Bensaa öljyn seassa

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja Wolfheart, 3.2.2010.

  1. makkepuu

    makkepuu Gearhead

    mekaanisen bensapumpun kanssa hyvinkin yleinen ongelma jos kalvo hajoaa, sulla kuitenkin sähköpumpulla tuo niin ei sieltä löydy onkelmaa. uazissa haisi öljytikku bensalle ja öljyjen lasku kävi hyvinkin nopeasti. sanko alle ja korkki auki ja yksi PLÖRTS ja sen sotkun olisi voinut kaataa takasin tankkiin :rotfl: talvella bensalaihentumaa tulee kyllä jokaiseen vehkeeseen, varsinkin jos paljon pientä ajoa
     
  2. Wolfheart

    Wolfheart 1st gear

    Mitä lie muutama tonni jo ajettu sen Delta-auton antaman tappotuomion jälkeen ja kyllä se vika tosiaan siinä 15 euron lambda-anturissa oli. Silleen hyvä että kun tosiaan vielä sanoin tuonne tuon viedessäni että se vika vois olla joko siinä tai lämpötila-anturissa - näiden mukaanhan sieltä oli vähintäänkin yksi mäntä paskana.

    Vaikka eipä sillä että enää ihmettelisin. Yksi tuttu oli vei 2006 vuoden värkkinsä tuonne huoltoon, kytkinremontti kait edessä. Automyyjä oli soitellut perään ja suositellut uuden ostoa, että kun tuo on jo noinkin vanha! :eek:

    Ja mä olen sentään kuullut väitettävän että nykyautojen laskennallinen elinikä olisi kymmenen vuotta... Ilmeisesti siitä on jo pudottu neljään. Vaikka ei niitä ainakaan yrityksen puutteesta voi syyttää - itse miettisin ainakin kahteen kertaan että jos uusi auto ei peruskäytössä kestä edes sitä neljää vuotta, niin että hankkisinko uuden samasta konsernista... :rotfl:
     
  3. kustomkuuppa

    kustomkuuppa Gearhead

    Pätkäajo pakkasilla tekee kyllä ihmeitä. Itse ajoin yhdellä autolla pari kuukautta pakkasilla muutaman kilometrin matkoja raskaalla jalalla, ja parin sadan kilometrin matkalla hupeni nelisenkymmentä litraa bensaa (1,6-litrainen kone!), kun taas öljynpinta nousi selvästi, vaikka yleensä öljyä piti lisätä melkein joka tankkauksella.
     
  4. Ana67

    Ana67 Gearhead

    EI ne Deltas tajuu mitää noitten vanhempien päälle...

    Vein n.10v sitten 2.0TC-koneella olevan Fiuden sinne nokkahihnan vaihtoon ni EI sekään onnistunut :cry: . Ennen loistavasti toiminu auto kadotti tyhmäkäynnin ja EI tullu kuntoon vaikka takuuseen koittivat korjailla...

    Selitys oli "Ei me oikeen osata näitä vanhempia ku ei voi testeriin kytkeä, joka ilmottas missä vika on!!!!

    Ja auto oli vm84 :rotfl: Ja tuli paremmaksi, muttei ennalleen, sitten Bosch ruiskuihin erikoistuneella pajalla missä epäili että nokkien ajoitus oli saatu pieleen Deltas :mad:
     
  5. Jza

    Jza Double Gearhead


    Pelottavaa :eek: Mahtaako ne kouluissa enää opettaakaan moottoritekniikkaa, vaan lukeeko ne vaan koodeja ja kattoo manuaalista step-bystep -ohjeet, että miten siitä koodista pääsee eroon? :lol:
     
  6. PauliP

    PauliP 1st gear

    Amiksessa autoasentajalinjalla kuulemma opetetaan teoriassa moottoritekniikka, pakko ei ole edes teoriaan perehtyä jos ei huvita. Ainakin pojan mukaan. Ihmettelin asiaa kun poika teki ekaa V8-remppaa ja jakopään asentaminen oli ihan uutta.
     

Kerro tästä muillekin!