Nitro Nationals Selostajat vaihtoon!

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Drag Racing', aloittaja VolvoV70, 5.7.2010.

  1. Tea

    Tea 1st gear

    Tosta mä olen kyllä samaa mieltä. Mun mielestä just faktatieto autoista, tekniikasta, kuljettajasta jne menee kyllä ammattijuontohomman edelle. Yks hyvä esimerkki takavuosien hyvästä asiantuntemuksesta juontohommissa on Aulis.
     
  2. Rinnewood

    Rinnewood 3rd gear

    Pitääkö joka asiasta tehdä joku typerä adressi? :mad:
    Jos ei sinne kuuluttamoon ole liikaa vapaaehtoisia kielimiehiä niin nyt vois tietty ihan keskustelemalla kartoittaa tuota seuraavien EM kisojen työntekijöitä. Kuka uskaltaa ekana omalla nimellään ilmoittautua vapaaehtoiseksi kuuluttajaksi..?
    :odroll:
    Tai jos on palkkatoivomuksia niin senkin voi varmaan kertoa? :lol:
    Näillä kuuluttajilla on kyllä omaakin kokemusta tästä kisahommasta että asiantuntemuksen puutteesta ei voi moittia!
     
  3. rl

    rl Gearhead

    Hienoa selostustyötä

    Voi kyynel ;( Taas on foorumit pullollaan perisuomalaisia paskanjauhajia, kun teillä on nimittäin vain tärkeetä etsiä virheitä muista jotka tekevät lajin eteen töitä ja keksiä tekosyitä "et kyl mä muuten mutta..." tai niinku yleensä et "tulsin muuten mut on niin pitkä matka..."
    Ja vielä aikuiset ihmiset piiloutuvat perinteisesti nimimerkin taakse.

    Itse en todellakaan puhu fluenttia englantia, mutta ymmärsin kyllä joka ikisen lauseen joita selostajat päästi tulemaan, joka on mielestäni selostuksen päätarkoitus. Se on taas asia erikseen jos ihminen on pilkunnussija joka ei pysty nauttimaan kisoista johtuen mahdollisista kielioppivirheistä.

    Mielestäni selostajilla oli erittäin hyvä tuntemus tiimien vastoinkäymisistä, moottoririkoista, penkitystuloksista jne. Tottakai Pippi on ollut hyvä kommentaattori pyöräpuolella, kun on kyseisiin luokkiin eritoten perehtynyt. Heti ei tule mieleen semmosta höpöttäjää joka tuntisi detaljit niin pyörä ja autoluokistakin, ja kehtaako joku väittää et Kananen & Pöntinen kuului tähän kategoriaan?

    Odotan mielenkiinnolla kuinka käy nimimerkillä L-Janne esiintyvänä sun muilla haastajilla joka meinaavat ensivuonna tietää kaikista luokista jotain ja snakata ne kymmentuhatpäiselle yleisölle kolmella eri kielellä.

    Kisat olivat upet joista kuuluu kiitos fyyran talkooväelle eli myös juontajille.

    Roope Lundström
     
  4. L-Janne

    L-Janne 1st gear

    Neljä päivää tuli tuota selostusta kuunneltua, ja ainakin yhtä paljon osaisin autojen tekniikasta ja eri ryhmistä kertoa kuin mitä tuolla selostettiin, ja ehkäpä vielä ilman näitä kaikenmaailman kielikukkasia, mitä siellä nyt kuului.
    Kurjaa lytätä toisten vilpitöntä touhua ja osallistumista, mutta tosiaan aika paljon siellä yleisön seassa kuului naurua ja kiroilua koskien juurikin selostusta.


    Janne Laakso
    Turku
     
  5. shmot

    shmot 1st gear

    Eikös rata ollut ajoista päätellen suhteellisen hyvässä kunnossa ja ajattaminenkin sujui ripeästi järjestäjien puolesta. Soittolistakin oli vaihtunut. Vessoja oli paljon ja ruokaakin ilmeisesti riitti. Sportmanit sai 8-lajittelurundia. Toisilla tiimeillä vaan tuntui kestävän valoihin peruuttamien burniksen jälkeen melko kauan ja muutenkin valoihin asettuminen. Selostus oli aika pieni juttu noihin muihin juttuihin nähden.
     
  6. hotjake

    hotjake 1st gear

    Kyllä se keräys suoritetaan jo nyt siellä lipunmyyntiluukulla. Tuskin tuolla yleisömäärällä tappiota tehdään. Selostus oli mitä oli, mutta voisi tuosta kuitenkin ottaa opiksi ensi vuotta varten.
     
  7. C-barge

    C-barge Gearhead

    Selostushan oli hyvin viihdyttävää! Monet kuuluttajat on mun mielestä hoitaneet hommansa ihan jees, näillä nyt kuuluttaneilla tekniikan, kilpurien ja kilpailijoiden tutnemus on kyllä hyvä ja varmasti parhaansa yrittivät. Tokihan ens kesänä vois tuohon panostaa hieman enemmän, vaikka eihän tossa englanninkielen tahattomasa komiiikassa sinänsä mitään vikaa ole. :D
     
  8. tha022

    tha022 Gearhead

    Myönnän itsekin hieman hymyilleeni välillä englannin kielisille selostuksille mutta siitä huolimatta kättä lippaan kavereille että tekstiä tulee vaikka ei nyt ihan oppikirjan mukaan menekään.

    Väitän että tämänkin topicin miinuksen antajista puolet menis kauhusta kipsiin kun pitäis vierailla ruveta höpöttämään tuon yleisö määrän edessä.
    Joka sanan ymmärsin mitä pojat kertoi ja eikös se ole tärkein pointti?
    Tärkeintä on että kavereilla on tietoa siitä mistä puhuu. Pystyy heittään taustaa monesta tiimistä jne..

    13 vuotta maailmaa kiertäneenä oon kaikenlaista kielitaitoa kuullut ja tuo ei tosiaan ollut huonoa englantia.
     
  9. kime2

    kime2 Gearhead

    Ymmärrettävältä englannilta se munkin korvaan kuulosti,et ois siitä pitänyt ulkomaistenkin vierailijoiden kyetä selvää saamaan...
     
  10. Bitti

    Bitti 3rd gear

    Dave Alexander oli suomessa. Joutui tosin makaamaan sairaalassa Loimaalla kisojen ajan.
     
  11. Mika73x

    Mika73x 1st gear

    Aikaisempina vuosina vain oli EM kisoissa Pro ryhmissä todella asiantuntevat ulkomaalaiset selostajat. Täytyi vallan itsekkin ostaa radiokuulosuojaimet. Johan niitä yli 10v tuli harkittua..

    Kansainvälisissä kisoissa pitäisi selostajien osata puhua englantia. Kyllähän kaverit tornissa yrittivät parhaansa, mutta varsinkin toisella kielitaito oli lähinnä välttävä.

    Näin jälkikäteen on mietityttänyt se miksi kansainvälisen median kuvatessa, selostamossa piti olla hiljaa.. :rotfl:

    Kiitos hyvistä kisoista. Kritiikillä en tarkoita mitään pahaa.
     
  12. ProSB 170

    ProSB 170 1st gear

    Tätä mie olen kans yrittänyt sanoa siellä ja täällä, kun ei koskaan kelpaa mikään. Missään.
    Ja volina on aina sitä luokkaa, että on vähintään ruokamyrkytyksen keinoin yritetty murhata, vaikka käytännössä kioskilta olikin vain sinappi loppunut - näin vertauskuvallisesti.

    Niimpä.
     
  13. Putte

    Putte 1st gear

    Kuuluttamassa on ollut myös rahalla ostettuja ammattihöpöttäjiä, mutta heidän lajituntemuksensa on ollut sitä tasoa, että rahat on menneet hukkaan. Ammattihöpöttäjät eivät tähän lajiin sovellu, koska heitä ei laji kiinnosta niin paljon, että edes viitsisivät opetella lajin perustiedot.
     
  14. Mika73x

    Mika73x 1st gear

    Mites Dave ja Pippi.. Miksei herroja kuultu tänä vuonna? On nimittäin ollut todella mukavaa ja kiinnostavaa kuultavaa 8)
     
  15. triniemi

    triniemi Gearhead

    Mun mielestä selostus oli ihan ok, toki Kanasen saappaita on vaikea/mahdoton täyttääkin. Tommi Mäkinen-englanti hiukan huvitti aluksi, mut mitäs siitä, pääasia että tuli myös englanniksi. En usko, että oma lontoo ainakaan paremmin sujuis, paitsi ehkä sixpackin jälkeen. Ainakin omasta mielestä.
     
  16. Tomaso

    Tomaso 3rd gear

    Ai että Timo joutui kylmiltään paikkaamaan poisjääntejä? Nostan hattua Timolle toisenkin kerran.


    Tuskin löytyy Suomesta sellaista juontoalan ammattilaista joka tuntisi alan perin pohjin, sekä autot että pyörät. Eikä lajia opi tuntemaan eikä etenkään sisäistämään yhdessä kesässä, tästä esimerkkinä Pöntinen koomisine ja ärsyttävine mokineen.

    Parhaiten homma on toiminut kun äänessä on ollut edes jotain lajista tietävä ammattijuontaja ja lisänä kommentoimassa useat, tietyn kilparyhmän erityisen hyvin tuntevat, usein kilpailijakokemusta kyseisestä ryhmästä omaavat asiantuntijat. Kananen ammattilaisena (mm. Sävelradion juontaja) hoiti homman soljuen huolimatta "jaminismeistaan". Nautin suunnattomasti kun tornissa vieraili hyvän ulosannin omaavia asiantuntijoita. Kokeneet Dave Alexander ja PiPPi tietävät taustat ja pystyvät näkemään ja kuulemaan lähdöstä miksi se meni niin kuin meni: kone meni laihalle, pyttyjä putosi pois pelistä jne. Orhanen kävi ansiokkaasti kertomassa Outlawin uutisia ja kilpureiden kokoonpanoja. Hämeenkorpi päästettiin ääneen usein vain super-ryhmien aikaan, mutta miehen rentoa ja huumorintajuista kommentointia olisi kuunnellut useamminkin. En ole koskaan ollut kiinnostunut kaksipyöräisistä, niinpä kisoissa on lähinnä tullut seurattua SPSB (RIP) ryhmää ja sitä kovempia ryhmiä. Mutta kummasti aukesi "valjummatkin" ryhmät kun Cata Vuorio kävi selkeästi ja johdonmukaisesti valottamassa ryhmien erikoispiirteistä, vaatimuksista, kuljettajien saavutuksista, ennätyksistä suhteessa muiden maiden ennätyksiin, jne. jne.

    Stadin säkin höpinötäkin on tullut kuunneltua Räyskälässä ja Motoparkissa. Joke oli mies paikallaan omana aikanaan. Hänen ja Jamin välillä olleesta juontajasta ei myöskään muistu mieleen moitittavaa... "Huhhuh" Käköllä on miellyttävä ääni :D

    Valitettavia kokemuksia on Pöntinen, Taika & Temppu ja VR.

    Nitrokisoissa olin paikalla lauantain ja sunnuntain. Kieltämättä pitkä ja kuuma päivä ja viikonloppu alkoi heijastua loppupäivästä selostajien ulosantiin, etenkin inklisiiin. Varmaan myös Daven ja PiPPin poisjäännit toivat paineita. Juontajat olisivat voineet ennakkoon sopia kumpi kertoo tulokset ensin ja millä kielellä. Tosin, kun on sellaista intohimoa drag racingiä kohtaan mitä Timosta huokuu, niin silloin tulee helposti innostuttua liikaa ja ehkä astuttua kollegan varpaillekin. Timolle vinkki, että muista hengittää välillä :D

    Ei ole juontajien työ helppoa. Pitäisi samaan aikaan seurata tapahtumia radalla, seurata näytöltä mm. aikoja, lukea kilpailijatietoja ja uutisia, kuunnella radioliikennettä. Lisäksi pitäisi katsomossa oleville ensikertalaisille muistaa kertoa joitain kiihdytyksen perusteita. Kokeneempi yleisö haluaa kuulla uutisia: mitä uutta teameissä, miksi joku lähtö meni niin kuin meni jne. Ja joku vaatii, että paluutiellä tulijatkin pitäisi huomioida hehkuttamalla. Radion kautta tapahtumaa seuraavat pitäisi myös huomioida toistamalla oleellisimpia tapahtumia. Kokeneempi kävijä on yleensä kisan loppuun asti ja tietää kuinka aikataulu elää ja etenee. Muut haluaisivat kuulla mitä tapahtuu ja mihin aikaan. Ja mainoksiakin pitäisi muistaa kailottaa. Kenties tehdä muutama haastattelukin. Ja varmaan paljon muuta....
     
  17. Auri

    Auri 1st gear

    Orhanen tekee parhaansa ja hoitaa tonttinsa hyvin!
    No, Kalajoen kisassa kaikki taas muistaa miten tärkeetä hommaa selostus ja kuuluttaminen on! Viime vuonna (oliko kalajoella vai pudiksella?) ainakin se kun kuskit radion välityksellä kutsuttiin valmistautumaan ja saapumaan lineuppiin toimi tosi hyvin ja helpotti varmaan kilpailun järkkäreitäkin. Yleisökin tietää millon kannattaa pysyä radan varrella.
     
  18. Jukka_S

    Jukka_S Gearhead

    Mikäs Dave Alexanderin oli lasarettiin kaatanut? :(
     
  19. C-barge

    C-barge Gearhead

    Joo mä luulen ja et tuolla olis paikkoja halukkaille. Vaikka se tällaisesta englanninkielen lehtorista hauskalta kuulostaakin, niin kieli kuitenkin on lähinnä kommunikaation väline, ja viestit, sekä tunnelmatkin tuli kyllä rallienkullakin hyvin selviksi. Olisko se ollut parempi, että olis jättänyt noi englanninkieliset osuudet pois; veikkan että ei. Meillä ylipäätään tuijotetaan aivan liikaa tota lausuntaa je kielioppia kun kielen tarkotus olis nimenomaan kommunikointi. Valitaan ennemmin vaikeneminen kun ei muisteta oikeaa prepositiota tai joku sana puuttuu. Kädet ja jalat avuks ja tekstii suusta, kyllä ne sillä selvii toisin kun suomalistyylisellä mykkäkoululla.
     
  20. starcraft

    starcraft Gearhead

    Mulla pisti korvaan Orhasen periksiantamattomuus. Vaikka kielitaito ei ollut 100% ja sanoja joutui hakemaan välillä, silti monta päivää jaksoi selostaa myös englanniksi mahdollisimman tarkasti mitä radalla tapahtuu. Moni muu olisi samassa tilanteessa kertonut englanniksi vain kuskien nimet ja ajat.

    Ehkä paineitakin oli erilailla kun näissä paikallisissa pohjanmaan kisoissa Orhasella juttu lentää ja vitsejä tulee joita on oikein mukava kuunnella.
     

Kerro tästä muillekin!