Astro-89 nopeusmittari probleemaa(Ei digitaalinen).

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja Painkiller, 5.4.2010.

  1. Painkiller

    Painkiller 1st gear

    Moi, taas viisaammilta kyselee, ettei mee turhaks purkamiseks jälleen kerran.
    Kyseessä siis ihan tavallinen astron mittaristo, (siis ei digitaalinen).

    Vuosi sitten ton auton ostin ja edellinen omistaja sano et nopeusmittarissa on välillä jotain häikkää, noh vuosi jo ajeltu, eikä kertaakaan oo mun aikaan ollu mitään hämminkii, kunnes tänään kehasin kaverille, et hyvin on toiminu toi nopeusmittarikin, vaikka edellisellä omistajalla on ollut sen kaa jotain häikkää,,,,,,,pari kilometriä myöhemmin..........

    alko nopeusmittari heiluu hullun lailla 0-100km/h välillä, sit loppujen lopuks rauhottu ja jäi pohjalle lepäilee, eli jäi näyttää o km/h, vaikka vauhtia oli about 80 km/h, kun laski jalan kaasulta, niin mittari pomppas johonkin 60 km/h ja sit taas jalka kaasulle, niin tippu nollaan.
    Pihalla kun laittaa virrat päälle, niin alkaa viisari heiluu ees taas 0-7km/h välillä.
    Muut mittarit toimii ihan hyvin,,,
    Oiskohan jollakin ollu samaa ongelmaa? , 8)
     
  2. Duron

    Duron 1st gear

    elikkäs tuo kuulostais joko vaijeri vialta tai sitten vaihdelaatikon nopeus ratas sökö, tutkippas ne jompi kumpi rikki molemmat helppo vaihtaa....
     
  3. SPORT TRUCK

    SPORT TRUCK Double Gearhead

    Eikös tuossa ole jo sähköinen mittari...VSS anturi laatikon hännässä.
     
  4. Painkiller

    Painkiller 1st gear

    Juu kyllä se sähköseltä siltä osin vaikuttaa, kun toi mittarinviisari alkaa pomppii, heti kun laittaa virrat päälle, eli pitänee käydä etsii ensin toi anturi ja kattoo mitä se on syöny.

    Kiitokset 8)
     
  5. DX

    DX Double Gearhead

    Sähköinen on tuo viisarinäyttöinenkin nopeusmittari.

    Oiskohan kontaktihäröä lootalta tulevassa piuhassa tai itte anturissa koska kaasun asento vaikutti.
    Toi anturinpyöritysmekanismin rataskin tietty voi sutia tyhjää.
     
  6. SPORT TRUCK

    SPORT TRUCK Double Gearhead

    Voi olla mittariston piirilevyssäkin katkos/syöpymä jos hyppelee...VSS-anturi on perinteisen nop.mittarin vaijerin paikalla laatikon hännässä.
    Sen voi kokeilla irrottaa ja putsata...kuulemma kerää magneettisena itseensä hienoa metallimujua...(jota ei kyllä laatikossa saisi olla).

    En tunne onko Astro:ssa DRAC-moduli mittaristossa vai erillään...se muuntaa signaalin sopivaksi mittari/cruise/ECM-boxi/RWAL-takapään ABS.

    Jos kaikki muut toimii kuten turbiinilukko ja cruise, niin vika voi olla itse siinä mittarissa...vaihtuuko numerot matkamittarissa ?

    Mittari itse on varmasti vaihdettavissa kun löydät ensin jostakin samantyyppisen mittariston...joko vaihdat koko mittariston tai vain sen mittarin.
     
  7. Painkiller

    Painkiller 1st gear

    Juu, pitää ensin tsekkaa toi anturi ja puhdistaa se ja sit tsekata itte toi johto ja jos ei vielä siinä vaiheessa oo vikaa löytyny, niin kait se sitten on mittaristo vedettävä irti.
    Mittaristossa toimii kaikki muut mittarit ja vaihtuu km myös, cruise on ollu pimeenä tai itse asiassa oli toimimaton jo kun ostin ton pelin, mittarivalot jostain syystä pimeni muutama kuukausi sitten ja joku arveli et vika vois olla tossa valonhimmentimessä, joka pitäs sekin kokeilla ohittaa. 8)
     
  8. SPORT TRUCK

    SPORT TRUCK Double Gearhead

    Himmennin ei maksa varmasti maltaita, ei minusta kannata ohittaa ja mittarivalot voi olla yksinkertaisesti vaan palaneet loppuun...kun avaat, niin vaihda polttimot samalla.
    Eiköhän sielläkin ole tavalliset 3W lasikantalamput kuten muissakin...saa tarvikeliikkeestä tai vaikka Motonet.

    Vika taitaa olla siinä ite mittarissa jos kaikki muu toimii...turbiinilukko ei toimisi eikä kilometrit mittarissa vaihtuisi jos VSS olisi mykkä.
     
  9. Painkiller

    Painkiller 1st gear

    joo, pitänee toi himmenninkin pistää varalta tilaukseen, kun selvii et mitä tohon nopeusmittariin pitää hankkia, lambdakin menee ilmeisesti uusiks, kun kävin äsken vikakoodit tsekkaa, niin löytyhän sieltä koodit 13 ja 43.
    Siinähän noi kaikki tulee samassa köntässä 8)
     
  10. Painkiller

    Painkiller 1st gear

    Lisätään nyt tohon vielä, että kävinpä tos auton alla nyt nykäsee ton mittariston anturin piuhan irti ja sehän oli ihan märkä jostain syystä. Ruiskuttelin molempiin osiin niin perkeleesti elektroniikan puhdistusainetta ja mittarihan rupes toimii, oliks vika tossa vai ei, mut nyt ainakin toimii 8) HAPPY END....untill.....
     

Kerro tästä muillekin!