Varoittava esimerkki hinauspalvelusta

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja piikkisiili, 10.7.2009.

  1. piikkisiili

    piikkisiili 1st gear

    Arvoisat lukijat,

    haluan kertoa teille tositapahtumiin perustuvan tarinan, jotta voisitte välttyä vastaavilta murheilta, asiattomalta käytökseltä ja naurettavalta asennevammalta autohinaukseen liittyvissä asioissa ainakin Turun seudulla. Rekisteröidyin palastalle, jotta tämä tapaus saisi mahdollisimman laajaan julkisuuden ja jotta kenellekään muulle ei kävisi näin. Tämä on siis tositarina siitä, mitä voi tapahtua, kun annat Harkka Oy:n hinata autosi.

    EDIT: Tämä teksti on jouduttu poistamaan, koska Harkka aikoo muussa tapauksessa haastaa kritiikkiä heidän asiakaspalvelustaan antaneen henkilön käräjille :D /END EDIT

    En ollut tyytyväinen Harkka Oy:ltä saamaani palveluun.

    Haluan jakaa tämän kokemukseni kanssanne, jotte teille, arvoisat kanssa-autoilijat, ei koskaan pääsisi käymään näin.
     
  2. PauliP

    PauliP 1st gear

    Puhelinkeskustelun aikana taisi kehkeytyä jotain (E)sanaHarkkaa?
     
  3. AteV8

    AteV8 Gearhead

    Kyllä mää taas jätän sanomatta... :eek:
     
  4. piikkisiili

    piikkisiili 1st gear

    Khih, arvelinkin että tuon joku keksisi - nomen est omen!!!

    Älä suinkaan. Minua kiinnostaisi suuresti, että olenko "neuroottinen naisihminen" kuten eräs jo esille tullut taho asian ilmaisi, sainko huonoa palvelua, vai onko tämä kenties standardiproseduuri hinausautoalalla. Utelias kun on... :odroll:
     
  5. härpätin

    härpätin 1st gear

    Turun seudulla toimivana autoalan yrittäjänä en epäile tarinan todenmukaisuutta hetkeäkään. Sen verran on kokemuksia...

    Poliisien saamaan "parempaan palveluun", korvauksena ko. hinausliikkeen suosittelusta, soisi jonkin ylemmän tahon puuttuvan, paljon turhempiakin asioita täällä tutkitaan.

    Muussa yhteydessä tuota kutsutaan yleensä korruptioksi, joku asioista paremmin selvillä oleva voisi kertoa, mille viranomaiselle asian tutkinta kuuluisi.
     
  6. Hoovee

    Hoovee Double Gearhead

    jajjaa, monesti tulee siitä Harkan häkin ohi ajettua, ja olen miettinyt että miksi samat autot seisoo siellä viikkokausia, mutta nythän se syy selvisi :-?
     
  7. skyhigh

    skyhigh Gearhead

    Kiinnosti sen verran ja kun en kerran flunssan takia saa nukuttuakaan niin tutkin vähän asiaa. Harkan sivuilla olevien kuvien perusteella firma näyttää todella olevan poliisien luottohinausfirma. Suurimmassa osassa kuvia on sinitakkisia kuvassa mukana, eli aina kun poliisi tarvitsee hinausta niin se on tämä pulju. Tähän asemaan se on päässyt ainakin sillä että omistaja antaa turvatyynyn räjäytyskoulutusta viranomaisille. Koulutuksen jälkeen kun sopiva saunailta niin eihän se paljon muuta vaadikkaan. Sitä en sitten tiedä onko tälläinen poliisin suorittama jonkin firman mainostaminen sallittua vai ei.
     
  8. kippis

    kippis Gearhead

    jopas on toimintaa.
    se hinausko makso sen 40, ei kovin kauas vieny sitten?
    taitavat laskuttaa asiakkaalta ja vakuutusyhtiöltä sen ja vielä viivästyttää säilytystä että saa isomman potin :odroll:

    hyviä kysymyksiä noitten sivuilla :rotfl:
     
  9. pekka.j

    pekka.j Gearhead

    Harkan touhuihin en sekaannu, mutta itse olen Turun nurkilla käyttänyt
    vg-hinausta ja Raision Autopeltikorjaamoa. Molemmat ymmärtää harrastevehkeiden päälle ja palvelu on ollut erinomaista.

    heh, meni melkein mainostamiseksi :rotfl:
     
  10. gta88

    gta88 1st gear

    Tietääkseni Harkka tee noihin Turun poliisiautohin huollot ja muut remontit.saattaa vaikuttaa poliisilta saatuihin suosituksiin.
     
  11. sani

    sani 1st gear

    Hinauspalvelu Forsström Paimio. nopea ystävällinen palvelu ja edullinen Haki käkkyläni mootoritieltä liki halikko kaarinaan eikä maksannut paljon.En kyllä soittannut sille numerolle joka sain tiepalvelulta (olisiko ollut ko firmalle kans)vaan tuttu korjaamolle josta sain suositus.Lasselta paljon kiitos vinkistä.
    Ihme rauhallinen mimmi. Olisin kyllä tehnyt rikosilmoitus kun pitävät toisten autoja laitomasti haltunssa.Eikö auto olis voinut hinata suoraan jollekin korjaamolle :-?
     
  12. Belair58

    Belair58 1st gear

    Olen saanut harkka hinaukselta aina hyvää palvelua :D
     
  13. piikkisiili

    piikkisiili 1st gear

    Kun ahetta jo sivuttiin, en malta olla lainaamatta yhtiön kotisivuilta http://www.harkka.com
    "Yritystoimintaamme kuuluu myös lämmin yhteistyö eri autoalan
    tahojen kanssa. "
    Mitähän lienee ne tahot :lol:

    "Lämmin viranomaisyhteistyö eri viranomaistahojen kanssa on myös
    erittäin tärkeä osa päivittäistäyrittäjätoimintaamme."
    Ja senhän me jo oemmekin todenneet :odroll:

    Olen itsekin käyttänyt kahta eri hinauspalvelua tässä kaupungissa, eikä koskaan ole ollut ongelmia. Harkka yhtiöitä tuli käytettyä ensimmäisen, viimeisen, ja ainoan kerran.
     
  14. palotila

    palotila Gearhead

    Kiitos tiedosta. Todella hyvä kirjoitus.
     
  15. Silvarello

    Silvarello Gearhead

    Sen enempää tapausta tuntematta ja siihen kantaa ottamatta... Mielenkiintoisia kuvia tuolla Harkan sivuilla, muutama amerikkalainen harrastepelikin on kiipelissä ollut. :eek:
     
  16. CTS

    CTS Gearhead

    Kuvia katsellessa heräsi kysymys, minkä takia Harkan mielestä on tärkeää laittaa asiakkaidensa romuttuneista autoista kuvia nettisivuilleen?

    Vaikka kilvet oli peitetty, osa autoista on varmasti tunnistettavissa.

    Luulisi, että asiakkaisiinsa hienotunteisesti suhtautuva firma ei julkistaisi tuollaisia kuvia.
    Kyllä mua ainakin korpeaisi, jos olisin mällännyt autoni, ja sen jälkeen hinausfirma laittaisi aikaansaannokseni kaikkien eteen naureskeltavaksi/kauhisteltavaksi.
     
  17. PK

    PK 1st gear

    Tuota sen verran tuosta 40euron ALVista, että onkos yrityksillä jotenkin erilaiset vakuutukset? Olen joutunut muutaman kerran meidän kotteroita hinauttamaan ja vakuutuksessa oleva autopalveluosio kattaa kyllä kaikki kulut eikä tarvii itse mitään maksaa vaan vakuutusyhtiö maksaa kaiken. Autot on viety suoraan korjaamon pihaan eikä mihinkään hinauspalvelun häkkiin. Hinausautossa on monellakin paikkakunnalla korjaamon porttiin avain joten auto viedään sinne vaikka yöllä.
     
  18. piikkisiili

    piikkisiili 1st gear

    Tähänkin kysymykseen löytyi mielestäni melkoisen kyseenalainen selitys yhtiön kotisivuilta:

    "Näistä kaikista töihimme liittyvistä asioista on myös koottu
    jatkuvasti päivittyvä "Kuvia" -laatikko nettisivuillamme.
    Toivommekin ettei kukaan pahastu, vaikka jossain kuvassa saattaa olla
    tuttu auto. Kuvat ovat todellisista hinaustapauksista, meidän
    jokapäiväisistä töistämme, lukuunottamatta joitain koulutuskuvia turvatyynyjen räjäytyskoulutuksista."

    Että siitä vaan ottamaan kuvia omista hommista ja pistämään nettiin. Ja kyllä jos vaan meikälisen romu tuonne ilmestyy niin tällainen suhteellisen rauhallinen naisihminenkin kyllä hermostuisi. Minusta tuo ei ole ihan asiallista myöskään.
     
  19. CTS

    CTS Gearhead

    "Toivommekin".

    Kannattaisikohan mieluummin kysyä asiakkaalta, että pahastutko, jos laitamme autosi kuvan nettiin?
     
  20. CH3OH

    CH3OH 1st gear

    En kyllä jaksa ymmärtää tuota heidän häkkiinsä hinaamista. Sivujen UKK:ssa mainitaan:
    Jos hinaus meni vakuutusyhtiön piikkiin, niin luulis, että luottoa löytyy siihen suuntaan ainakin senverran, että auto voidaan hinata suoraan ko. vakuutusyhtiön suosimalle korjaamolle. Toinen asia, mitä en voi käsittää, miten yksityiseltä auton omistajalta voidaan laskuttaa tässä välissä 40 euroa jotain "vittuiluveroa"? Kannattaa viedä tuo todennäköisesti aiheeton lasku vakuutusyhtiöön, ja antaa heidän sitten tapella harkan kanssa vaikka käräjille asti. Luultavasti hekään eivät ole erityisen tyytyväisiä toimintaan, jos joutuvat maksamaan 2 viikon turhanpäiväisestä varastoinnista aiheutuneet kulut.
    Nuo kuvat hinauksista ovat varmasti hyvää mainosta. Ymmärtäis kyllä, jos laittaisivat kuvia esim. erikoistilanteista tai poikkeuksellisen vaativista hommista. Kuvat hirven sisuskaluista tiellä eivät oikein mun mielestä liity hinaukseen.


    Onko muuten edes laillista pitää panttina omaisuutta, jonka arvo ylittää esim. 10-kertaisesti laskun loppusumman? Ei mahdu meikäläisen oikeustajuun..
     

Kerro tästä muillekin!