Dodge Ram 4x4 Cummins. FAQ sivulla 1.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Mussemaan, 18.10.2004.

  1. MaxDura

    MaxDura Gearhead

    Hyvin tuntuu työntävän, tai sitten johtuu vaan kun ei oo tottunut tommoseen 14 kk tauon aikana.
    Ei tolla tarvi ainakaan kadulla edes yrittää kaasua pohjaan laittaa, tai lähtee lapasesta :rotfl:
    Laatikko kaipaa aika paljon parametrien hakemista normiajoon, nyt se on jo parempi kuin aluksi, mutta kunhan saan ton tänpäiväisen lenkin tiedot anaalisoitua niin eiköhän ne vaihtopisteet ala löytymään kohdilleen sitten.

    Lauantaina Porissa nähdään mihin suuntaan kehitys on mennyt :poff:
     
  2. 4x4_76

    4x4_76 1st gear

    Tai sitten TPS/APPS. Mulla teki kans tuota että tiputteli lukkoa (ja pahimmillaan od:ta pois päältä, mutta vain vesisateessa), aina tuli nosteltua jarrupoljinta että jos vika on siinä katkaisijassa, mutta TPS:n herkistely CRC:llä poisti vian toviksi.

    Lopulta tympäännyin siihen ja laitoin sen potikan, ja nyt ei sitten toimi lukko eikä od PCM:än ohjaamana.

    Nyt siellä on pari katkaisijaa joilla saa e.m toiminnot päälle. VSS ja ESS toimivat, potikalta menee signaali PCM:lle, solkkujen vastukset mittasin ja olivat 56 Ohmin luokkaa (ja kunnossahan ne ovat kun kerran katkaisijoilla toimivat), maadoitus on mitattu, ainoa mikä vielä pitää tarkistaa niin on asentaa 1 kOhm vastus laatikon lämpöanturin tilalle. Jo sittenkään ei ala toimia, niin pitää ettiä jostain PCM lainaan ja kokeilla sillä.

    Ai niin, jarrupolkimen katkaisija paljastui vialliseksi, mutta vaikka hyppyjohdon sinne virittelin niin ei toiminut. Ja paljastui myös että jos jarruvalot palaa reilut parikymmentä minuuttia putkeen, niin alkaa katkaisija mustua. Se itseasiassa kuumenee jo parissa minuutissa sen verran että sormia polttaa. Olis sitä katkaisijaa tutkinut ja se oli jäänyt sellaiseen asentoon että jos jarrupoljinta ei nostanut niin jäi jarruvalo jäi päälle. Hyvä että eräs asiakas oli käynyt kattelemassa Dodgea ja kertoi valojen olevan päällä, niin osasin tutkia asiaa. Olis muuten saattanut palaa koko paska. Pitää laittaa rele sinne, niin ei sitten uusi katkaisija ota lämpöjä, varsinkaan kun on kärry perässä.
     
  3. 4x4_76

    4x4_76 1st gear

    Tuokin oli tänään postilaatikossa. Eli tuli kuten oli luvattu :)

    Nyt kun vielä sais aikaseks asentaa tuon, muutama osa vaatii lähes koko lootan purkamista, mutta nyt laitan vain venapöydän osat. Loput menee sitten kun hommaan Red Eagle/Kolene pakat ym pientä parannusta laatikon sisuksiin.
     
  4. Pertura

    Pertura Gearhead

    Mulla oli samaa vikaa tossa talvella, kaiken vaihdoin minkä keksin mutta vika ei korjaantunut. Sitten kun laitoin taas uuden potikan, alkoi lukko ja od toimia. Edellinenkin uusi potikka näytti oikeita arvoja yleismittarilla, mutta ei vaan loota toiminut. Mitä vikakoodeja auto antaa? Mulla on tallissa pölyttymässä yksi re-man-PCM, semmoisenkin ostin vain todetakseni että vika ei ollut PCM:ssä.
     
  5. JariV

    JariV 2nd gear

    Jaa että Poriin kattoon et mitä laukeaa seuraavaks? :lol:
    Ei vaan, toivon täysin, että laitteet toimii ja että pääset uusille sekuntiluvuille. Millasilla kierroksilla sä muuten käyttelet tota moottoriasi? Missä kohtaa lähtee ahtamaan riuskasti? Paljonko käytät maksimiahtoja?
     
  6. villeri

    villeri 2nd gear

    voihan ny jorma... kennolta kompuralle menevä putki on hieroontunu yhteen klemmarin ja sillon autoo kasatessa kun nojasin putkeen niin meni sit lopunki jotenka se vuotaa nyt.... :argue: :argue: :mad:
     
  7. raimo3500

    raimo3500 2nd gear

    sopiva... 8)
     
  8. Erska

    Erska Gearhead

  9. raimo3500

    raimo3500 2nd gear

    onko kukaan purkanu DOT-hyväksyttyä umpiota?

    jotenkinhan se etu muovi siitä varmaa irtoaa...
     
  10. Hoovee

    Hoovee Double Gearhead

    eikös tuo ollut tovi aika sitten ebayssa myynnissäkin? en nyt nopeesti löytänyt kun yritin selata... Vähän on vaan väärä moottori :-?

    Tuossa ois suomea lähempää ihan tyylikäs bensa-ram
    http://www.nettiauto.com/dodge/ram/3387399
    Vois melkee kiinnostuu JOS ois cumminsilla :odroll:
     
  11. http://www.suncoastconverters.com/image ... nstall.pdf Asensin just tollasen omaan autoon. Mutta jostain syystä ei saa nopeus tietoa abs anturista vaikka absit toimii eikä valo pala. vai pitäisikö toi nopeus tieto ottaa tosta jakolaatikon anturista vaikka ohjeessa sanotaan että perän päältä. Onko jollain samanlaista boksia käytössä?
     
  12. villeri

    villeri 2nd gear

    kyllä toimii hienosti potikka-TPS. rupes oleen tuo orkkis TPS jo niin huono että lukko ei käytännössä pysyny ollenkaa päällä ja ODkin rupes oleen jo että kytkeekö vai ei. nyt pykälät menee hienosti tupaan ja lukko pysyy päällä.
     
  13. Sain jo toimimaan otti häiriöö jostain. On kyllä asiallinen laite :D
     
  14. raimo3500

    raimo3500 2nd gear

    mitäs tietoa kerää/mittailee/tai jotakin tekee tuo (onkohan siinä anturi) taka akselin tasauspyörästön päällä oleva johto mutikka, joka menis niinku perämutikan sisään?

    vaikeesti selitettynä... :eek:
     
  15. JAMANT

    JAMANT Double Gearhead

    Yhdistetty nopeus ja ABS -anturi!!
     
  16. misi

    misi 3rd gear

    Missä edullinen ilmastointi täyttö turun seudulla ? tai jos joku jolla kone,jolla täyttäis? :D
     
  17. prospector

    prospector 1st gear

    voi perseensuti jäi koeajot muutaman päivän mittaiseksi kun nyt loota otti ja hajosi,tuli koitettua miten menee kaavio läpi paikallaan ja liikennevaloissa ja menihän se mutta kun pääsin kotipihaan niin kappas pakki puuttuu ja mennäänkin eteenpäin eli panta varmaan suli tai servonmännän kumi pääsi pullahtamaan,voi voi taas pääsee remontti hommiin :D ostakkee joku pois toi paska,rupee mielenkiinto loppumaan eikä tarvii ruveta konetta virittelemään heti,voimaa on riittävästi,että tälleen tänään :wc:
     
  18. sepi 74

    sepi 74 1st gear

    ai niinku näin? :rotfl: hommaa ny se ATS:n toosa niin ei tarvi tapella ittensä kanssa ja auton http://www.youtube.com/watch?v=i_SEiA9qvEYans :poff:
     
  19. Tuomo_

    Tuomo_ 1st gear

    Mitä maksaa? Mitäköhän tollaseen askiremonttiin joutuu rahaa upottamaan ennenkuin se olis kunnossa ja kestäis tota mun suhteellisen rajua kärrynvetoa. Voimaa varmasti riittäis mun tarpeisiin, oon muutaman kerran nähny sun autos Lahdessa. Hyvinhän se näytti liikkuvan jo ennen noita nykyisiä päivityksiä.. :p...
     
  20. raimo3500

    raimo3500 2nd gear

    jees... oiskohan tää paskana ku ei kerran abs:it toimi takana oikeella..?

    mitähän lie maksaa uus?
     

Kerro tästä muillekin!