ikh hiekkapuhallinsarja?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja special, 9.3.2009.

  1. v-v

    v-v Gearhead

    TV-Shopin hinnan antovat eli 99€! ei ne kyselly kuitteja eikä muutakaan. Oli niillä näköjään semmonen lappu mistä näki monta kys. liike on myyny! Ei kun pönttö(ei siis sitä tallikaveria) mukaan ja koittaa
     
  2. eepo86

    eepo86 3rd gear

    En tiedä montako vuotta tota samaa pönttoä on myyty mutta jos tolla tuotekoodilla oleva tuote on niin eiköhän siittä rahat hyvitetä. Itellä viimekesänä ostettu pönttö ja hyvityksen saa kun palauttaa, näin sanottiin kun ostopaikkaan soitin...
     
  3. afos

    afos 1st gear

  4. juko7

    juko7 Double Gearhead

    Re: Hiekkapuhallus

    Ei ole IKH:n puhalluslaitetta itsellä, mutta Motonetin samantapainen.. senkin voisin kyllä palauttaa liikkeeseen, kaksi minuuttia puhallusta ja puoli tuntia letkun ja venttiilien rassausta... onko tätä mahdollista saada toimimaan? Voisiko sitä alaventtiiliä modifioida jotenkin?

    Mites noi Veljekset Sarvelan vehkeet, onko ne jotenkin eri periaatteella toteutettu? Miten se kauko-ohjaus toimii ja mitä se saa aikaan?
     
  5. Cheyenne

    Cheyenne 1st gear

    Re: Hiekkapuhallus

    Tarpeeksi hienoa hiekkaa (ja kompurasta ei saa paljoa tulla kosteutta)...
    Kyllä sitä vähitellen oppii käyttämään.
    Ja ei kierrä heti ihan auki sitä pohja-venttiiliä.
     
  6. mke77

    mke77 Gearhead

    Re: Hiekkapuhallus

    en tiedä miten "velj. sarvelan" toimii toi kaukoohjaus.... mut ne mitä mää olen nähny, on toteutettu niin et sinne kahvaan tulee 6mm letku mikä koko ajan "vuotaa ilmaa" pois, ja kun se letkun pää tukitaan "gumminappulalla"(kuten noissa 3:messa missä olen nähny on liipasin ja liipasimen päässä on 8mm gummi ja "karassa" on 6mm reikä) ja kun "ilma vuoto" loppuu kestää hetken et "paineettasaantuu" venttilissä ja kun paineet tasaantuu ja ylittyy rupiaa venttiili päästämään säiliöön ja paineletkuun ilmaa jolloin hiekka rupee tulee....

    se miten voi noissa "halvoissa" tehdä on taittaa sieltä puhallus päästä letku kaksin kerroin kun haluu vaan siirtyy toiseen paikkaan!! ei riko mitään jollei sit välttämäti haluu vetää pölliä ja juora tölkkiä olutta samallaa :rotfl:

    mut tommonen minuutin joutaa hyvin pitää kaksin kerroin eikä tuu mitään vaurioita.. viime kesän kun oli hiukan likaista hiekkaa millä puhaltelin niin montakertaa sai tukoksen lähtemään kun ilma rupee"kiertää" väärin päin...
     
  7. pumppukaasu

    pumppukaasu 1st gear

    minkä hintainen toi hankkimasi laite on/oli?
     
  8. VRC

    VRC 1st gear

    Joku kysy niistä pienistä hiekkapuhalluskaapeista, minulla on semmoinen ollut käytössä pari vuotta, toimii ihan hyvin jarrusatuloiden ja muiden pienehköjen osien kanssa. Käytännössä maksimi kaappiin sopivaa osaa ei pysty kunnolla puhaltamaan, kun sitä pitää mahtua vielä pyörittelemään ja kääntelemään.

    Se mitä on joutunut virittelemään, on ilmankierto kaapista pois, alkuperäinen suodatinviritelmä ei toimi kuin hetken. Nyt on pölynimuri imemässä. Siinäkin piti imutehoa säätää hetki, kaappi meinasi alkuun pullistella silloin kun puhalsi ja mennä lyttyyn kun imuri oli päällä.
    Kurkistusikkuna vaatii myös kehittelyä, menee nopeasti huonoksi, tosin kaappien mukana tulee tarrakalvoja, mutta jotain viisaampaa kaipaisin.

    Ja ilmaa se vaatii kohtuupaljon tuokin laite.
     
  9. cool

    cool 1st gear

    Mulla kanssa ollut käytössä vuoden,tuo mikä savenmaallakin myytävänä
    http://kauppa.savenmaa.fi/PublishedServ ... ode=hie649
    Kanava puhaltimen laitoin imeen 100lla putkella tuosta takaa ylhäältä
    ja ihan hyvä systeemi toiminnassa.
    alkuperäisellä valolla ei tee mitään, minulla katossa päänpäällä 150wattinen halokeeni kohdistettu lasiin, näkyy hyvin.
    kalvoa kun ei mene sisäpuolelta pyyhkimään vaan vaikka paineilmalla toisinaan puhaltaa niin kalvo kestää pitempään, 2kalvoa mennyt kokoaikana ja käyttöä ollut aika paljon.
    itsellä ollut Finiairin 590l tuottonen 100l säiliöinen tuossa kompurana ja riittänyt isollakin suuttimella, vaikka käykin kohtuu usein(liian pieni säiliö)
    nyt tulee haettua isompi kompura, rupee ikä painaan tuota vanhaa 95 valmistunut, pitäisi rengastaa niin edelleen hyvä, on 70mm männillä.
    eli kohta tulee rengastettuna myyntiin.
     
  10. mikkox9x

    mikkox9x 1st gear

    Minkälainen teillä on työnlaatu noissa IKH 20l pöntöissä? Tuli itse tommonen hankittua ja hitsaussaumat ei ole kovin tasasen näköiset (epätasaiset, käsinhitsatun näköiset), maalia ohuelti ja saumojen kohdilla kuultaa maalista läpi.

    40l Keskisen pöntön palautin kun siitä oli se takaisinveto, kun olivat räjähdysvaarallisia. Liekkö tuo IKH:n malli sen laadukkaampi tai turvallisempi? Keskisen pöntössä hitsaussaumat oli paljon tasaisemmat(tasaiset, ei ainakaan käsinhitsatun näköiset).

    E: Mikä asiat vaikuttaa paineastian turvallisuuteen? Työnlaatu tuossa melko ala-arvoista, pelti taittuu säiliön hitsaussauman kohdalla sisäänpäin, ja esim. säiliön täyttöaukon kohdalla sauma melko matala(reilusti sulannut). Räkäsaumaa kahvojen ym. kiinnityksissä, että ei kummoinen ammattilainen ole ollut tekemässä. Säiliön päädyssä terävä pitkän mallinen lommo jota kohtaa hiottu ja outoja hiomajälkiä muuallakin pöntössä.

    Olenkohan ehkä vain vähän liian sairaalloisenkin vainoharhainen noiden paineastioitten kanssa, jotenki hirvittää tuohon mennä painetta laittamaan. Tuo lommo ainakin arveluttaa.
     

Kerro tästä muillekin!