Katsastuksesta???

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja RokkiTomi, 8.5.2009.

  1. RokkiTomi

    RokkiTomi 1st gear

    Kuinka mahtaa olla että pitääkö jälkitarkastuksessa olla korjattuna myös 2 korjauskehotusta?? Vai riittääkö että on korjattu vain jälkitarkastus kohdat!??
     
  2. Jonimac

    Jonimac Gearhead

    pelkät jälkitarkastuskohdat
     
  3. vw79

    vw79 3rd gear

    miksi jättää auto puolikuntoon? katsastajan vittumaisuudenko takia jätetään huomatut viat ennalleen?!

    toisaalta jos toinen rekisterikilven polttimoista sai korjauskehoituksen, ymmärrän asian.
     
  4. raggar

    raggar Gearhead

    Periaatteessa kaikki on laitettava kuntoon.
    Otteeseen tulee merkintä jossei korjauskehotuksia ole korjattu, eli joka tapauksessa ne on laitettava :odroll:
     
  5. apukuski

    apukuski Gearhead

    Riippuu katsurista.. Omassa käyttöruoskassa oli korjauskehari hätävilkuista mutta ei siitä otteeseen mitääbn merkintää tullut..
     
  6. maxvo2

    maxvo2 Double Gearhead

    Ollaan me autoharrastajat erikoista väkeä....
    Tehdään, väsätään, "tuunataan" viritetään, entisöidään ja harrastetaan. Sitten kun pitäisi hoitaa auto kuntoon, niin heti sieltä missä aita on korkeimmillaan mennään aidan ali. Ei tarvitse edes kumartua. :odroll:
     
  7. ajomies

    ajomies Gearhead

    Näin se menee, se on niin vaikeeta tehdä omasta kulkineesta turvallisesti toimivaa, riittää kunhan pörisee, ja sen verran liikkuu että pääsee kylille kruisailemaan, on se ihmeellistä ja jotenkin käsittämätöntä. Karvanoppiin ja muihin höysteisiin kyllä rahaa ja intoa riittää mutta ei niihin mitkä tuntuu pakollisilta.
     
  8. raggar

    raggar Gearhead

    Niinhän tuo riippuu... Vissiin kuitenkin pitäs merkitä otteeseen ne kehotukset?
     
  9. Cheyenne

    Cheyenne 1st gear

    No tuo turvallisuus ei usein riipu noista korjauskehotuksista...
    Esimerkkeinä juurikin rekisterikilven valo, hätävilkut, äänimerkki, automaattivaihteisen vaihteen osoitin, seisontajarru....
    Eli noi nyt sellaisina esimrkkinä joille ei ole itselläni ainakaan tarvetta mutta katsastuksessa ne vaaditaan
     
  10. maxvo2

    maxvo2 Double Gearhead

    Loistava asenne. Yksi suomalainen VIHREÄN LIITON poliitikko, nykyinen europarlamentaarikko viljeli juuri samaa asennetta. Ympäristöministerinä hän kommentoi kettutytöistä vapaasti lainaten:" Mielestäni tällainen kansalaistottelemattomuus hyvän asian puolesta on hyväksyttävää."

    Eli kukin tehköön mitä lystää ja naapuri kantakoon seuraukset.... kunhan itsestä tuntuu mukavalta.

    Näissä katsastus jutuissa minusta tulee hyvin esille se Ammattimainen asenne tehdä työtä. Ammattilaisena ihminen pyrkii tekemään hommansa mahdollisimman hyvin, oli sitten kyseessä harrastus tai työ.

    Mutta tämäkin on osittain filosofiaa.... Kukin taapla tyylillään.
     
  11. jeddah

    jeddah 2nd gear

    ...80-kilpi puuttuu...
    ...Vääränväristä valoa näyttävät parkit/takarekisterikilven valot(!?)
    ...Parkit useammassa kuin kahdessa umpiossa (BMW enkelivalot)
    ...Työvalojen kytkimessä tulisi olla merkkivalo (kaverin pickupissa)
    ...Ripustukset näkökentässä (wunderi)

    Ymmärrän minäkin hyvin topikin aloittajaa, tuossa muutamia äkkiseltään mieleen juolahtaneita itselle ja kavereille sattuneita älyttömyyksiä, joita en mitenkään pysty sanomaan edes vioiksi.

    ...Niin ja hylsy tulee sitten neljästä kehotuksesta. Niistä kun korjaa yhden niin saa taas ajella. Inssin ilme on jälkitarkastuksessa kuulemma näkemisen arvoinen :)
     
  12. lemmy

    lemmy Gearhead

    Viime kesänä olin Furylla lomamatkalla isieni mailla Savossa. Huomasin että leima menossa vanhaksi joten pikaisesti "läpihuutona" vein auton Kuopiossa valtion konttorille. Siellä sitten autoni laitettiin ajokieltoon kesken kesälomareissun.

    - Rekisterikilven valon lasi haalistunut liikaa
    - Ohjauksentehostajan korkissa vuoto ja tiputtaa öljyä
    - Alapallonivel löysä

    Myönsin tietysti tilanteessa että tuomiot ovat oikeita paitsi alapallonivelen löysyys ja kerroin katsastajalle eriävän mielipiteeni ajokiellon suhteen.
    Vähän siinä harmitti kun lomareissu meni reisille heti alkumetreillä (ainakin teoriassa. en tietysti myönnä ajaneeni katsastamattomalla sitä loppukesää)
    Tänä keväänä vein auton niine "vikoineen" katsastukseen ja läpi meni kunniamaininnalla.
     
  13. Nutlass

    Nutlass Gearhead

    Onhan se monet kerrat huomattu, että kun menet konttorille hattu kourassa, niin kotiinviemisenä on hatullinen paskaa. Katsastajasta ja mahdollisista vioista tai niiden puutteesta riippumatta. Joskus kelpaa ja joskus ei. Vielä kun keksis miksi näin on ja mikä siihen vaikuttaa? Katsastajan vaimon pihtailu, oma pärstä, vääränmerkkinen auto, kuun asento vai joku muu?
    Jokatapauksessa :wc: :wc:
     
  14. xp

    xp Gearhead

    Lemmyn jutussa taisi tulla kerrottua vain osatotuus. Noista vioistahan ei ajokieltoa tule, eli lienee leima oli loppunut jo ennen katsastusta, ja siellä hänelle kerrottiin käyttökiellosta (joka siis oli voimassa jo aiemmin).
     
  15. Kerberos

    Kerberos Gearhead

    Joo hohhoijaa, uskoo taas ken haluaa. Tämähän alkaa olemaan jo suoli.24 tason tarinaa :wc:
    Tuokaa pullo samaa ainetta jota kirjoittajakin on ottanut :rotfl:
     
  16. lemmy

    lemmy Gearhead

    Ja jos Herra täällä julkisesti minua paskanpuhujaksi leimaa nin voi olla että tulet jotain vielä mun pullosta juomaankin. Jos sulla on tänään hieman rehvakas olo muutaman oluen jälkeen niin mieti aamulla asennettasi uudelleen
     
  17. GMies

    GMies Gearhead

    Samaa mieltä, "suoli24", siis tuo kommenttisi.
    Jos kuitenkin "Kerberos" yritettäisiin pysyä pois henkilökohtaisista loukkauksista ja keskittyisimme täällä vain näihin autoasioihin.
     
  18. Kerberos

    Kerberos Gearhead

    No eipä tuosta Jaffasta eilen kauheita "voimantuntoja" tullut. Anteeksi jos joku loukkaantui, ei ollut tarkoitus, mutta jotenkin tuo tarina oli niin ristiriitainen tai puutteellinen, että oli pakko kommentoida.
    Tuntuu välillä että hieman väritetään noita juttuja, että saadaan katsastusta mollattua. En välttämättä tarkoita tätä keskustelua, mutta välillä tuntuu siltä, että keskustelujen taso alkaa olemaan tuota suoli24 tasoa.
    Tänään voisi vähän "voimajuomaa" ottaa, katsotaan sitten mitä kirjoitellaan, heh no ei vaan :wink:

    Viikonloppuja!
     

Kerro tästä muillekin!