Hinaaminen puomilla?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja gaz169, 26.6.2009.

  1. gaz169

    gaz169 1st gear

    Oletteko asiaan törmänneet? Saako kilvetöntä autoa vetää puomilla? Siis nyky suomessa. Vastailkaa vain jos varmoja asiasta olette!
     
  2. poskisolisti

    poskisolisti 1st gear

    Saa vetää-jos kilvettömässä on siirtotarrat-liikennevakuutus vaaditaan......
    Kilvettömässä täytyy olla valot takana kunnossa..
     
  3. Kimmeli

    Kimmeli Gearhead

    Tosiaan tarvit liikennevakuutuksen, myös silloin jos on poistettu liikennekäytöstä! Puuhalaput konttorilta tai sitten kärryn päällä.
     
  4. gaz169

    gaz169 1st gear

    Joo niin se taitaa nykyään sitte olla, kaikkihan ennen oli paremmin näissä kuvioissa. Ranutaan sit railerille . HEI mitenkäs traktorilla sillähä saa vetää melkein mitä vaan.
     
  5. caddy61

    caddy61 Gearhead

    Ite pohdiskelin samaa asiaa jokunen vko sitten. Puomin kans tosiaan tarvii vakuutuksen siis oltava liikennekäytössä tai siirtoluvan. Soitin asiasta konttorille. Sit ei tarvii jos hinaa akseli ilmassa, eli dolly.
    Traktori hommassa täytyy ottaa huomioon että ajo ei ole maatalous ajoa ja pitää hakee joku ihme verolappu että saapi ajaa sen ajon. Liittyy tähän polttoöljy hommaan. Hintaa ei oo tiedossa.

    Että semmosta...
     
  6. Rado

    Rado Gearhead

    Edelleen aina jos vaaditaan kuskia hinattavassa, on myös liikennevakuutus oltava ?
     
  7. Cheyenne

    Cheyenne 1st gear

    Voi sanoa että tästä tehdään peräkärry esim. pienempien rankakuormien kuskaamiseen...
     
  8. Cheyenne

    Cheyenne 1st gear

    Ei puomilla hinatessa tarvii hinattavassa kuskia... (jos on T :n muotoinen puomi)
    Tosin en oo varma siitä onko silläkään laillista, mutta onnistuu kunhan saa etupyörät jumitettua suoraan... (useampi sata kilometriä tälleen hinailtu eri vehkeitä).
     

Kerro tästä muillekin!