On taas hinnoittelu kohdallaan

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Jza, 15.1.2010.

  1. Jza

    Jza Double Gearhead

    Joopa. Ihan kiva stoori ja silleen: http://www.iltasanomat.fi/autot/1870096

    Mutta sitten napsahti. Hinta varmistamatta, arviolta alkaen alle 90000 euroa :eek: Siis mitä helvettii?

    Toihan on yli nelinkertainen hinta siihen mitä moinen kiulu rapakon takana maksaa. Oletettavasti toi hinta on nimenomaan pikkuikoneisella, jota saa 23000 taalalla (16000€) tai isomman SS-mallin 30 tonnilla (~21000€)


    http://www.autoblog.com/2008/10/13/2010 ... ss-30-995/

    Jotain mitä mä en ymmärrä? Tai on varmaan paljonkin, mutta vaikka autovero olis 100% ja rahti maksais kymppitonnin ja välittäjä ottais vielä kympin välistä, niin silti toi hinta ei täsmää...
     
  2. kustomkuuppa

    kustomkuuppa Gearhead

    Hintaan pitää lisätä vielä uudet lasit, valot ym. mitä tarvitaan tyyppihyväksyntään Suomessa. Protektionistinen EU ja autoja vihaavat suomalaisvirkamiehet tekevät kiusaa käsi kädessä.
     
  3. Volvo_5.7

    Volvo_5.7 Double Gearhead

    Kävin kattoo tuusulassa uutta SS camaroa ja ihan siisti se on livenä. Ehkä vielä siistimpi oli vieressä oleva uus challengeri. Mut challe oli kutoskoneella ainakin myyjän mukaan. Hinnat ihan pilvissä (arvio 80-90t€, kutos challe n.70t€) mutta uus mustagi repäsee kyllä hinnallaan. Nettiautossa 2010 v8musse 50t€, kun vieressä einari-uolevit pyytää käytetyistä 2005 mallisista saman verrran!! hetki menee mutta kohta käytetyt musset kyllä halpenee.
     
  4. MudMax

    MudMax Gearhead

    Kun nykyisin autovero määräytyy päältä päin laskemalla auton yleisestä vähittäismyyntihinnasta, niin Camaroa tai Challengeria oikeasti haluavien asema vaikeutuu entistään: Olisi ollut paljon parempi jos nämä ahneet kauppiaat eivät olisi ryhtyneet tuomaan autoja ollenkaan, silloin vero olisi mennyt ehkä 300C;n tai vastaavan mukaan.

    Eli 100k€;n Autosta menee 6.1srt;n pakokaasupäästön mukaan veroa 45% eli 45k€, mutta jos hieman käytettynä tuodulle olisi saanut vertailukohdaksi käytetyn 40k€;n 300C;n niin 45% vero olisi "vain" 18k€

    Noita 70-100k€;n hintaisia autojahan ostaa pääasiassa sellaiset kusipäät, joille tärkein ominaisuus autossa on se, että muut ihmiset tietävät että auto on maksanut 70-100 tuhatta :poff: :poff: :rotfl:
     
  5. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    Mielestäni tuota Challea ei olisi missään nimessä edes pitänyt valmistaa kutoskoneella. Nimenomaan se HEMI V8 ja sen soundi on vähintään puolet tuon auton kiehtovuudesta.

    Jos ei ole rahaa ostaa v8 challea, niin kannattaa miettiä muita menopelejä, tai kerätä lisää fyrkkaa.
     
  6. MudMax

    MudMax Gearhead

    Äläs nyt, kyllä ne kuutoskoneisetkin vielä tarvitaan lapasesta lähteneiden SRT-mallien tekniikan sijoituspaikoiksi tai niiden varaosiksi :D

    http://blog.benguild.com/2009/05/this-i ... ooks-like/
     
  7. Lassard

    Lassard Gearhead

    Ja kun ottaa huomioon lasien ja valojen yleiset hinnat, niin kai se hinta jo nelinkertaistuu.
     
  8. Tälläkin kertaa Eu:n kansalaisten kyykytyskisat voitti.... jännistys tiivistyy.........SUOAMI!!!!!

    Jee!

    Tuollainen oli haaveena tuoda jenkkilästä mutta haaveeksi jää ,ainakin vielä :-?

    Satuin nimittäin tapaamaan vanhemman herrasmiehen joka oli GM;n palkkalistoilla ja hänelle olisi sopinut järjestely että olis ostanut uuden SS:n ja myynyt sen minulle omaan henkilökuntahintaansa puolen vuoden kuluttua ostosta ,jolloin hän ei menettäisi etujaan... Olis säästäny muutamia tuhansia jo hankintahinnassa+auton olis voinu tuoda käytettynä ,tosin nyt tais olla joku helpotus alle 6kk vanhoille säännöksissä ,koskiko laseja yms?

    No nää nyt on näitä tyhjätaskujen murheita :lol: Suomihan on varmaan kiva paikka olla ja elää jos sattuu olemaan miljonääri. Tavan kansa senkun kyykistyy syvempään.
     
  9. Kimmeli

    Kimmeli Gearhead

    Saihan sitä vanhaakin Challengeria slantilla tarvittaessa :D
     
  10. Jza

    Jza Double Gearhead

    Kalliita on lasit ja valot, jos 60 tonnia nousee auton hinta niistä. Tosin maksaa se ässämersukin 3 kertaisen hinnan suomessa vs. jenkit, eikä pitäisi olla EU tyyppihyväksynnästä kiinni...
     
  11. Volvo_5.7

    Volvo_5.7 Double Gearhead

    Ei presidenttitason kulkineita persaukisille..?! :rotfl:
     
  12. ata

    ata Gearhead

    On tuo hinta kyllä aika käsittämätön. Toisaalta olen ihmetellyt aina myös noita tuoreehkojen (2000-luvun) Mustangien hintoja, mikä niitä pitää niin korkealla, auto on kuitenkin USA:ssa todella halpa. No onneksi oma tuoremuskeli on jo pihassa, tosin GTO taas oli uutena esim. Mustangia selvästi kalliimpi ja nyt tämä uusi Camaro taas on hinnoiteltu Mustagia halvemmaksi USA:ssa, ja silti siitä pyydetään tuollaista rahaa täällä??? Mitäköhän olisi uusi GTO maksanut täällä 2004-2006 aikoihin kun sitä tehtiin... Tämä uusi Camarohan on oikeasti sen käytännössä suora seuraaja, koska tämä Camarokin perustuu australialaisen Holdenin pohjalevyratkaisuun, tosin Camaroon on tehty kyllä ihan oma korinsa ja sisustansa, toisin kuin GTO:hon, johon ei tehty kuin pelkkä etupuskuri kun auto "muutettiin" Holdenista Pontiaciksi USA:n markkinoille, samaten Camaro valmistetaan tietääkseni USA:ssa, vaikka platform onkin Ausseissa kehitetty (sama Zeta kuin Pontiac G8, Vauxhall VXR8, Chevy Caprice Police Special, Chevy Lumina SS sekä alkuperäinen Holden Commodore), kun GTO:t ja G8:t (joka oli teknisesti sama auto kuin tämä Camaro) tuotiin valmiina autoina Australiasta USA:an.

    Mutta 90000 e.... ?????

    Toi mun GTO on maksanut vuonna 2004 uutena USA:ssa alle 35000 $ (siis enemmän kuin nämä Mustangit, Zeta-body Camarot tai Challengerit tai edeltäneet F-bodyt) ja itsekin maksoin siitä mielestäni kohtuullisen korvauksen ensimmäiselle omistajalle joka oli sen ystävällisesti tuonut Suomeen muuttoautona ja Suomeen kilvitettynä ja ei oltu lähelläkään tuollaisia hintaluokkia mitä näistä Camaroista, Challengereista tai Mustangeista jotkut pyytävät täällä...
     
  13. 843

    843 1st gear

    joo on toi hinnotelu ihan p.... kun vertaa vaikka caliber srt-4 jenkeissä myydää uusia n.25000$ ja täällä 33000e niin ei ole toi camaron hinta suhde oikein kohdalaan :mad: :mad: :mad: :mad:
     
  14. testaaja

    testaaja Gearhead

    Suomi on suomi, vaikka voissa paistais, täällä verotetaan autoja, jotka ei liiku co2 päästöjen nimissä eli jos jotain kivaa omistat ja jota naapurin pertti ei voi ostaa sitä daewoo-liikkeestä niin se on paheksuttavaa! All Hail Taxes!

    Vittu mitä paskaa! Finland yber alles!

    Hieno maa, hienoja ihmisiä, päätäjät täysiä kusipäitä jotka ei ajattele omien kansalaittensa parasta!

    Olis kohta jälleen sisällissodan paikka veljet...

    Valta kansalle!
     
  15. hyde

    hyde Gearhead

    Huomioitavaa on kuitenkin että uuden Camaron tietsikka tekstittää Suomeksi.... :lol:
     
  16. testaaja

    testaaja Gearhead

    Sen takia voi autosta maksaa 50k€ ylimääräistä..?
     
  17. Jape105

    Jape105 Gearhead

    OT: Porukka toi sillon buumin aikaan volvoja saksasta,belgiasta,ruotsista.jne.
    Tilattiin jokaiseen autoon erikseen runkonumeron perusteella suomenkielinen ohjelma siihen ajotietokoneeseen ja se makso n.500€,mut ei ihan kumminkaan 50k€..
     
  18. rebel58

    rebel58 Double Gearhead

    +50k, halpaa hubaa. Nobody rides for free..
     
  19. PauliP

    PauliP 1st gear

    Camaro kaiketi on tarkoitettu sellaisille asiakkaille jotka eivät pidä siitä että niitä tulee joka päivä vastaan, sinänsä ihan ymmärrettävää.

    Tuo kun tulee liikenteessä vastaan, niin sen muistaa. Toisin kuin nämä Reino-tossuja muistuttavat nykyurheiluautot.
     
  20. Jza

    Jza Double Gearhead

    Ai mikä on ymmärrettävää? Se, että jos auto vähän poikkeaa valtavirrasta, niin sen hinta pitää keinotekoisesti kertoa piillä ja lisätä vielä parikyt tonnii?

    Ton sun ajatuksenjuoksun perässä ei kyllä pysy kuin ladakuski...
     

Kerro tästä muillekin!