Peltipinnalle lakkaa

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Rod & Kustom.', aloittaja kustumize, 25.1.2010.

  1. kustumize

    kustumize 1st gear

    Rodi & Custom hemmot varmasti osaavat suositella/kertoa mitä lakkaa kannattaa vetästä peltipinnalle. Tavallinen autolakka kun kuulemma ei estä peltiä ruostumasta....

    -k-
     
  2. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    tallikaverin sotossa oli ihan 2k lakkaa, pientä patinaa siihen tuli mutta tais se ainakin pari vuotta ihan hyvänä pysyä...

    luulis että mitä enempi, sitä tiiviimpi.
    kosteutta sinne kai kuitenkin väliin aina pääsee ja tekee tuhojaan ku ei oo happarii tms. välissä.
     
  3. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    soto olikin mikälie ryyyyysleri.... ja lakattu 2003...
     
  4. Ismoskosmos

    Ismoskosmos Double Gearhead

    Lakka on ihan hyvä yleensä! Tai sitten tekkee sukkahousuista Sihdin ja siivilöi pigmentit maalin seasta pois.
     
  5. kipa76

    kipa76 3rd gear



    moi. eiköhän 2K lakka ole samaa ainetta ku 2K maali ilman pigmenttiä??
    elikkä lakka kestää kyllä saman ku maalattu pinta... mutta pitäähän sitä maalata ainaki pari kerrosta että on tiivis pinta, kuten maaliakin yleensä tulee ainaki pohja/pinta..
     
  6. Peltirumpu

    Peltirumpu 1st gear

    Joskus aikanaan tuli oltua pintakäsittely luennolla. Luennoitsija totesi
    pohjamaali-maali-lakka yhdistelmän olevan 90% parempi kosteuden
    eristäjä kuin pelkkä lakkakerros, vaikka niitä olisi saman vahvuisesti.

    -Olli
     
  7. Ruutihattu

    Ruutihattu 3rd gear

    lakka

    mää hain tuosta paikallisesta rautakaupasta tikkurilan 2k teollisuuslakkaa, jolla esitteen mukaan tulee merikelpoista vaikka maalais alumiinia.
    Siis on täysin vedenpitävä, toisin kuin automaali/ lakat, joissa hyvä vahapinta estää ruostumisen.
    Toki siinä lakassa on varmaan hyvät tehoaineet, kun on pääkallon kuvia kyljessä, mutta halvempaa kuin autolakka ja parempaa ruostumista vastaan.
    Myyjä kertoi että ravikärryistä metsäkoneen puomeihin paikalliset teollisuusyritykset käyttää lakkana ja myös teippien päälle, ettei painepestessä irtoa. ja ei kuulemma naarmuunnu helpolla.
    että laita vaikka semmosta.

    TL
     
  8. kipa76

    kipa76 3rd gear


    voi ollakki...
    ittekki olen opiskellu pintakäsittelyä muutaman vuoden ja tehny työkseen n.15vuotta... ja se ainaki on varmaa että esim. pohjamaalit ovat tosi "huokosia" kun kuivuvat, ja pohjamaalin tarkotus onkin tartunta ja lisää kalvoa yms...
    jos kerta vedolla lakkaa saman kalvon ko pohja/pinta/lakka niin pelkkä paksukerros lakkaa on varmasti huonompi, mutta jos lakkaa esim.3 kerrosta niin se on vähintäänkin yhtä tiivis pinta kuin jos pohja/pinta/lakka.
    tosin en ole kokeillu
     
  9. K.T.M

    K.T.M 1st gear

    Mielestäni lakan pitäisi olla kyllä aika tiivis, koska pohjamaalit sekä värimassat on huokosia ja lakalla tehdään kiilto/mattaus ja annetaan kulutusta kestävä sekä säältä suojaava pinta. Pellin on oltava puhdas ja ruosteeton, koska lakassa ei ole ruosteenesto pigmenttejä.
    Mutta mites hyvin lakka pysyy suoraan pellillä? Tartuntaa pystyisi ehkä parantamaan värittömällä sealerilla.
    Joskus olen itsekkin tätä samaa miettinyt, mutta eipä ole tullut kokeiltua, vaikka lakkaa kuluukin useita litroja viikossa...
     
  10. CantBeDone

    CantBeDone 1st gear

    Itsekin suhtaudun ERITTÄIN epäluuloisesti tähän haamuluennoitsijaan. Omat kokemukset ovat osoittaneet että lakka on hyvin tiivistä. Sen sijaan pohjamaali ei ja värimassakin tuntuu harvalta. Ja eihän siinä enää jääkään kuin lakka suojaamaan?
    Tietysti monikerroksinen pinta kestää hiukan paremmin iskuja kun yksi kerros tuppaa aina lohkeamaan kerralla eikä koko paska jolloin paljas pinta tulee heti näkyviin.

    Mutta oletteko huomannut että kun kirkasta peltiä lakkaa, siitä tulee monesti sävyltään melko tummaa?
     
  11. kipa76

    kipa76 3rd gear


    juuri näin on tämä asia, että lakka on tuossa yhdistelmässä ainoa josta tulee "tiivis" pinta. toki 2k maalitkin on tiiviitä...
     
  12. kustumize

    kustumize 1st gear

    Jeps. kitos vastauksista. Katsotaan mitä syntyy....
    -k-
     

Kerro tästä muillekin!