kiveniskumassa

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja vallu64, 19.10.2009.

  1. vallu64

    vallu64 Gearhead

    Moro

    Mikä on OD:n lukioilla käsitys kiveniskumassan laitosta.
    Pitääkö massan alle laittaa maalia (riittääkö pohjamaali vai peittävä maali) vai voiko massan ruiskutetaa puhtaan pellin päälle ja sitten maalataan.
    Ku ei tierä niin ei tierä
     
  2. Aako

    Aako 1st gear

    Normi pohjat alle ja vielä mielellään pintamaalikin, se massa ei suojaa kuin kiveniskujen aiheuttamalta maalivauriolta.
     
  3. ohc205

    ohc205 1st gear

    Juuri näin.
     
  4. L.P.

    L.P. Gearhead

    Onko amerikkalaisissa autoissa ollut tapana tehdä jo tehtaalla siten, että pintamaalin ja pohjamaalin välissä on kiveniskumassa. Monessa autossa olen nähnyt, että helmat ja ovien alaosat ovat alimmasta kanttauksesta alaspäin pinnaltaan hieman rosoiset, mutta kuitenkin pintamaalilla maalattu. Rosoista pintaa kun käy hiomaan lamellilla, niin vastaan tulee kerros vaikeasti hiottavaa mustaa töhnää (kiveniskumassa?)

    Onko tehtaan jäljiltä vai uudelleenmaalauksen yhteydessä tehty kikka?
     
  5. theloial

    theloial 1st gear

    Se valkoinen on yleensä butyylikumimassaa joka on parempaa kuin kiveniskumassat. Ja kalliimpaa... Se tiivistää vedenkin mitä kiveniskumassa ei tee pitkällä juoksulla.
     
  6. oldsmobile_83

    oldsmobile_83 3rd gear

    mulla custom cruiserissa sama juttu alimmasta kanttauksesta alas päin oli röpelopinta (kiveniskumassa??)
    auto hioesssa esiin tuli ainakin 7 maali kerrosta
    muuta en muista oli siellä alla kiveniskumassaa :-?
     
  7. rainbow6

    rainbow6 3rd gear

    ^ Just se röpö on kivenisku- eli helmamassaa. Vissiin pääasiassa PVC- tai PUR-muovipitoisia mömmöjä...itekin mielelläni pintamaalin päälle laittaisin, ja siitä ylimaalaten vielä. Olen vain pyyhkinyt massattavan alueen silikoninpoistajalla, teipannut rajat ja hyvin on tarttunut pintaväriin.
     
  8. moottorinlohko

    moottorinlohko Gearhead

    kun auto valmis maalin vetoon ,ruiskuta ensin massa,anna kuivahtaa ,jatka maalamista.Teroson on hyvä,muovipohjainen,tiivis.sävytettävä(ei joka kiveniskemä kuulla läpi)jos metallisävy kannattaa ruiskuttaa normaali ruiskulla isolla suuttimella,on lopputulos nätimpi.ja jos on maalaus hanskassa voi tehdä ilman teippausta niin ei jää rumaa terävää reunaa.halvoilla massoilla tulee rumaa jälkeä ,ne on tehty myyntimiehille peittämään vaan kupat alareunassa.(tai sitten ns.cool miehille)
     

Kerro tästä muillekin!