Buick Skylark perä?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja VUORIRA, 30.4.2009.

  1. VUORIRA

    VUORIRA 1st gear

    Ostin tuossa juuri Buick Skylark 1970 2dht coupen ja kotimatkalla auton perä hajosi kokonaan. Välitys ja tasauspyörästö hajosivat kummatkin. Pinionissa hampaita 16 ja lautaspyörässä hampaita 41 eli melkoisen harva välitys ja ilman lukkoa. Olisiko kenelläkään tietoa saisiko tällaisia osia mistään, kun ei tahdo pystyä nuo firmatkaan auttamaan. Pinionissa rihloja 27 ja vetoakseleissa 28. Ilmeisesti GM:n 8,2 tuumainen pob perä. Luukku kiinni kymmenellä pultilla eli kymppipulttinen. Jos jostain löytyisi osia tai koko akseli niin olisin todella kiitollinen tiedoista, käy myös hiukan tiheämmällä välillä oleva perä.
     
  2. cool

    cool 1st gear

    yv.
     
  3. PauliP

    PauliP 1st gear

    Osatarjonnan puoleen painajainen, etenkin välityksen suhteen tuo 68-70 -malli. Erikoista siinä on se, että toinen poskilaakeri on isompi ja pinionin takalaakeri myös isompi kuin muissa GM:ssä. Samoin lautaspyöränpultit on paksumpia. Sittemmin kai antautuivat GM-enemmistön mielipiteelle, eli että että halvemmallakin pärjää :oops:

    Tasauspyörästö sopii GM:n 8,2" kun tekee soviterenkaan sen toisen poskilaakerin ulkokoolille. Eri GM-merkin välitys ei sovi, ei sitten oikein millään, edes sovitekooleilla. Lisäksi, ainakin vanhemmissa Buick 8,2" perissä on 28 spline booritus vetareissa, mutta boorien sisähalkaisija onkin pienempi kuin uudemmissa (yhteensopivuus) ja 65-67 perä on 1" kapeampi kuin tuo 68-70.
     

Kerro tästä muillekin!