Autoverhoomoita tai verhoilijoita

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Verhoilu ja sisusta', aloittaja coupedeville, 31.5.2005.

  1. pizzamake

    pizzamake Gearhead

    JOS et VÄLTTÄMÄTTÄ halua juuri Tapiolan autoverhoomoa käyttää,
    löytyy täältä J.kylästä tällainen "paja" kuin:
    Auto- ja huonekaluverhoomo V.ESKELINEN ja herra OSAA jenkkien
    jakkaroiden verhoukset!!!
    SUOSITTELEN kun on omaa kokemusta sieltä,eikä tartte hävetä jälkeä!
    P:014-213 104.
     
  2. souweli

    souweli 1st gear

    Verhoomo Ketunkulma

    Jos haluaa vaihtelua, niin Keravalle on avattu uusi ajoneuvoverhoomo nimeltänsä Ketunkulma.

    Hyvää ja laadukas jälkeä kohtuu hintaan.

    www.ketunkulma.fi
     
  3. Adventurer

    Adventurer Gearhead

    Kun itse joskus reilu 3 vuotta sitten verhoilutin avo Rysyn sisustuksen kyselin tarjouksia useasta eri paikasta (penkit ja ovipahvit).
    Olin 1,5 vuotta metsästänyt nos-matskuja ja vihdoin saanut ne.

    Halvin verhoomo olisi tehnyt homman 4000 markalla, toinen joku mestariverhoilija olsi tehnyt sisustuksen 7000 markalla.
    Vänttisen Lasse sen sitten lopulta teki ja maksoi muistaakseni
    9.000-10.000 markkaa eli yli 2 kertaa kalliimpi kuin kotikaupungin räätäli.

    Tämän kotikaupungin verhoilian työnjälki, mitä kavereiden autoista tsekkasin, oli kyllä soveliasta käyttöautoon ja joihinkin vanin penkkeihin, ts. vähän parempaa kuin äidin tekemä, mutta näyttelyssä sillä ei olisi todellakaan palkintoja olisi saatu. Enkä halunnut että saumat pullistee ja irvistelee ja tikkaukset hyppii materiaalissa jonka hankkimiseen on nähty h-tisti vaivaa ja maksettu tukku dollareita.

    Halusin sisustuksen samanlaiseksi kuin mitä se oli uutena, ja sitä tottavie sain. Maksoin mielelläni 5000 markaa "liikaa" koska sitä vitutusta mahdollisen kotikutoisen näköisestä verhoilusta ei olisi korvattu sillä rahalla.

    Tietysti johinkin 2 tonnin harrastepeliin jolla vain on tarkoitus ajella ja kruisata ei tietenkään toinna mitään huippuverhoilijaa käyttää eikä matskun ja laadun kanssakaan ole niin väliä.
     
  4. Buddy

    Buddy 1st gear

    Jos joku verhoilee caddyn penkit 350 eurolla, niin enpä taida ryhtyäkkään verhoilijaks. oliko siinä materiaalitkin mukana? Onko tuttava? Oliko paljon tikkauksia ja sisäänvetoja?Hyvin tuntemani henkilö on tehny verhoiluhommia yli 50 vuotta ja hän kertoi penkkiverhoiluissa vierähtävän helposti viikonkin päivät, jos kunnolla tekee. On hänkin tehny mulle joskus penkit materiaaleineen 1500 markalla, kun sai tehä muitten hommien välissä ilman aikarajotteita. Ei 350 ekee/ viikko ainakaan elätä itteään, jos verhoilijaks ruppee. :lol:
     
  5. mustanger

    mustanger 1st gear

    Osaan ainakin sanoa että erääseen tuusulalaisen ford-liikkeen tiloissa toimivaan verhoomoon ei saa viedä penkkejään. Sovittiin etu- ja takapenkkien hinnaksi 400€ ja kun menin hakemaan valmiit penkit sanoo pomo että arvonlisävero päälle!!!! :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: hinta oli sovittu ja ei yksityisille asiakkaille huudella mitään verottomia hintoja. meinasin käydä ukon päälle niin johan rupes hinnat putoomaan :mad: :mad: :mad: :soosoo: :soosoo: :mad: :soosoo: :soosoo: :mad: :mad: :mad: :mad: :soosoo: :soosoo: :soosoo: :soosoo: :soosoo: :soosoo: :mad: :mad: vittusatana
     
  6. AteV8

    AteV8 Gearhead

    Jämsässä Verhoilijamestari Iiris.

    Laatua voi tarkkailla mm. yhden "Waxemberg" Mersun sisuksista. Eli siis hopean harmaa V8 mese, joka joskus esitelty mm. spinnerissä, ja joissakin näyttelyissä. Että ainakin lehtiin ja näyttelyihin on kelvannut.
     
  7. 400 cid

    400 cid Gearhead

    Sama pulju mullekin Impalan penkit verhoili v.2004 jopa vielä odottaessa :eek: ,penkit oli mulla irrallaan, aikaa meni n. 6h, lopputulos oli todella hyvä ja hinta erittäin kohtuullinen (120€ itse tuomillani plyysseillä). Itsekin ihmettelin miten voi noin halvalla tehdä, vielä jopa kuitilla, mutta pohojanmaa on pohojanmaa...
     
  8. tweetybird

    tweetybird 1st gear

    verhoomoista...

    Suosittelen!!!!!!
     
  9. Honka

    Honka 1st gear

    Vieläks Andy tai poika on kuvioissa mukana?
     
  10. bemukka

    bemukka 1st gear

    Andyllä ja pojalla on neljäs tai viides firma menosa (ehkä konkurssit ovat kuin herpes - pysyvät tiukassa), mutta samassa osoitteessa toimivat.

    Mitään ennakkoa ei kannata mennä maksamaan, eikä uskoa luvattua aikataulua. Työn jäljessä ei ole moittimista, ellei vanhemmalla ole just putki päällä sun autosi kohdalla.
     
  11. Katja

    Katja 1st gear

    Re: ville

    Hienoa että sait kankaan tilattua jenkeistä edullisesti! Sen verran täytyy kyllä autoverhoomoa puolustaa, että katteen lisääminen tuotteen hintaan ei ole välistä vetämistä vaan liiketoimintaa. Verhoilija toimii kankaan jälleenmyyjänä, ja on aivan normaali käytäntö, että tuotteen myyntihinta on ostohintaan verrattuna noin kaksinkertainen. Hintaanhan sisältyy varsinaisen tuotteen lisäksi aina myös muita kuluja (palkat, vakuutukset, vuokrat, puhelinlaskut, rahdit, tullimaksut, verot jne.), joita ostaja ei välttämättä tule ajatelleeksi.

    Ymmärrän kyllä, että kaikki eivät ole valmiita maksamaan jälleenmyyjälle tuotteesta, jonka voi tilata itse edullisemmin. Edullisuus tulee kuitenkin nimenomaan siitä, että harrastaja tekee työtä omaksi ilokseen, eikä näin tule ajatelleeksi edellä mainittuja kuluja. Täytyy kuitenkin muistaa, että yrittäjän on ansaittava työllään elantonsa, joka etenkin käsityöalalla on tiukassa. Hyväntekeväisyyttä voi ja kannattaa harjoittaa, mutta leipäänsä sillä ei tienaa!

    Lopuksi totean vielä, että laadukkaat, teollisesti valmistetut verhoilukankaat maksavat yleensä noin 80 - 160 euroa/metri. Laatuun kannattaa kuitenkin panostaa, koska se maksaa itsensä ennen pitkää takaisin. Verhoilukankaiden kohdalla korkea laatu ilmenee muun muassa parempana valon- ja hankauksenkestona.
     
  12. Rusty

    Rusty Double Gearhead

  13. Rusty

    Rusty Double Gearhead

    Sain tänään takapenkin kotiinkuljetettuna ja nyt voin suositella tuolta linkin takaa löytyvää verhoilijalupausta. :D
     
  14. ilkka313

    ilkka313 1st gear

    Pysykä erossa tuosta Andy's Leatheristä, kokemukset karseita ainakin herra seniorista.

    Täältä olen saanut loistavaa palvelua ja hinnat ovat pitäneet aina kutinsa:

    Sisustusexpert, Limingantie 57, puih. 7570339

    Tekevät mm. takseihin sisutuksia. Kaveri teetätti uusiksi kaikki penkit nahasta, hinta oli edelleen sopuisa ja aikataulu piti, työnjälki oli hienoa.
     
  15. Buddy

    Buddy 1st gear

    Mikä oli kaikkien penkkien verhoilun sopuisa hinta nahasta tehtynä noin about? Mikä oli penkkien kunto lähtökohtaisesti?
    Kiinnostaa tietää, kun ajoneuvoverhoilijaks opiskelen.
    Toistan taas samaa mantraa mitä ennenkin, että verhoilun voi tehdä erittäin monella tapaa ja eniten hintaan vaikuttaa penkkien kunto lähdettäessä niitä verhoilemaan sekä kuinka hankalasti tehtäviä ja aikaavieviä juttuja asiakas haluaa.
    Jos viet verhoilijalle ruosteenraiskaamat penkkien rungot joita saa hitsata kuntoon tuntikausia ja lisäksi jousista joutuu vaihtamaan puolet tai pahimmassa tapauksessa kaikki, tai viet ehjät penkin joihin et joudu vaihtamaan edes pehmusteita, niin hinta on erittäinkin eri...
    :eek:
     
  16. riviera56

    riviera56 Double Gearhead

    Verhoomo KATTUUNI helsingin alppiharjussa teki buickiini penkkien verhoilun. Hyvät tuli. Pieni paja joten palvelu viitseliästä mistä itse harrastajana pidän.
     
  17. make_110

    make_110 3rd gear

    Rautalammilla oli ainakin mielestäni hyvin asiallinen ja mielestäni laadukas lopputulos, verhoomo asko hämäläinen ja kaiken tämän lisäksi hintakin oli enemmän kuin kohdallaan.
    Teetätin etu- ja takasohvat ja niihin pehmusteiden vaihdon, kattoverhoilun teon, hattuhyllyn verhoilun ja oviverhoilut.
    Tuli kaks värisiks ja keinonahkasta ja hintakin oli jonkun verran alle tonnin.
     
  18. TapaniA

    TapaniA 1st gear

    Verhoomoita Satakunnassa?
     
  19. Rytari

    Rytari Gearhead

    juu, mä voin kanssa olla hyvinkin samaa mieltä rustyn kanssa siitä että työn jälki on yhtä hyvän näköistä kun tekijänssäkin tuolla firmassa.
     

Kerro tästä muillekin!