Metallihohto akryyli

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja AteV8, 30.7.2009.

  1. AteV8

    AteV8 Gearhead

    Maali kauppias sano että ei onnistu. Miksi ei?
     
  2. olds-36

    olds-36 1st gear

    Onnistuu... sanot vaan et tekee raskaankaluston maalina RAL 9006 tai 9007. ensimmäistä sävyä näkee esim kiitolinjan kärryissä.

    Talomaalina tuskin onnistuu??? :odroll:
     
  3. belair54

    belair54 Gearhead

    Mikään ei ole niin kuin ennen, 90-luvun lopulla pystyi duunin värinsekoitus koneesta sekoittamaan 81:sen caminon metallihohtosävyn yksikerros akryylina, nyt on vaan peruskryllit ja vesivärit :cry: .

    Itse olen nykyään käyttänyt raskaankaluston RAL9006 ja 9007 apuna jos on ollut tarvista tehdä yksikerrosmetsku, eli tekee kryllisävyn ja lisää siihen ral 9006 alumiinia. Edellämainitulla metelmällä pääsee kohtuu hyvään lopputulokseen mutta ei hän se ole mitenkään sävytarkka, jos alkaa säätää värien kanssa niin kannattaa laittaa muistiin paljonko metskua on lisätty perusväriin. Itse tein yhden sävyn stetson menetelmällä, niin on vähän hankala paikkailla autoa enää kun tuli lisättyä niin montaa sävyä alkuperäiseen väriin :oops: .

    Pari vinkki vielä, valitse huomattavasti tummempi lähtösävy jos käytät ral9006:sta se vaalentaa sävyä, tähän kannattaa käyttää aikaa ja tehdä pieniä kokeilu eriä max 1dl kerrallaan, siihen haluttuun sävyyn ei pääse ihan helposti jos ei ole sävytys kokemusta :) .
     
  4. Fireball

    Fireball Gearhead

    Mielenkiintoista, kiitti poijaat. Mut saisko saman mattana? Eli lisätään kulmakerrointa ja tavoitellaan ykskerrosmetallia ilman kiiltoo, ei täysin tappomatta mut silkinhimmee.

    Mites moinen soppa keitetään?
     
  5. belair54

    belair54 Gearhead

    Kyllähän se mattana onnistuu, eli valitsee RAL9006 10% kiiltoasteella ja sekoittaa siihen vielä lisää matta-ainetta, jos haluaa muuta sävyä kuin hopeaa niin lisää siihen 10% kiiltoastetta omaavaa teollisuus/raskaankaluston väriä.
    Itse olen laittanut matta-ainetta paljon yli suositusten ja on tullut todella mattaa, rohkeasti vaan kokeilemaan, maalarin homma parhaimmillään käytännön kemiaa, joskus pääsee haluttuun tulokseen : 8) toisinaan tulos voi olla vähemmän haluttu :eek: .
     
  6. AteV8

    AteV8 Gearhead

    Mutta mitäpä jos heitän vaan irto hileet akryylin sekaan, niin eikö siitä sitten tule metallihohto? Lakanhan se varmaan tahtois päällensä...
    Pitäs kaverin autoon saada musta punasella hileellä.
     
  7. Pihi

    Pihi 2nd gear

    Miksi muuten normaali maalausprosessi ei kelpaa, eli vesibase + lakka? On hiton paljon helpompi tehdä, jopa autotallioloissakin.... jos noudattaa käyttöteknisiä tiedotteita, eli lukee käyttöohjeet ja toimii niiden mukaan...haihdutusaikaa joutuu yleensä massan kanssa pidentämään jopa tunteihin, mutta muuten toimii hyvin.(tai sitten vaihtaa vesibasen ohenteen esim. alkoholipohjaiseen vastaavaan, niin ei juuri ole eroa edes haihtuvuudessa.)
     
  8. belair54

    belair54 Gearhead

    Miksikö ykskerrosmetallihohto? Silloin auton maalipinta vastaa alkuperäistä parhaimmillaan jos kyseesssä vanha kärry ja kyllähän GM käytti kyseistä menetelmää 80-luvulle asti, mahdollisesti Ford ja Mopar.
    Yksikerrometallihohto on ulkonäöltään hieman erinäköinen kuin kaksikerrosmaalaus, eihän tassä ollut kysymys normaalista maalausprosessista, Pihi on oikeassa että parhaiten hyvään loppu tulokseen pääsee noudattamalla käyttöohjeita.
    AteV8 olet ilmeisesti tekemässsä fleikkimaalausta? Jos meinaat laittaa punaisia hileitä mustan päälle, kannattaa tehdä ehdottomasti kaksikerrosmaalauksena, musta base pohjalle ja hileet lakan sekaan ja vielä kirkaslakkaa ilman hileitä viimeisenä päälle.
    Jos olet tekemässä flakemaalausta ekaa kertaa suosittelen tutustumista kyseiseen aiheeseen, eikös siitäkin ole joku topiikki OD:lla.
     
  9. Pihi

    Pihi 2nd gear

    Jeh, nyt tajusin:)

    Teit sitten tämän miten tahansa, olisi kiva kuulla miltä lopputulos näyttää, ihan ammatillisesta mielenkiinnosta, eli onko aidon esikuvan oloinen.
    :wink:
     
  10. AteV8

    AteV8 Gearhead

    Jep jep. Jonkin sortin flake maalaus tulossa, mutta kaiketi melko pienellä hippusella ja hillitysti.
    Ilmeisesti kuukauden sisään ruiskutellaan musta pintaan, ja katotaan sitten miten jatketaan. Pakkohan siitä on kuvia laittaa jos ne hileet saa pintaan. :D
     
  11. Pihi

    Pihi 2nd gear

    Ate, huomasin että olet Jyväskylästä, kannattaa tutustua Mestariväri Ky:n, siellä on hyvä valikoima kaikkia uusia erikoisuuksia sekä saat varmasti oikeat neuvot myyjältä.(molemmat kaverit ovat "oikeita" maalareita, itse asiassa automaalarimestareita, eikä pelkästään myyntitykkejä...)

    http://www.luettelomedia.fi/mestarivari ... la-216120/

    Kysy Pasia, tietää varmasti flaken maalamisesta kaiken mitä tarvitset aloittaaksesi....

    edit: Lisäsin yhteystiedot
     
  12. AteV8

    AteV8 Gearhead

    Mestarivärin tilat näytti aika tyhjiltä. :eek:
     
  13. Pihi

    Pihi 2nd gear

    Oliskohan toi vanha osoite.. ne on sitä Citymarkettia vastapäätä, kävin siellä viime kuussa.... Pitää tsekata osoite uudestaan...

    Edit: joo väärä osoite tuolla yllä, oikea osoite on:

    Vasarakatu 22, 40320 JYVÄSKYLÄ
     

Kerro tästä muillekin!