mopar - 79 ohjaus vetää oikealle.help?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Ohjauslaitteet', aloittaja manuel, 2.11.2006.

  1. manuel

    manuel Gearhead

    :mad: toinen mopari mulla ja molemmissa ohjattavuusongelmia. oliko -79 malleissa vielä eripituiset lehtijouset ? oisko moppemiehillä tietoa ? mitenköhän simpukan keskitys? saatana sit ku jonkin auton niksit taas oppii ni eikö se oo jo vaihtoon menossa...
     
  2. makke

    makke 1st gear

    Eräässä Coronetissa ainakin ilmeni, että oli eripituiset jouset alla. Vuosmalli tais olla '74.
     
  3. manuel

    manuel Gearhead

    joo mulkin oli vanhempi mopari aikaisemmin ja siinä kuuluikin olla eripituiset koska toinen takajousi oli vinossa kardaania nähden. ja kun tiedän että tähän nykyiseen on tehty uudet jouset takomossa. niin en tiedä varmalla totuutta. voihan se johtua myös muustakin ?
     
  4. Simo

    Simo 1st gear

    Tehostetussa simpukassa keskityksen säätö on siinä osassa johon letkut tulevat kiinni. Eli jos se irroitettu joskus, niin ohjaus vetää jompaan kumpaan suuntaan. Kokkareen liikerata on hyvin pieni eli säätö on vähän hankala.. Manuaalissa on ohjeet.
     
  5. gomopar

    gomopar Gearhead

    Mikähän auto mahtaa olla kyseessä? Onko pitkittäisillä vääntösauvoilla?
    Noissa on mahdollista että alatukivarren kumipusla on perstoontunut. Se muuttaa pyöräkulmaa aikalailla. Se voi olla vaikea nähdä muualla kuin leimakonttorin venytyskoneessa. Hankala väännellä rautakangella kun jousi pitää sitä aika tiukasti punneella. Voihan sitä käydä silmämääräisesti tukailemassa. Joskus puslasta roikkuu selkeesti kaikaleita ja silmäkin sanoo että se jousen pää ei ole linjassa sen akselin, joka menee etupalkin läpi, kanssa.

    Jos ohjauspyörä liikahtaa jompaan kumpaan suuntaan kun auton käynnistää niin se on ainakin merkki siitä että simpukan keskitys on pielessä. Eli tehostin yrittää tuupata pientä painetta simpukan kammioon ja ajossa joutuu koko ajan pitämään vastaan.

    Keskityksen säätö tapahtunee niin että löysätään kahta venttiilin pulttia siten että venttiiliä pystyy liikuttamaan eteen-taakse suunnassa pienillä vasaran napautuksilla. Jos menee liikaa niin ohjaus ampaisee laitaan. Sit kun se on mielestään keskellä niin kokeilee sitä käynnistys menetelmää (vaikka etupyörät ylösnostettuna). Jos ratti johonkin siirtyy niin vena ei oo keskellä. (Tai sitten venttiili vuotaa painetta jompaan kumpaan kammioon).
    Sen venttiiliblokin ja simpukan välissä on O-rengas tiivisteet jotka saattaa vaurioitua kun palikkaa liikauttaa. Kannattaa varata O-rengas lajitelma lähettyville kun alkaa projektiin. Ja muista löysätä pultteja vaan ihan inan verta että se pulikka liikkuu naputtelemalla muuten lentää öljy välistä.

    Noinkohan tuohon säätön olisi muita konsteja. Kertokaa jos tiiätte.
    Nimim. Ei oo luettu manuaalia :oops:
     
  6. manuel

    manuel Gearhead

    kiitoksia ohjeista puslan jo vaihdoin ja samalla alapallon. eli sit simpukan säätöö pitää koklata.meinasin nostaa renkait vähä irti maasta niin sit näkis kääntyykö varmasti.mul on yleiskirja mut ku siin ei oo hajoituskuvia niin on välillä hankalaa hahmottaa.
     
  7. Karva

    Karva Gearhead

    Eli ajaessa ei tee mitään ihmeitä, saati käynnistettäessä, mutta kun painaa kevyehkösti jarrua huomaa voimakkaan kampeamisen oikealle, voikkaammassa jauurutuksessa ei niinkään huomattavasti, näin siis ainakin moper vaneissa ....

    Näin juuri, jokaisessa vanissa jota on koetettu, on ongelma aina ja tämä, siinä simpukassa kun on moppe perus vika, eli yläpuolen stefa alkaa vuotaa öljyä ja niitä on vaihdettu, ei muuten vuoda mopar power steering fluidi:lla, kaikilla muilla litkuilla kyllä, eli simpukka on irroitettu ja sen saman tein män keskitys, tämä on siis havaittu jokaisessa vanissa jota on ollut, mallia mopar, ei gm.

    Toinen asia jolle ko, tyypin etupää on herkkä on raidetankojen päät, jos on jommalla kummalla puolella löysää sen havaitsee jarruttaessa, vetää yleensä vastakkaiselle puolelle, vaihtamalla molemmat puolet yhtä aikaa, tai kaikki noin 10v välein, pääsee ongelmasta eroon
     
  8. valiant73

    valiant73 1st gear

    mites toi tavallinen simpukka! tekee samaa ongelmaa että vetää oikealle?
    on käyty säädättääs ohjaus kulmat mutta siellä huomattiin kun etupää on niillä liuskoilla jossa pyörät on säädettäes niin kun päästi ratista niin kampes heti oikealle :eek: ja kun käänsi ratin taas keskelle niin nosti samalla keulaa oikealta puolelta.

    aivan ihme homma! sitä siinä ihmeteltiin ja ei löydetty mitään ihmeellistä vikaa tukivarsista muutakun yks alapallo oli väljä mutta ei sen pitäs kyllä siihen vaikuttaa.
     
  9. manuel

    manuel Gearhead

    aika outoo .ite en oo ehtiny omaa hommaakaan ottaa työn alle.
     
  10. vipottaja

    vipottaja 1st gear

    Noista takajousista; ei niitä mun käsittääkseni oo eri pituisia eri puolilla, eikä eri kulmissa olevia ainakaan henkilömalleissa. Etu ja takariipukkeiden väli on sama molemmilla puolilla, ja niin pitäis olla jousien pituudetkin. Puol elliptisissä jousissahan tosin pituus muuttuu kuormituksen mukaan jonkin verrran, mutta suurin muutos tapahtuu takapäässä, jolloin eroa on lähinnä riipukkeiden kulmassa.

    Toi tehostetun ohjauksen veto paikallaan johtuu Simon mainitsemasta säätöventtiilin virheasennosta. Jos ajossa vetää jompaankumpaan suuntaan, niin kyse on melko varmaan virheellisistä ohjauskulmista ja/tai rikkinäisistä puslista tai pallonivelistä. Siellä on vikaa, mikään ominaisuus tuo ei ole.
     
  11. Tomaso

    Tomaso 3rd gear

    Kyllä Moparin alustakirjassa väitetään E- ja F-koppasten jousien takakiinnikkeiden olevan levemmällä kuin etukiinnikkeiden (E = 1,67 astetta, F = 0,85 astetta). Vastaavasti '71 ja uudemmat B-koppaisten jouset olisi etukiinnikkeistään laveammalla kuin takakiinnikkeistään (0,61 astetta). Esim. jos B-koopasen jousen pituus on 58" eli 1473 mm, niin 0,61 asteen kulmat tekisi noin 16 milliä, eli jousenpäät edessä olisi 32 milliä takavastaavia leveämmällä.

    Kun ohjauskulmiin sisälletään taka-akselin suoruus niin listaan voisi lisätä vielä laakerit (kulunut, "löysällä", kuluneet akselit).
     
  12. manuel

    manuel Gearhead

    muistin juuri ku ajelin moparin kotiin niin aurauskulmien säädön jälkeen auto veti enemmän oikealle ku ennen tarkkaa säätöä. yritin joskus siirtää takajousta rikoilla että se oikaisisi menoa mutta ei auttanut .pitää kokeilla sitä keulan nostohommaa . :eek:
     
  13. manuel

    manuel Gearhead

    eipä auttanu vaikka kevensin keulaa. eipä kääntynyt renkaat. tosin näyttää siltä et simpukassa on välystä. pitääpä etsiä korjaussarjaa siihen?. taitaa olla v mäinen irrottaa sieltä välistä .tuli sellanen mieleen et oisko jousia joku joskus väännelly ja sekottanu systeemin. :rotfl:
     
  14. manuel

    manuel Gearhead

    pyöränkulmat -79 mopariin

    juu nyt alkoi syy löytyä tuurilla.repsikan puolella ei ollut yhtään pyörän takakallistumaa jonka huomasin montulla muita hommia tehdessä. alkaa kulkemaan paremin ku silmämääräisesti pari kertaa oon lisänny sitä.vielä kun tietäisi millä arvoilla pyöränkulmia säätelisi. oisko tietoo?
     

Kerro tästä muillekin!