Buick GS455 -70

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja coupedeville, 4.5.2003.

  1. PauliP

    PauliP 1st gear

    Laitoin muutamia kuvia meidän peltoauto-Buickista vihdoinkin nettiin. Skannasin naapurin Novagurun laskemia dynokäyriä nyt vihdoinkin työn alla olevasta "orkkis"-moottorista.
    Autossa on nyt väliaikaisena Oldsin 455 ja sen perässä manuaalikoneistoinen th400.

    http://kuvablogi.com/blog/26532/2/

    Auton rakentaja Melvin Jackson on ajanut amerikassa tällä autolla aikoinaan muutamia IHRA-ennätyksiä, kirjoitteli MrBig jolla on nykyään toinen samaan aikaan Jacksonilla ollut Daddy's Toy. MrBig oli käynyt jututtamassa Jacksonia kesällä 2008 ja saanut kuvia autoista.
    Suomihistorian tuntee varmaan monet täällä paremmin kuin minä. Juttuja otan mielellään vastaan, tarkoitus on entistää auto kisakuosiin.
    Isot kiitokset Marko K:lle Motopark-postikorteista.
     
  2. Bandicoot

    Bandicoot Gearhead

  3. PauliP

    PauliP 1st gear

    Jämsän suunnallakin kuulemma etenee '70 GS455 avoprojekti. Autoin moottorin ja laatikon tekemisessä ja asentamisessa. Homma eteni vaan hävettävän hitaasti, osaltaan siksi että osia piti hommailla vähän kerrallaan aina puutteiden paljastuttua (amatööri asialla).

    Kone yllätti jopa silleen että sinä oli edellisen rempan jäljiltä eri puristussuhteisia mäntiä 4+4. No, sitten alettiin hommaamaan mäntiä ja porailuhommiin. Tuossa on ne '70:sen hyväpuristeiset männät, Edelbrock imusarja ja hyvä katunokka. Kannet on avarrettu ja tehty todella huolellisesti.

    Lopulta auto lähti omin voimin trailerille ja kotiin.

    Kuveja, kännykkälaatua:
    http://kuvablogi.com/blog/26532/15/
     
  4. wahoo

    wahoo Gearhead

  5. Miniucco

    Miniucco 1st gear

  6. MadMike

    MadMike Gearhead

    Upea Väri tuo Turkoosi ;) Markolle terkkuja on työkaverina nyt Marko H Buick miehiä itsekkin...heh maailma on pieni.
     
  7. gees455

    gees455 1st gear

    Tuli talvella tontille -70 GS ja tuntuu toi lukoton perä saaneen vähän kipeää, mistä uusi välitys ja lukkomurikka kohtuuhintaan.
     
  8. PauliP

    PauliP 1st gear

    Tuossa onkin haastetta. 68-70 Buickin 8,2" perässä on sisempi pinionilaakeri erikokoinen kuin 64-67 malleissa. Tietääkseni tähän ei ole uutta välitystä juuri tuosta erosta johtuen saatavissa. Jos joku tarjoaa, kuten esim. tämä linkki, niin kannattaa yrittää varmistaa jotenkin.
    Yritin itse sovittaa vanhemman välityksen tuollaiseen kuoreen, mutta jäi lopulta vaiheeseen kun siihen ei saanut oikein millään konstilla soviterengasta tehtyä.
    Samoin 68-70 perissä on tasauspyörästön poskilaakerit eri kokoisia eri puolilla. Tavallisen 8,2" samankokoisilla laakereilla varustetun välityksen saa kyllä asennettua kun teettää täytekoolin sinne isomman laakerin puolelle.
    Chevy 8,2 tasauspyörästö sopinee sinänsä (joskin lautaspyörän pultinreiät joutuu suurentamaan), mutta siinä on c-sokkarakenne ja vetoakseleiden boorien sopivuus kannattaa varmistaa. Oman kokemuksen mukaan ainakin yhdessä Buick 8,2" perässä oli eriprofiilinen booritus vaikka boorimäärä oli sama. C-sokka-vetarissa boori olivat matalampia kuin Buickin vetarissa. Poskiratas jäi tiukaksi.
     
  9. gees455

    gees455 1st gear

    Lukkomurikka löytyy tuolta http://www.jdrace.com/ ja saattaapi toi pinion ja lautaspyörä olla vielä käytettävissä :)
     
  10. olle

    olle 3rd gear

    Kyllä se Richmondin osilla saatiin toimimaan omassa, ChevynCclippi vetarit koneistettin,mutta piru vie en muista yksityiskohtia noiden laakereiden ym.kohdalla.Paperit taas hukassa.
     
  11. gees455

    gees455 1st gear

  12. gees455

    gees455 1st gear

    Myyty.
     
  13. Bluestone

    Bluestone Double Gearhead

    ...pidä nyt hyvä mies joku GS itselläsikin :D
     
  14. gees455

    gees455 1st gear

    Pitäs pitäs mutta ku .....
     
  15. wahoo

    wahoo Gearhead

  16. PPRCuda

    PPRCuda Double Gearhead

    Kohtuulliset fiilikset Joulukuussa ;)

    Mahtava peli ison projektin jälkeen!!
     
  17. Marklin

    Marklin Double Gearhead

    Komps. HIENO !!
     
  18. Substitute

    Substitute Gearhead

    Onnea Wahoo, on se vaan komea. Näkyy olevan katsatuskonttorin pihassa heti tuoreeltaan kuvattu.
     
  19. rebel58

    rebel58 Double Gearhead

    Todella hienoa työtä Wahoo!
     
  20. Mutku

    Mutku Gearhead

    Samaa mieltä!

    Ja on kyllä ihan älyttömän hieno tuo uusin avo !!!
     

Kerro tästä muillekin!