Imuri kittipölyn poistoon

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja MasterP, 25.11.2009.

  1. MasterP

    MasterP 1st gear

    Millaisia imureita käytätte hiomapölyn poistoon? vai on pelkästään nortin filtteri suun edessä?
    Kattelin tuollaista ryöstöhintaista Feston CTL 26E 677€ johon pussit maksaa 60€/5kpl. Kai on jotain vastaavia halvempia olemassa?
    http://www.tooltechnic.fi/tuotteet/?product=39

    Tarkoitus on siis pois liittää imuri hiomakoneeseen jne.
     
  2. Kris

    Kris 2nd gear

    Eikö tohon kävisi mikään normi rakennusimuri? Keskisen Veken kyläpuotikin kauppas täs taannoin Einhellin märkä/kuivaimuria 49,90e hintaan :) Aina se kuitenki varmaan norttifiltterin voittaa?
     
  3. ursus2

    ursus2 Gearhead

    Mulla ainakin ihan rakennusimuri epäkeskolle ja imee tehokkaasti liki kaiken pölyn.
     
  4. samip

    samip 1st gear

    rakennusimuri voi ehkä kestääkkin tuossa käytössä, mutta normaali pölynimuri ei oo pitkäikäinen... kokeiltu on... aikasa imi ja sit syttys palamaan... allaway-keskuspölynimurikaan ei kestänyt montaa viikkoa... :lol:

    näiden kokeilujen jälkeen hommasin rupes-merkkisen hiontapölynimurin (rapiat 400€) ja nyt toimii. plussana noissa on imurin laitekäynnistys joten imuri ei huuda kuin hioessa. ja kyllä ne säkit tohonkin maksaa mutta saa kyllä hioa aika kauan yhdellä pussilla ammattikäytössäkin.
     
  5. T.S

    T.S 1st gear

  6. Kris

    Kris 2nd gear

    Tuolla velj. Keskisellä ois taas joku Rasch teollisuusimuri 60L säiliöllä tarjouksessa 129e linkissä tiedot... Kyllä tuo nyt vähintään kahden 60e:n pölypussin verran kestää... ellei jopa pidempään.....
     
  7. jzl

    jzl 1st gear

    älä vain honkkarista osta sitä halpaa märkä/kuiva teollisuus imuria. on sitten niin surkea pieni ja helposti tukkeutuva suodatin laitteessa. kone maksoi muistaakseni 59e. pitää hirveää meteliä ja suodatin heti tukossa. Kannattaa ostaa laite johon saa kunnolisen pussin tai joku muuten vaan laadukkaampi merkki. tuon honkkarin imurin merkkiä en muista.
     
  8. rasse

    rasse 1st gear

    Itselläni on ollut useemman vuoden käytössä Rautanet myymälästä ostettu LAV11 (tais maksaa tuolloin 129 ekua)
    Helppo puhdistaa ja voi imuroida mitä hyvänsä.
    Käynnistyy autom. kun hiomakoneen pistää päälle.
    Lavor GBX-32 1200 W, LAV11

    [​IMG]
     
  9. exo

    exo 1st gear

    nilfisk altolle pojot täältä...ollut jo useampia vuosia alton imureita sekä töissä et omalla tallilla,imee kyllä kaiken pölyn ja kestää pussit/suodattimet
     
  10. vip68

    vip68 1st gear

    mitenköhän toimis kärcher tai lavori missä on vesisuodatin ni ei tarvis suodattimia ostella.
     
  11. MasterP

    MasterP 1st gear

  12. rasse

    rasse 1st gear

    Ei tossa Lavorin LAV11 mallissakaan ole mitään ostettavia suodattimia ja pystyy vettäkin imuroimaan. Vahva kangaspussi jonka tyhjentäessä kannattaa käydä hakkaamassa jotain pihapuuta vasten ja taas mennään.
    Tuolla on tullut imuroitua tuhkat niin takasta kuin öljypolttimen tulisijasta ne pirulliset rikkipaskat eikä päästä läpi.
     
  13. vip68

    vip68 1st gear

    mulla on ollu iso teollisuus kärcher tallilla jo kohta 10v ja ei oo siinäkää suodatinta vaan juurikin se iso tyhjennettävä säkki ja kyllä senkin joutuu melkeen kertavuoteen vaihtamaan jos paljon kittipölyä imee ja varsinkin lasikuitupöly tukkii sen suodatinsäkin käyttökelvottomaksi äkkiä.
     
  14. JesseX

    JesseX 1st gear

    Mulla on semmone halppis märkäimuri ollu käytössä. Sinne kun säliöön kaataa sitä vettä nii aika hyvin sitoo kittipölyn. Ja kun suodattimen vielä muistaa pestä aika-ajoin nii ei meinaakkaan osottaa hiipumisen merkkejä.
     

Kerro tästä muillekin!