Porvoon ammuskelu - jenkkiharrastajia menehtynyt

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Jube-setä, 6.7.2010.

  1. JJu

    JJu 1st gear

  2. Rocket engineer

    Rocket engineer 1st gear

    Aika hieno huomio, mukaanlukien erilaiset sisä- ja ulkoryhmämoraalit ja normit. Ja romani, joka alkaa elää valtavirran mukaista elämää joutuu usein nuivituksi "omiensa" taholta.

    Yhtymäkohtia noihin ryhmiin löytyy. Siinä olisi epäkorrektia tutkittavaa jollekin rohkealle sosiologille?
     
  3. Henko

    Henko 1st gear

    No ihme, kun hukkasivat vuoden alussa katoamisilmoituksenkin :eek:
    Meinaan, että usea ihminen kuvittelee, että meitä seurataan tarkkaankin, mutta sitten kun täytyisi joku sairas ihminen omaksi parhaaksensa löytää, niin puoleen vuoteen ei mitään kuulu. Vaikka eläkettä kyseinen ihminen oli nostanut käteisenä, kun ei tiliä ole. Syy: poliisi hukkasi katoamisilmoituksen. Ehdittiin pitkään miettiä, onko elossakaan. Lopulta löytyi sattumalta, poliisi otti talteen pyöräilemästä moottoritieltä.

    Sorry, OT.
     
  4. Lucy

    Lucy 1st gear

    Osanotot myös täältä. R.I.P.

    Voimia omaisille ja kavereille!
     
  5. Heikki

    Heikki Gearhead Admin

    Hmm.. onko siis näin että se ei ole avunantoa rikokseen, jos kuljettaa pakoautoa ja piilottelee sisällä rikoksentekijää ja laitonta asetta? :odroll:
     
  6. apukuski

    apukuski Gearhead

    Kepeät mullat kanssaharrastajille ja osanotto omaisille/läheisille.

    Musta nauha menee loppu kesäksi auton antenniin kunhan reissusta kotiudun.
     
  7. homer

    homer Double Gearhead

  8. Mawerick

    Mawerick Gearhead

    Mitä enemmän luen ja kuulen uutisista tästä tapauksesta, sitä suurempi viha sisälläni riehuu syyllistä kohtaan. Toivottavasti kyseinen paskiainen kokee tuskallisen ja hitaan kuoleman :mad:
     
  9. Puutera

    Puutera 3rd gear

    En ota tällä kertaa kantaa mitenkään Heikin tai kenenkään muun kirjoitteluun, mutta haluan tuoda esille sen, että nykymediassa ja ihmisten mielissä sekä suissa sana rasismi on saanut väärän merkityksen: Kun määritettä rasismi tarkastellaan, niin sillä tarkoitetaan vain ihmisrotuun perustuvaa syrjintää. Toisin sanoen ihon väriin perustuvaa syrjintää. Kaikki muu syrjiminen, joka perustuu muihin seikkoihin kuin ihonväriin on muuta syrjimistä eikä rasismia. Tämä ero meidän pitäisi opetella uudelleen, kun tulee puhe syrjimisestä tai muusta siihen verratavasta toiminnasta.
     
  10. kustomkuuppa

    kustomkuuppa Gearhead

    Kommunistit, homot ja juutalaiset eivät tee moninkertaista määrää rikoksia väestöosuuteensa nähden, vaan he sulautuvat harmaaseen massaan muiden kanssa. Ehdottamallesi keskitysleirille voisi kyllä minun puolestani lähettää myös ne gaypridessä ihmisiä (pikkuvauvat mukaan lukien) kyynelkaasulla ampuneet. Näkisipä olisiko heillä ihan oikeaa uskallusta.
     
  11. duutte

    duutte 1st gear

    Syvä osanottoni uhrien omaisille.

    Jotenkin tapauksen uutisoinnista jää paha maku suuhun. Ikäänkuin uhrit olisivat jotenkin syyllisiä tapahtumiin. Itselleni särähtää tosi pahasti korvaan käytetyt leimaavat ilmaisut tyyliin "Riita auton tehosta" "avomallinen amerikanrauta". "Autokaistalla virinnyt ampumavälikohtaus" puolestaan kuulostaa siltä, kuin molemmin puolin olisi ammuttu. Todella ala-arvoista journalismia, jos minulta kysytään...
     
  12. Puutera

    Puutera 3rd gear

    Tieto lisää tuskaa. Nousee se tuli ja purppura täälläkin.
     
  13. cb125twin

    cb125twin Double Gearhead

    "Ilta-Sanomien tietojen mukaan epäilty 41-vuotias olisi samassa yhteydessä pyytänyt uhreilta tulta tupakkaansa.

    Vastaanotto oli ollut kuitenkin tyly. HS:n tietojen mukaan paikalla käytiin käsirysy ja uhkailtiin ilmeisesti veitsellä, minkä jälkeen ampuja haki aseen autostaan. "

    tyypillistä hs uutisointia :mad:
     
  14. Jza

    Jza Double Gearhead

    Niin. Luulis Cruiserissa sytkäri olevan.
     
  15. DamnNoNamesLeft

    DamnNoNamesLeft 2nd gear

    ilmeisesti Kiva kun kirjoittelevat vaikka eivät tiiä kokonaan asian todellista laitaa.
     
  16. Heikki

    Heikki Gearhead Admin

    Se on kurjaa kun ihmisiä leimataan harrastuksensa tai käyttämänsä auton johdosta :(
     
  17. cb125twin

    cb125twin Double Gearhead

    seuraavaksi kai hs siteeraa muroihini-on-kustu.fi asijjantuntijoihen erikoistietoa :mad:
     
  18. human62

    human62 1st gear

    Amerikan autoja tms. harrastavia syrjitään monella tapaa.
    Viherpiiperot keskustelevat asiattomasti näistä harrasteautoista ja muu "tavis"-kansa taputtaa tahtia...
    Parkkipaikoilla tahallaaan kolhitaan jos mahdollista...
    Rinnalla tavis-turboilijat yrittävät usein provosoida, miksei siis tavis -mannekin??? vaikkapa tyylillään vähän ampuilemalla...kun monet muutkin...
    Tapa millä kaikki kohtelevat amerikan autoja leviää helposti kaikkiin kansan ryhmiin...
    Amerikkalainen auto on joidenkin ikkuna mettään eläneiden mielestä edelleenkin "raggar-bilen"

    Amerikkalainen auto on monelle ollut harrastus joka on säästänyt tämän harrastuksen parissa olevan monelta muulta pahalta...
    3 eri vuosikymmenen ajan olen kuunnellut avoauton ohuen rättikaton läpi kommentteja autostani; sitä se aiheuttaa ihastusta ja sitten vihastusta, lähes kaikissa jonkinlaisen efektin, herättäen tunteita, kateutta, jos itsellä ei oo ni pistäähän se harmittamaan. MIKSI??????
    Auton rakentaminen , omistaminen ja sen pelkkä ylläpito aiheuttaa suuria vuosien rahamenoa, verta, kyyneliä, hikeä sitä korjatessa.

    Antakaa meidän ajaa ja nauttia Suomen lyhyestä kesästä koska lähes kaikki ovat uhranneet aikaa, rahaa, jne.. harratepeliinsä joka usein on jo "perheenjäsen" kuten minulla...

    Tämä harrastus on elämäntavan valinta johon pitäisi olla vapaa oikeus vapaassa maassa.
     
  19. Puutera

    Puutera 3rd gear

    Vaikka veitsellä olisi uhkailtukin, niin ampuja on silti raastuvassa häviäjä: veitsi ei ole ampuma-aseen kanssa ns. yhdenvertainen ase. Eli hätävarjelullisestikin ampuma-aseen käyttäjä on syyllistynyt hätävarjelun liioitteluun.

    Hesari on hesari, vaikka voissa paistaisi. Sen lehden toimituksessa vaikuttaa olevan journalisteja, jotka luulevat olevansa ainoita ja oikeita objektiivisia uutislähteitä ja -kirjoittajia. Valitettavasti Hesarissakin tehdään virheitä. Yksi merkittävimmistä seikoista, joka erottaa Hesarin muista isoista sanomalehdistä on se, että poliitikkoja ei uskalleta sen sivuilla arvostella, vaikka aihetta olisi ihan faktapohjaltakin.
     
  20. Heikki

    Heikki Gearhead Admin

    Mä tulkitsin uutisen kyllä niin, että ampuja oli uhkaillut avoautoseuruetta ensin veitsellä ja sitten käynyt hakemassa aseen.
     

Kerro tästä muillekin!