Elämäni ensimmäinen autokyyti.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja M-ajuri, 16.9.2010.

  1. M-ajuri

    M-ajuri 3rd gear

    jossakin topicissa oli vähän tämänsuuntaista keskustelua joten tehdääs tälle omansa.

    Minun ensimmäinen autokyytini oli -74 taunuksen takapenkillä sairaalasta kotio päin. liekkö tuolla sitten mitään tekemistä sen kanssa että on siitä asti tullu pelattua noiden euro voortien kanssa :lol:
     
  2. Tuplawee

    Tuplawee Gearhead

    -62 Tane farkussa tulin himaan.
    Sen jälkeen ei ole Tanet puhutelleet, eivätkä Fordit muutenkaan :rotfl:
    Ja tämä siis vuonna -63
     
  3. Naxu

    Naxu Double Gearhead

    Itse olen tainnut kulkea sairaalasta kotiin toyota mark II:lla. Siitä lienee jäänyt kammo japanialaisia autoja kohtaan -> yhtään japsia en ole ikinä omistanut. Toi Mark II ei fatsilla kovin pitkään ollut, vaihtoi sen `67 opel record farkkuun jolla sitten reissattiin paljonkin.

    Meidän muksuista pojat ovat tulleet synnytyssairaalasta kotiin citikoilla, vanhempi gti tekniikkaisella bx farkulla ja nuorempi cx:llä.

    Tosin vanhempi poitsu otti heti syntymänsä jälkeen tuntumaa chevy vaniin, tykkäs parkissa ollessa 6kk ikäisenä seistä mun sylissä, roikkua ratissa ja hymyillä tyytyväisenä.

    Nuorempi poitsu taas pääsi turvakaukaloikäisenä naattimaan lumina apv:n ja olds leppäjeepin kyydeistä.

    Toi meidän nuorin tais tulla kotiin xsara picassolla, tosin pääsi kyllä heti kotiutumisen jälkeen caprice piilojameksen ja xj cheron kyytiin.

    Jotenki kummasti noi meidän mukulat ovat kotiutuneet citikoiden kyydissä. Ehkä sitten ymmärtävät aikanaan välttää moisia patonkeja :)
     
  4. mhahto

    mhahto 1st gear

    Kaverin Simca Arone (?) takapenkillä Salamakallion parkkipaikalla, olisko ollu 85.
    Eka autokyyti, jonka muistan 8)
     
  5. American220

    American220 1st gear

    Ensimmäinen autoreissu sairaalasta kotiin sujui 104 Pösöllä. Pösö on arkiautona ollut aina suosikki, joten varmaan on ollut vaikutusta tuolla.
     
  6. ata

    ata Gearhead

    Varmaankin 1964 Saab 95 2t-farmarilla, sellainen kun vanhemmillani oli syntyessäni ja vielä monta vuotta siitä eteenpäinkin. Samalla autolla on myös niitä vanhimipia muistoja autokyydistä. Kyllähän nuo vanhat Saabit jonkinlaista kiinnostusta herättää, olen minä tuostakin autosta pienoismallin hyllyyn hankkinut, kun sattui löytymään vielä oikean värinenkin lähes identtinen valmiina mallina, mutta ei kyllä mitään hinkua ole moista itselle hankkia, ellei juuri sitä samaa yksilöä olisi löytynyt, mutta se lienee paalattu jo aikoja sitten. Tuossa mallissa oli vielä sekin, kun mulla oli leikkiautona pihalla 1:1-kokoinen samanlainen Saab 95 2t, joka toimi toki myös faijan varaosa-autona. Sillä leikittiin kyllä urakalla kaikkien naapurin kakaroiden kanssa, oikea auto leikkiautona oli kyllä hieno, kun se oli vielä ihan itse pensselillä maalattukin hienoksi "ralliautoksi"... :D (ja siitäkin yksilöstä on sen värinen pienoismalli hyllyssä sen värisenä kuin se oli ennen sitä omaa maalausta...)

    Serkku onnistui muutama vuosi sitten hankkimaan omalla isällään eli mun faijan veljellä samaan aikaan olleen Saab 96 2t:n itselleen (saman yksilön siis, mikä oli ollut kymmeniä vuosia eri teillä) ja on nyt vissiin jo museorekisterissä, tai ainakin tallessa, autoharrastaja kun on tuo serkkukin.
     
  7. Jimmy Dart

    Jimmy Dart 1st gear

    varre

    Joku vanha Ooppeli tais olla. :) Akkukaapelit oli vakiovaruste, näin muistelen... :D
     
  8. juhapih

    juhapih Double Gearhead

    Neckar Jagst 770
     
  9. 57Sierra

    57Sierra 2nd gear

  10. Batmobile

    Batmobile Double Gearhead

    C-askona tai 127 fiiaatti on ollu todennäköisesti eka minkä kyydissä olen ollu.
     
  11. el_loco

    el_loco Gearhead

    Möykky-Volvo eli PV 544 vm.1965.Tuo jäi sitten äitimuorille kauppakassiksi ja lopulta minulle eka autoksi.Autohan piti tietty tärvellä lasikuituisilla flippikeulalla ja leveämmillä takalokasuojilla jne...
     
  12. Tuplawee

    Tuplawee Gearhead

    Fiat 500 oli ilmajäähdytteinen....
     
  13. cam68

    cam68 1st gear

    Triumph heraldilla sitä kuulemma ollaan menty ja tultu laitokselta vuonna 74 ja kuulemma mennessä aika lujaakin vielä :D Isäukko vain harmitteli kun möi sen triumpin pois olis kuulemma pitäny säilöä liiteriin pinon alle :D
     
  14. 57Sierra

    57Sierra 2nd gear

    Se on varmaan sitte ollut kuski joka keitti :rotfl:
     
  15. ramman

    ramman Double Gearhead

    Ford Escort mk I. tollasella ajeltiin meikäläinen laitokselta kotiin. Toi vaihtu sitten 1.6 GT eskoon jolla ajeltiin paljon pitkin suomea, oli siihen aikaan aika räyhä peli :D eikä noista voorteista pahoja traumoja jääny, meillä on emännällä jo toinen foorti käyttöautona :D
     
  16. Iso Allu

    Iso Allu 1st gear

    Tais olla -80 luvun alun lavamossella. mitään traumaa en ole saanut :p
     
  17. Lepakko

    Lepakko Gearhead

    M-B 220 vm. -59, sairaalasta kotiin, elämä-niminen tauti päällä siitä lähtien.
     
  18. edsel.fi

    edsel.fi Gearhead

    marraskussa -68 , isälläni oli punainen 60-luvun puolen välin euro ford stw 17M / 20 M ..

    sitä parempaa kyytii :pinup: vasta 17 kesäsenä :oops:
     
  19. 7ups

    7ups 1st gear

    70-luvun puolenvälin Chevrolet Blazer, joka ilmeisesti oli juuri saatu vaihdossa '77 Newyorkerista ennen sairaalaan tuloa..
     
  20. FuryIII '71

    FuryIII '71 Double Gearhead

    Kupla tai Valiant. :eek: Ja tän aiheen myötä toi rupes häiritsee niin paljon et lienee pakko soitella äiteelle (vaikkei paljoo tekis mieli) ja varmistaa asia. :x
     

Kerro tästä muillekin!