Porvoon ammuskelu - jenkkiharrastajia menehtynyt

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Jube-setä, 6.7.2010.

  1. Jasca

    Jasca 1st gear

    Eiks ny kuitenki kannata odottaa Heikin mainitsemii faktoi ennen ku aletaan tuomitsee yhtään ketään... Toi sun kommentti ku on niin läpinäkyvä.
    Toi keskustelu kertoo hyvin sen et katsojan näkökulma vaikuttaa päätöksiin. Oodeelaiset funtsii yhellä taval, toiset toisel. Ja kolmannet varmasti viel kolmannel.

    Osanottoni uhrien omaisille ja lähipiirin ystäville.
     
  2. BRAKE DRUM

    BRAKE DRUM Double Gearhead

    no milläs kiellät luvattomat aseet ?

    ja varsinkin kansanryhmältä joka on Tasavallan Presidentin erityissuojelussa.
     
  3. rkr

    rkr Gearhead

    Laittoman aseen saa nykyään paljon helpommin kuin laillisen. Ei se ampumisten määrä aseet kieltämällä lopu, rikolliset hommaa aseensa yllättäen juurikin laittomasti.
     
  4. Hoke

    Hoke 2nd gear

    Pahoittelen tämä ei ole oikea paikka vatvoa asiaa mutta alkaa niin sylettään tämmöset täysin harkitsemattomat kommentit.

    Siis hetkinen, harrastajaa siis saa sun mielestä rankaista idioottien touhujen takia ?

    Vai onko tämä taas niitä että rajottaa saa kunhan se ei koske omaa harrastusta.

    Muutenkin tuo ratkaisu ei edelleenkään vaikuta millään tavalla laittomiin vehkeisiin.

    Eli kyllä näihin pitää löytyä toinen ratkaisu kuin totaali kiellot.
    esim. rangaistuksien huomattava koventaminen vaikuttaisi asiaan paljon enemmän.

    Tähän voisi spekuloida jotain autojen tilastollisista vaaroista jos haluaisi provosoida.
     
  5. Heikki

    Heikki Gearhead Admin

    Jos nyt maltetaan odotella faktoja ennekuin aletaan syyttävällä sormella osoittelemaan. Mikään kun ei tuo uhreja takaisin tässä tilanteessa.

    Eri puolilla nettiä keskusteluja seuranneena on ikävä havaita, kuinka itse tragedia jää kaikenmaailman spekulaatioiden jalkoihin. Eri porukoilla on omat näkökulmansa ja aina kun jotain järkyttävää tapahtuu niin sitä koetetaan käyttää hyväksi omien näkemystensä ajamiseen. Toiset spekuloi sillä mihin vähemmistöön ampuja kuuluu, toiset sillä miten "rakkarit" onkaan provosoineet ampujaa. Keskusteluihin on vedetty muualla jo romanit, maahanmuuttajat, rockabilly, aseharrastajat, moottoripyöräjengit, roskaruokakulttuuri, jenkkiautoharrastus, konsolipelit ja ties mitä muuta...

    Aika yllättävän monissa keskusteluissa muualla netissä on lähdetty jenkkiautoharrastajia leimaavalle linjalle. Se on ikävä havaita. Joten eiköhän täällä omalla foorumilla voitaisi olla fiksumpia...

    Keskustella saa ja tuntojaan on hyvä purkaa, mutta pitäydytään kuitenkin sivuston käyttöehtojen puitteissa.
     
  6. Naxu

    Naxu Double Gearhead

    Osanotot uhrien omaisille ja tuttaville. Suomi on sairas maa....

    Ainoa oikea tapa ehkäistä tällaista on taparikollisten poistaminen kuvioista. Ja lisäks henkirikoksista pitäis aina istua koko aika... Kyllä toisen tai viimeistään kolmannen tuomion jälkeen tulee selväks ettei moinen kriminaali ole yhteiskuntakelpoinen... Oikea paikka olisi pakkohoito ja kesto koko lopun iän.... Eikä siinä ole kyse enään rahasta vaan halusta tehdä jotain. Meiltä puuttuu poliitikoilta halu + tahto + munat tehdä päätöksiä/säätää lakeja jotka oikeasti vaikuttavat asioihin. Siihen kun lisää virkamieskunnan jäykkyyden ja sossutanttaistumisen niin ei hyvä heilu.

    Laillisia aseita ja aseharrastajia on aivan turhaa rankaista rikoksista jotka tehdään laittomilla aseilla... Oikea tapa on poistaa taparikolliset katukuvasta lopullisesti....

    Aivan liian moni suljetulle kuuluva liikkuu vapaalla jalalla.
     
  7. cba

    cba 1st gear



    Juurikin näin. Juurihan tuossa oli poliisikin epäillyt että laiton ase kyseessä. Laittomat aseet ei laillisten aseiden kieltämisellä katoa yhtään mihinkään.
     
  8. Jasca

    Jasca 1st gear

    Kyl siin taitaa olla kyse rahasta. Ei oo ilmaista pitää ihmisii vankiloissa tai mielisairaaloissa. Yhteiskunta maksaa sen. Jos tolle linjalle lähdettäis, pitäis rakentaa vankiloita lisää. Ja palkat lisää henkilökuntaa. Se jouduttais sit me maksaa, veronkorotusten muodos.

    Tossa lainaukset Iltalehden ja Hesarin sivuilta. Eli muistaakaa nyt seki, et riitaan tarvitaan yleensä kaks. Yksin on pikkasen paha riidellä. Sanon, vaik en tiedäkään mitä tuol on oikeesti tapahtunu. TOTTAKAI vastapuolen reaktio on aivan liian rajuna tuomittava.
     
  9. coupe 74

    coupe 74 1st gear

    Osanotot uhrien omaisille ja läheisille.




    Luvattomilla käsiaseilla on jo totaalikielto.
     
  10. jorkki107

    jorkki107 Gearhead

    painetaanko PAUSE näppäintä hetkeksi? jooko?
     
  11. coupe 74

    coupe 74 1st gear

  12. Maria

    Maria 1st gear

    Todella ikävä tapaus. :(

    Osanottomme uhrien omaisille ja läheisille..

    [​IMG]
     
  13. Mawerick

    Mawerick Gearhead

    Millä tavalla läpinäkyvä? Ei mulla ole mitään romaneja vastaan, mutta kyllähän se on fakta että heillä on suhteellisesti paljon tyypillisempää aseiden kanniskelu kuin valtaväestöllä.
    Eihän nämä tietysti tarkoita sitä että ampuja on 100% varmasti ollut romani, mutta siltä koko homma vahvasti haiskahtaa.
     
  14. PauliP

    PauliP 1st gear

    No, tyydyttyikö tirkistelynhalusi kun sait ongittua selville suuren salaisuuden? Jotenkin samaa tasoa kuin 7-Päivää lehteä lukisi.

    Mutta voimia läheisille ja konnat tuomiolle raskaimman mukaan ja naamaväriin katsomatta.
     
  15. harri60

    harri60 Gearhead

    On se hyvä, ettei tullu valinneeksi Poliisin ammattia. Kaikki helvetin rikolliset olisivat vanhoja tuttuja :eek:
     
  16. kustomkuuppa

    kustomkuuppa Gearhead

    Miten olisi totaalikielto "poliisin vanhoille tutuille"? Käytännössä voisi toimia paremmin, että ne sallittaisiin, mutta niitä saisi pitää vain lukituissa kaapeissa ja ottaa sieltä ulkoilutettavaksi vain valvotuissa olosuhteissa, eikä yleisille paikoille.

    Veikkaan, että jossakin oikeusvaltiossa sillä rikostaustalla joka tekijällä oli, olisi jo ansainnut niin pitkän vankeustuomion, ettei hän olisi voinut liikkua vapaana ennen vuosikymmenen loppua. Olisi kahden viattoman henki säästynyt. Valjakkalallakin oli sellainen rikostausta, että oikeusvaltiossa hän olisi istunut linnassa silloin kun päänsilittelyvaltio päästi hänet retkeilemään puukon kanssa.
     
  17. sectoid

    sectoid Gearhead

    Ikäviä nämä tapaukset. Osanotot kaikille tapahtumasta kärsineille. Se on näköjään ihan sattumaa lähteekö henki vai ei. Ei tarvii kuin yksi hullu olla jossain mihin törmää niin hyvä meininki loppuu.

    Kyseessä luultavasti on luvaton ase, koska mediapaska aseiden totaalikieltoon ei ole alkanut.

    Tuolla murobbs foorumilla on melkoista yleistämistä jenkkiautoharrastajista. :wc:
     
  18. mopsi70

    mopsi70 Gearhead

    Osanotto, ja jaksamista, ei oo varmasti helppoo näin yllättävän ja TURHAN tapahtuman jälkeen mutta kuitenkin.. ei ymmärrä..
     
  19. Jasca

    Jasca 1st gear

    Huhut on huhui. Muistan ite lapsuudest tilanteen, jossa kotikylän yli lentäny armeijan kone rikko äänivallin. Kova pamaus herätti tietysti pikkujannujen keske kovaa arvuuttelua aiheuttajast. Yks villein veikkaus oli räjähtäny kerosiinirekka, kun luokkakaveri oli haistanu ilmassa kerosiinin tuoksun. Vaik tuskin edes ties mitä se on! Okei, noi oli pikkupoikien mielikuvituksen tuotetta.

    Entäs jo selviääki, et ampuja ei ollu mainitsemasi romani? Oisko siis parempi pitää suu supus siihen asti, et poliisi kertoo faktoi?

    Mä painan nyt sitä PAUSEA.
     
  20. Juci85

    Juci85 1st gear

    Osanottoni ja voimia omaisille. Valitettavan surullisia tapahtumia aina tällaiset rikokset. Otan osaa.
     

Kerro tästä muillekin!