Porvoon ammuskelu - jenkkiharrastajia menehtynyt

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Jube-setä, 6.7.2010.

  1. SamiL

    SamiL Gearhead

    Eikö muuten elinkautisvangin armahtajan voida katsoa olleen osasyyllinen tämmöiseen tapahtumaan?
     
  2. Batmobile

    Batmobile Double Gearhead

    Ei Suomessa ainakaan... Saa varmaan mitalin siitä hyvästä että on armahtanu.
     
  3. maxvo2

    maxvo2 Double Gearhead

    No pohdittu on. Olen edelleen samaa mieltä mitä kirjoitin. Surullista on se että tavallinen Suomen kansalainen saa varsin vähän oikeutta ja arvostusta tässä maassa.

    Kokeile miten onnistut PauliP saaman yhteiskunnan kustantamana huippujuristin ajamaan asiaasi oikeudessa. Rikokseen ei saa yllyttää, enkä yllytä, mutta jos vaikka ajaisit kunnon ylinopeuden ja joutuisit selvittämään asian käräjäoikeudessa. Uskotko oikeasti saavasi em. palvelua yhteiskunnan taholta. Tuskin!

    Minun jupina, omaisten suru, ihmisten osanotto ei tuo takaisin surmattuja. Toivottavasti edes jokin osanotto helpottaa aikanaan omaisten surua.

    Se harmittaa, että edelleen samat päättäjät ajavat samaa lepsua linjaa oikeudenhoidosta. Puhutaan inhimillisyydestä ja ymmärryksestä. Kysyttäisiin omaisilta onko asiat hyvin vai ei. Saavatko he ymmärrystä ja apua. Säälittää jo etukäteen kun omaiset kuuntelevat oikeudessa lieventäviä asioita mitkä pitää ottaa huomioon ampujaa tuomittaessa.

    Suosittele PauliP, jos et vielä ole tutustunut seuraavaan kirjaan, lukemaaan kirjan ajatuksella.

    Virén, Matti & Wiberg, Matti: Kallis rikollisuus: Järkevät vastatoimet rikollisuudelle. Helsinki: Edita, 1998. ISBN 951-37-2451-4

    On aika tylyä luettavaa nykyisen muotoisesta kriminaalipolitiikasta. Molemmat kirjoittajat ovat oikeustieteen professoreita yliopistossa, voitaneen luokitella heidät alan asiantuntijoiksi.
     
  4. blt4spd

    blt4spd Gearhead

    wili puhu asiaa tossa ylempänä, mutta tällainen tapaus on niin epäoikeudenmukainen kun vaan olla ja saattaa.
    Kyllä minä voin tunnustaa, että vihaan tota rotua entistä enemmän, eikä näköjään muillakaan ole niitä kohtaan sen suurempia sympatioita. Tämä epäoikeudenmukaisuus ja tietty turvallisuudentunnun menetys ilmenee näissä teksteissä heti näin tuoreeltaan. Hyvä että päästetään viha sormien kautta OD:lle, ennen kuin ruvetaan porukalla suunnitelemaan verikostoa tai etnistä puhdistusta.
     
  5. jaketin

    jaketin Gearhead

    Huomenna laitan nauhan antenniin...
     
  6. PauliP

    PauliP 1st gear

    ^^^Lauermalla on todella hyviä tarinoita väkivaltarikollisista ja -rikollisuudesta, miehen sanomisia kannattaa kuunnella.
    Tuo oli hyvä kommentti että kaikki rikolliset eivät nykyään vankiloihin mahdu, aika karua kieltä yhteiskunnastamme. Pitäisiköhän väkivaltarikollisten pakkohoitoa yms. sitten kehittää. Tuskin ne tekniset valvontavälineetkään (jalkapannat yms.) satunnaisia tekoja estävät.

    Minunkin mielestä jenkkiautoharrastajien olisi hienoa huomioda tapahtuma ja osoittaa myötätauntoa, mutta välttää sitä että aletaan kaiveleman taisteluhautoja eri väestöryhmien välille. Olen vahvasti sitä mielä että tämä oli yhden selvästikin sairaan tai häiriintyneen ihmisen teko. Ei minkään väestöryhmän teko jenkkiautoharrastajia vastaan.

    Tuo musta nauha -juttu olisi mielestäni toimiva muistutus järjetöntä väkivaltaa vastaan sekä väkivaltarikollisten rankaisemiskäytännön puutteita kohtaan että kunnioittava huomionosoitus uhreille ja heidän omaisille.
     
  7. annsa1

    annsa1 Gearhead

    Osanotot omaisille myös täältäkin! :cry:
     
  8. Quest

    Quest Gearhead

    Mitähän jos sitä torvea soitettais porukalla 5 min Tarjan kesämökin pihassa, tai jonkun KKO:n tuomarin pihassa, ymmärtäisköhän jo.
     
  9. PauliP

    PauliP 1st gear

    Edelliseen liittyen, rakentaisiko he sitten lisää vankiloita?
     
  10. dundar

    dundar Gearhead

    Entisenä Askolalaisena myös osanotot omaisille ja ystäville.
     
  11. SamiL

    SamiL Gearhead

    Luin nyt vasta näitä vanhempia kirjoituksia ja leuka tipahti tästäkin. Eikö näiden pykälien ääliömäisyydellä ole mitään rajaa???
     
  12. Destroyers

    Destroyers 1st gear

    syvä osan otto uhrien omaisille.



    Parempi etten kommentoi tuntojani enempää :mad: :mad: :mad:
     
  13. Puuhis79

    Puuhis79 3rd gear

    Osanotto. Voimia omaisille.

    Nauha autossa.
     
  14. Heikki

    Heikki Gearhead Admin

    PauliP puhuu asiaa. Nyt ei ole syytä kaivaa stereotypioita kaapeista. Kun lukee muita nettipalstoja niin siellä on samanlaista lietsontaa meitä jenkkiautoharrastajia kohtaan. Jollain nettifoorumilla koetettiin jo väkisin maalailla uhkakuvia jostain jengisodasta rakkarien ja romanien välille ja rinnastettiin jenkkiautoilijat likimain rikollisjärjestöihin...

    Jokaiseen "ryhmään" mahtuu ihmisiä laidasta laitaan, joissain on tietyntyyppisiä henkilöitä enemmän kuin toisissa, mutta siltikään ei ole kenenkään edun mukaista leimata koko ryhmää muutaman henkilön toimien perusteella. Sama pätee molempiin suuntiin.

    Pidetään tämä keskustelu asialinjalla. Aselainsäädännöstä vääntämiseen löytyy oma keskustelunsa myös täältä OD:lta. Tähän tapaukseen se keskustelu ei mielestäni kuulu.
     
  15. Tarmo

    Tarmo Gearhead

    Osanottoni omaisille ja ystäville.

    Näin asiaa sivuten, tuo mainittu "huippujuristihan" taitaa olla kanssa puoliksi romani. Olen ollut yhdessä jutussa todistajana, jossa tuo Lampela oli asianajana, eikä todellakaan jäänyt mielikuvaa "huippujuristista"... lähinnä julkisuushakuinen pelle.
     
  16. maxvo2

    maxvo2 Double Gearhead

    Eivät rakentaisi. Mutta mikäs sinun esitys on asian hoitamiseksi?
     
  17. SamiL

    SamiL Gearhead

    Siltä osin kyllä puhuu. Syyllistäminen pitäisi kohdistaa näihin rikollisiin itseensä rodusta riippumatta sekä niihin tahoihin, jotka tekevät tämmöiset tapahtumat mahdollisiksi.
     
  18. cutlass cruiser

    cutlass cruiser Double Gearhead


    Siinä lauerman viisaita puheita, ainakin mun mielestä tossa on pieni ristiriita....tai sit Suomen väkiluku on kasvanut viimeaikoina melko paljon....



    Osanotto kaikille uhrien omaisille ja läheisille.
     
  19. harri60

    harri60 Gearhead

    3kpl. Ihmistä on kuollut. Se joka laski ton hullun takaisin vapauteen, sietäisi katsoa peiliin ja miettiä: OLENKO HYVÄ IHMINEN JA HARKITSENKO ASIOITA TARPEEKSI VAKAVASTI. Kenenköhän allekirjoitus oli papereissa??? :mad: :mad: :mad: :mad: :mad:
     
  20. bubbletop

    bubbletop 1st gear

    Vilpittömät osanottoni omaisille ja läheisille.
     

Kerro tästä muillekin!