cornering lights

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja jorkkeri72, 23.6.2009.

  1. jorkkeri72

    jorkkeri72 Gearhead

    onko tietoo saako cornering lightsit olla toiminnassa vm.72 autossa ja saako samassa vuosimallissa olla valkoiset vilkku/parkki yhdistelmä edessä (alkup. keltainen lasi mut jos vaihtaa tilalle pleksilasin,pitääkö olla esim.heijastava lasi ??)
     
  2. ford59

    ford59 1st gear

    Ojavalot on kiellettyjä suomessa, ainakin ilman E-hyväksyntä merkkiä. Itsellä ollut em. valot toiminnassa 7vuotta katsastukset mukaanlukien, ei ole kukaan valittanut... Valkoiset etuvilkut varmaan hyväksytään noin vanhassa, -80 lukuisissa kiellettyjä.
     
  3. Per Besserwisser

    Per Besserwisser 1st gear


    Ojavalot ovat sallitut muistaakseni 1971 ja vanhemmissa. Itsellä toiminnassa vuosia katsastuksia myöden, ei sanomista. Taitavat valkoiset vilkut olla sallitut aina vuosimallin 1984 tienoille. Omassa 1981 autossa on valkoiset vilkut.
     
  4. tuntematon

    tuntematon 1st gear

    paitsi sitten jos auto on saksalainen tai ruotsalainen, edelläkävijöiden ylimääräiset markervalot, ojavalot, uudenlaiset polttimot ja jarruvalot on hyviä turvallisuusvarusteita...
     
  5. SamiL

    SamiL Gearhead

    Tuntematon on ymmärtänyt lainsäädännön hengen.
     
  6. mke77

    mke77 Gearhead

    "coornerista" en tiedä .....mut etuparkin tars sammuu vilkkutuksen ajaks, noin ninku virallista tietä mentäessä! eli jos käytät ajovaloja(eli et ajele parkitpäällä) niin tuo on aika helppokin toteuttaa...parkit(vilkku-parkki-valossa) toimii parkki asennossa....ja ajovalot kytkettäesä parkit(vilkku-parkisata) sammuu ja vilkut/parkit toimiii pelkkinä vilkkuina!! eihän autossa tarvii parkit palaa kun ajovalot palaa!!
     
  7. SamiL

    SamiL Gearhead

    Tarvii kyllä. 1.1.1968 jälkeen rekisteröidyissä.
     
  8. Jape105

    Jape105 Gearhead

    Juuri näin :mad:
    Mulle sanottiin leimalla ojavaloista ja punasista sivuvaloista.
    Sanoin että miks vittu mersuissa ja volvoissa si saa!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Ei tullu merkintää mihkään paperiin.. :rotfl:
     
  9. mke77

    mke77 Gearhead

    etupäässä???

    ei maar.....vai onko suomemme teillä mahdoton määrä laittomia autoja
     
  10. Town Car

    Town Car 1st gear

    Itsellänihän on vm. 92 town carissa kulmavalot, kääntövalot ja edessä oranssit parkit käytössä koko ajan, eipä leimalla ole sanomista kun se on niillä valoilla rekisteröintikatsastettu suomeen :D
     
  11. SamiL

    SamiL Gearhead

    01.01.1968 tai sen jälkeen käyttöön otetuissa ajoneuvoissa tulee olla
    - vähintään kaksi takavaloa ( parillinen määrä )
    - kaksi valkoista seisontavaloa
    - lampun teho 4 - 10 W
    - kytkettävä siten, että toimivat samanaikaisesti kauko- tai lähivalojen kanssa.
    MaA Tpp 8 §, 7 §, 392/57´+ 233/67

    Kyllä ne parkit siellä palavat samanaikaisesti ajovalojen kanssa, mutta kun ne usein ovat saman lasin alla ajovalojen kanssa, niin sitä ei erota ennenkuin ajovalo on kärähtänyt. Amerikkalaisten alkuperäisvaloissa nämä parkit ovat oranssit ja vilkun kanssa samassa valaisimessa, jolloin ne erottaa selvemmin, mutta meillähän niiden pitää olla kirkkaat, joten alkuperäisjohdot on yleensä katkottu ja parkit korvattu umpioihin sijoitetuilla heppoisilla europarkeilla.
     
  12. mke77

    mke77 Gearhead

    mää olen hämmästyny!!



    mut mitäpä tuosta....

    ite tekisin sen kuitennii noin et parkki sammuis kun laitetaan ajovalot päälle jolloin vilkku jäis normaalisti vilkuttaa!!
     
  13. SamiL

    SamiL Gearhead

    Ennenhän se oli niin, että parkit sammuivat, kun ajovalot syttyivät, mutta sitten keksittiin, että parkeista näkee pimeällä vastaantulevan auton leveyden, jos sattuu toinen ajovalo olemaan pimeänä. Ettei luule sitä moottoripyöräksi ja aja nokkakolaria. Vilkuillahan taas ei toiminnallisesti ole parkkien kanssa juuri mitään tekemistä.
     
  14. jorkkeri72

    jorkkeri72 Gearhead

    kiitettävästi tuli infoa mutta yks asia jäi auki ,että jos vaihtaa vaan noihin alkup. vilkku/parkki (oranssit)lasien tilalle valkoiset esim. pleksin palat ,niin kelpaakohan se leimalle? kokemusta? vai pitääkö ne olla jonkinmoiset "heijastavat" lasit. ja noi ojavalot vissiin saa olla kuhan ottaa polttimot pois.
     
  15. SamiL

    SamiL Gearhead

    Tuohon osaisi kai parhaiten vastata katsastusmies. Niitä kirjoittelee tänne välillä parikin. Missähän ne nyt ovat?
     
  16. 4dFunClub

    4dFunClub 1st gear

    Älä tuhoa autoa, ainakaan liikaa. V.tuttaa sitte joskus. Säilytä vilkku oranssina orkkis paikallaan. Ojavaloista otat leimalle polttimon irti ja vielä vaikka johdot. Jos ei muuta, niin varmuuden vuoksi. Valkoiset parkit rakennat vaikka maskin sisään tai poraat umpioihin reiät, että saat 5W polttimot tuikkimaan.
    Mikä on ´72 Jorkkerin ajovalon koko? Mahtaisko siiihen saada valmiina umpiota, jossa olis parkille paikka?
     
  17. SamiL

    SamiL Gearhead

    Kyllä siihen saa parkillisia katsastusumpioita ;)
    Eivät edes maksa paljoa.
     
  18. Yorcci

    Yorcci Gearhead

    Koska marsuissa ja vulvissa ne punaiset takasivuvalot ovat samassa valaisimessa takavalojen kanssa (se muoviosa on yhtenäinen kulman yli). Nimenomaan erilliset punaiset takasivuvalot ovat no-no paitsi muuttoautoissa.
     
  19. jannis

    jannis Gearhead

    vilkut

    Pistä valkosen vilkun sisään oranssi polttimo.
     
  20. Big_Easy

    Big_Easy 1st gear

    Taisi olla ykköset lehden testissä tänä keväänä joku uusi Mersu. Ei siinä vielä mitään ihmeellistä, mutta ko. autossa ei pala parkit huomiovalojen kanssa ja oli vielä sellaisenaan hyväksytty Suomenkin maanteille! Eli mersulla saa ajella perä pimeänä laillisesti! :eek: Isot herrat ei varmaan halua autoihinsa sormijuotoksia tai muita räpellyksiä, että saa autosta leimalaillisen.

    Onnistuisko noitten etuheijastimien kanssa sama kikka mikä on monen jenkin takapäässäki? Eli laitetaan valojen viereen vaan pienet E-hyväksytyt heijastimet, sittenhän ei ole mitään väliä millasten linssien takana ite polttimot on?
     

Kerro tästä muillekin!