sivuputki

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Anonymous, 16.2.2004.

  1. Anonymous

    Anonymous Guest

    saiko kuskin puolella olla toimiva sivuputki?
     
  2. Anonymous

    Anonymous Guest

    Saa ja on aina saanut olla..
     
  3. Anonymous

    Anonymous Guest

  4. LilRedTruck

    LilRedTruck 1st gear

    Mikä on turhinta maailmassa?

    Kun tietämätön(nimetön)neuvoo taitamatonta(nimetön)tekemään tarpeetonta(nimettömästi)
     
  5. Fury1

    Fury1 3rd gear

    Tohonkin kysymykseen saa varmaan joka konttorilla eri vastauksen, itse vuosi takaperin asiaa katsastuskonttorilta kysäisin ohimennen ja vastaus oli lyhyt ja ytimekäs: Ei saa eikä oo koskaan saanutkaan, paitsi jossain 80-luvun Trans Ameissa ja vastaavissa. Että näin täällä pirkanmaalla.
     
  6. Anonymous

    Anonymous Guest

    Ja vielä turhempaa on kun "nimimerkillinen" vehnästelee tyhjää paskaa palstalla, joka on tarkoitettu kysymistä ja vastaamista varten..

    Tuo sinunkin "nimimerkkisi" kertoo sen, että pikkupoikana olet erehtynyt saamaan käteesi VM:n , niin kuin 85% muistakin tällä sivustosta käyvistä ja sinulle on jäänyt märkäuni eräästä lehdessä esitellystä autosta.. Ja tuo ahdistaa sinua vieläkin Corolalla kurvaillessa..

    Ja PS. Fury1 . Häme ei ole koko-Suomi ja asetustenvastaisuuksia höpisevää katsuria ei tarvitse uskoa. Putki on aina saanut tulla ulos vasemmalta kyljeltä tai takaa. Vain oikea on ollut kielletty vedottaessa kaasut nenällen saaviin/ itsensä jalkakäytävällä ryömiessään kylkiputkeesi polttaviin jalankulkijoihin..

    Ja muuten GM F-bodyjen tehdasvarusteena ei ole koskaan olleet sivuputket, joten ..
     
  7. makke

    makke 1st gear

    Nyt rauhotutaan please!

    Kuskin puoli on väärä ilmaus, sillä onhan mullakin auto, joka on rhd, eikä lhd kuten autot Suomessa yleensä.
    Siis vasemmalla puolella saa olla toimiva sivuputki kun taas oikealla puolella ei saa olla. Jalankulkijoiden suojelua nääs...
     
  8. raymond

    raymond 1st gear

    Eikös noi oo nykyään luvalliset molemmille puolille?
     
  9. Anssi

    Anssi Gearhead

    <clip>
    Melkein oikein.. Myös oikealla puolella saa nykyään olla toimiva putki, kunhan se on suunnattu alaviistoon, ettei se aiheuta haittaa jalankulkijoille. Silläkään ei ole väliä, että onko sellainen joskus ollut alkuperäisenä tai saatavana lisävarusteena. Sen saa halutessaan laittaa aina, jos suuntaussäännöt täyttyvät.
     
  10. Anonymous

    Anonymous Guest

    "Siis vasemmalla puolella saa olla toimiva sivuputki kun taas oikealla puolella ei saa olla. Jalankulkijoiden suojelua nääs... "

    Nykyään sivuputki saa olla myös oikealla.. Tai tarkemmin sanottuna "saa tulla ulos myös oikealta".. Suuntauksesta vain voi tulla sanomista. Kaasujen pitäisi mennä haittaamatta jalankulkijoita, eli alaviistoon?

    Kuskinpuolen (vasen Suomessa +99% autoista) putki on aina ollut vapaa. Tuo vapapautus oikealle on tullut viimeisen perinvuoden aikana.

    En vaan vieläkään ymärrä tuon "lilred###" vehnästelyä. Joku esitti selkeän kysymyksen, että onko kuskinpuolen (vasen) sivuputki sallittu. Vastasin sihen , kuten homma on aika ollut, että on..

    Sitten tulee silkkaa paskaa laidallinen. Jos tämä nimimerkkihemmo on olevinaan kovinkin viisas, voinee herra kertoa, mitä vikaa tuossa tiedossa oli? Ja mitä vikaa alkuperäisessä kysymyksessä oli.

    Kyllä täällä paljon paskaa kysytään ja vastataan "nimimerkillisinäkin".. Mitäs vikaa noissa kolmen ensimmäisen ketjussa oli vikana?
     
  11. Hexa

    Hexa 1st gear

    Nyt tuubat pois ja asialinjalle. Ihan nyt. Oikeanpuoleinen, ja vielä toimivakin, sivuputki voisi vaatia vielä isomman väittelyn. Rakensin semmoisen kyllä aikoinani, tosin peltoautoon, ja kyllästyttyäni käänsin pakosarjat suoraan konepellin läpi. Irrottelin samalla Allis Chalmersin pyöräkuormaajan putkesta kaikki joutilaat osat, oli meinaan hyvät päästöt, ja molemmista vehkeistä! Alliksesta, kun jotain nosti, nousi sata metriä mustaa hiilibrikettiä taivaalle, jotta kolisi! Siihen aikaan ei aktivistit kahlinnut itseään toisten romuihin.
     
  12. makke

    makke 1st gear

    Juu, pysytään aiheessa ja keskustellaan sit noista ei aiheeseen liittyvistä asioista niille soveliaammassa ryhmässä.

    Just, en tiennytkään, että oikeanpuoleinen on jo nykyään sallitu. No, olis varmaan aika syventyä tarkemmin uusiin pykäliin. Mut toisaalta täältä Overdrivesta ne sit viimeistään yleensä selviää. :wink:
     
  13. Fargo

    Fargo Gearhead

    Onkos muutoksia pakettiautojen (lue Pick up) pystyputkista? Joko taas sais....
     
  14. Anonymous

    Anonymous Guest

    Kyllä saa olla mutta sen pitää osoittaa alaspäin tai muulla tavalla eikä saa olla suoraan sivulle siis toi oikean puoleinen putki.
     
  15. Kerberos

    Kerberos Gearhead

    Lain mukaan, valitettavasti pakettiautoissa ei ole pystyputket sallittuja. (Huom. muutamat poikkeukset -80 luvulla, esim. Lil red truck).
     
  16. JR

    JR Gearhead

    Kyllä kaverin Coronetti leimattiin ainakin sivusta tulevilla putkilla aikoinaan ihan pirkanmaalla. Kuskin puolelle tuli kaksi putkea takapyöräkotelon eteen, eikä siitä mainintaa tullut. Jos en väärin muista, niin samoihin aikoihin tampereella oli yksi toinenkin Coronetti vastaavanlaisilla sivuputkilla.
     
  17. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Löytyiskö tähän perustelua?
     
  18. Kerberos

    Kerberos Gearhead

    Kirjoittelin muistaakseni tuon lakitekstilainauksen aikaisemmassa sivuputkikeskustelussa, jossa oli myös juttua noista nykyään sallituista oik. puolen putkista. Laissa sallitaan pystyputket vain kuorma-autoihin.

    Mutta perustelua käytännön syistä miksi ei saisi olla, ei kyllä tule äkkiä mieleen?
     
  19. Anonymous

    Anonymous Guest

    JA HUOM.-93 JA UUDEMMAT AUTOT SAA OIKEALLA PUOLELLA OSOTAA SIVULLE KOSKA OVAT NIIN PIENIPÄÄSTÖISIÄ AUTOJA.AINAKI TÄÄLLÄ OULUSSA.ON KYSYTTY KONTTORILTA.
     
  20. Kerberos

    Kerberos Gearhead

    Lakitekstissä ei ole eritelty onko auto vähäpäästöinen vai ei, pakoputken suuntausta määriteltäessä. Ei ole mitään -93 rajaa.
     

Kerro tästä muillekin!