä (en muista tarkkaa paikkaa mutta Teuvalle oltiin menossa ja seinäjoki oli ohitettu hieman aikaisemmin) kun kurssikaverin datsunista oli bensa loppunut. Näin jo kaukaa että vastaan tulee joku jenkki, ja kohdalla pamahti tajuntaan mikä merkki ja korimalli!! Itsellä oli siinävaiheessa ollut jo toistakymmentä vuotta omistuksena -67 4d malibu joten merkistä en takuulla erehtynyt!

    Oli kuin haamun olisin nähnyt. En ollut tuollaista aiemmin täällä pohjanmaalla nähnyt, eikä ole sen jälkeen toista havaintoa tullut tuosta autosta! :odroll:

    Farkkujenkit on muutenkin sydäntä lähellä. Samaisena kesänä (21.7.1996) ostin -67 bel air farmarin, ja tällä hetkellä tallissa kerää pölyä -79 Cutlass farmari odotellen 2d ovien löytymistä.. :wink:
     
  3. mke77

    mke77 Gearhead

    niin ja mikäs se oli kun kesällä oli tuolla purkaamon(?) pihalla hki/vantaa akselilla paalikasaassa......koitin kyl kovasti sitä ostaa ja hakee ja osta ja hakee.......mut ei vaan saanu (vai olikse sittenkin sedan tai 4d wagon :eek: ) mut kovasti olisin halunnu!!!!joku semmosen kuvankin johonkin paiskas!
     
  4. patsuli reising

    patsuli reising 1st gear

  5. heikkisj

    heikkisj Gearhead

    Hartsan kuvissa sivulla 12 näkyy olevan toinenkin (vaan 4d) 1964 Chevelle STW.
     
  6. Impala76

    Impala76 Gearhead

    Hieman ot mutta koskee kuitenkin saman ikäisiä gm farmareita. Eli kaverilla on tässä Loimaalla Tollanen Buick Sportwagon. Mallisarja on ilmeisesti special. Vuosimalli on 64 tai 65 en muista varmaksi kumpi. Auto on chevellen kokoluokkaa. Kyseinen yksilö on alkper. suomiauto 8hlö penkit kolmessa rivissä. Auto on uutena toiminut ruumisautona. Erikoisuutena tässä autossa on panorama tyyppiset kattoikkunat (4kpl). Ajattelin nyt vaan tiedustella että onkos näitä suomessa paljonkin? Itselle ei ole sattunut vastaan ainuttakaan muuta yksilöä, vaikka alan tapahtumissa on tullut kierrettyä jo yli 15 vuotta.
     
  7. mke77

    mke77 Gearhead

    tällä kylällä on ainakin on yks moinen buick...."buickhörhö ja bussikuski" varmaan osaa ite valistaa paremmin...

    ....samaa runkoa ja "korikehikkoahan" noi on!! pintapellit vaanvaihtuu! ihan kuten 2d-h(chevy) ja skylark(buick)
     
  8. chevyukko

    chevyukko 1st gear

    joo, yks -65 2ovinen farmari ainakin löytyy suomenmaasta.. projektina..
     
  9. 220seb

    220seb 3rd gear

    malibu chevelle

    meillä oli tossa 70 - 80 luvun taiteessa 4 ovinen 64 mallinen malibu chevelle farmari vcb-22 muistaakseni.ostasin takasi jos vain löytyis. kauhajoella on vieläkin hauturi 64 tai 65 eikä myidä ollut kai uudesta asti.
     
  10. mke77

    mke77 Gearhead

    Re: malibu chevelle

    mul on yks pelkkä lasi, eli ei olenkaan sitä "ala-cromi-kiskoa" mis on nostajan kiskot kiinni!!

    naarmunen keskeltä missä on se "kauhee" lasin tuki laahannu :oops: mut muut jos vaik tummentaa niin häviää tummennuksen joukkoo!!

    ja tietty, on viel autossa kiinni ja auto on talvi säilössä! :rotfl: eli kevväämmllä...kunhan saan omani vaihdettuu ton siistin ja naarmuttoman ekaks :wink:

    joku joskus väitti et 80-luvun blazerissa olis sama lasi :eek: .....en tiedä enkä oo mitannu mut tommonen "huhu"
     
  11. SpW66

    SpW66 Gearhead

    SportWagon on Skylark sarjaa, Buickilla oli vielä Special sarjan farkku ilman Skyroof ikkunoita ja lyhyemmällä akselivälillä.
    Juttua näistä löytyy tältäkin foorumilta jonkin Skylark otsakkeen alta.
    Special Wagon on Chevellen kanssa samanmittainen, noin suunnilleen ja SportWagon takaovien kohdalta parikymmentä senttiä venytetty.
    Aikoinaan kuulin että 64-67 SportWagoneita tuli maahan 1-2 kutakin, mutta varmaa tietoa mulla ei ole. Paljonko tuotu uustuontina, ken tietää?
    Uudempia jokunen. Valkoinen 64 tai 65 oli kesällä myynnissä, liekö tämä se Loimaan auto? Turun seudulla on ainakin yksi 65 ja mulla iäisyysprojektina 66. Löytyy kahdella ja kolmella penkkirivillä. Kolmas rivi eikoisesti samaan suuntaan muiden rivien kanssa ja käynti takariville oikean takaoven kautta.
    Samaa Skyroof-kattoa sai myös Oldsmobilenä VistaCruiser nimellä.
     
  12. ACC

    ACC Gearhead

    Ostan GM a-body farmarin (64-67) oikeapuolen takasivulasi kromilista sarja tai pelkkä kromilistan jatko osa noin 7 cm pikä ja 2 cm korkea.
    Lista tulee Pontiac Tempest -67 farmariin
    puh 050-5875716
     
  13. mke77

    mke77 Gearhead

    kauan se kesti mut "heräshän se" lopulta :rotfl:
     
  14. romuarnold

    romuarnold 1st gear

    Se harmaa malibu oli edesmenneen Simosen hautaustoimiston ruumisauto täältä Kauhajoelta. Yritin -90 vuonna ostaa silloin toimivasta paikallisesta autopurkaamosta vastaavaa 4 ovista raatoa projektiksi, mutta sitä ei mulle myyty, meni myöhemmin paaliin. Wheelssis oli juttu Lars Ingen kaapista, vai mikä sen kaverin nimi oli, mutta oli kova into saada semmonen farmari projektiksi sen lehti jutun seurauksena. Aikaa kului jonku verran, no poikkesin kerran amis kaverin tykönä ja se isä pitää automaalaamoa. Menin sinne verstaaseen, niin meinas leuka loksahtaa sijoiltaan, sielä oli 2 ovinen farmari pohjamaalis. Kysyin että kenen se on, niin kaveri sano että Simosen, niitten vanha ruumisauto. Kysyin että missä sitä on pidetty, kun en oo siitä tienny, niin kaveri kehu että sielä pihanperässä olevassa lepikossa se on maannu vuosia. Kyllä otti pattiin, olin 100 kertaa menny siitä ohi, enkä ollu koskaan huomannu Chevyä. Kaveri kertoi jotta joku talon jälkikasvu saa ajokortin ja sille se auto kunnostetaan. No näin mä sen parikertaa valmiina kylillä pyörimäs. Muutama vuosi myöhemmin Mobilistis oli siitä pieni kuva ja kerrottiin että joku Rinta-Joupin automyyjä oli jemmannu malibun ittelleen, kun se oli tullu vaihdossa niille. Mainittiin olevan aika harvinainen pirssi. Muistaakseni sama myyjä jonka coupe Kadetteja on esitelty myös Mobilistis.
     
  15. Impala76

    Impala76 Gearhead

    Just just, luulin että tämä sportwagon on samanmittainen chevellen kanssa,mutta ei sitten ilmeisesti olekkaan. Nyt kun asin kerroit, niin tosiaan tämä kyllä näyttääkin pidemmältä kuin chevelle. Tämä loimaan yksilö on mattapunainen vm65. On aikoinaan 80 luvulla jo vaikuttanut loimaalla mutta oli turussa muutaman vuoden projektina, mutta nyt jälleen loimaalla. Tämä ei ole se valkoinen yksilö, tiedän senkin kyllä, sitä kaupiteltiin minulle reilu vuosi sitten. Tämä loimaan yksilö on alkuperäinen suomiauto, ollut ruumisautona, kolmella penkkirivillä jotka kaikki katsovat eteenpäin. Nyt tänätalvena rakennettiin nokalle vireä chevyn 350 pikkulohko.
     
  16. SpW66

    SpW66 Gearhead

    Kyllähän sitä herää kun tikulla tökitään! Vai kestikö hetken ennenkuin topic kiinnosti tarpeeksi?
    Vielä hieman lisää noista mitoista.
    Special, Special Deluxe and Skylark
    Sedan, Coupe, Convertible ja Station Wagon
    wheelbase 115"
    overall lenght 205"
    overall width 75.4"
    SportWagon
    wheelbase 120"
    overall lenght 214.3"
    overall width 75.4"
    Erot Special ja Skylark sarjojen välillä lienevät enimmäkseen kosmeettisia ja tietysti Skylarkia sai myös HT:nä.
    Ja nyt jollain on tietysti se Specialin HT kummajainen.
     
  17. 383

    383 Gearhead

  18. mke77

    mke77 Gearhead

    ei oo puolta vuotta aikaa kun oli ebayssä myytävänä n.1000-1500 "ostapois" hintaan....

    kauheessa kunnossa ja varmaan kauhee pakkeli kasa....ebayn puolella oli hyvät sisä kuvat joista näki et pisteillä ja "jotain rautaa mitä nurkissa on" tueksi takapuolelle :eek:
     
  19. Mr J

    Mr J Gearhead

    Mahtaakohan tämä NCU-39 ja tämä XCM-5 olla yksi ja sama auto?

    Tuo NCU-39 vaikutti 80- ja 90-luvulla Keski-Suomessa ilmeisen kireällä pikkulohkolla varustettuna.
     
  20. Rinnewood

    Rinnewood 3rd gear

    :odroll: No voihan vitalis! Thänks Romuarska! Olin jo melko varma että olen nähny haamuja!! Chevelleharrastajana oon kuitenkin ollut melko varma mitä olen nähny. Ihmetyelly lähinnä vaan jossei kukaan muu ole moista bongannu!! Kyllä täällä maallakin löytyy kaikenlaisia helmiä..? :lol:
     

Kerro tästä muillekin!