Sattuu sita paremmissakin piireissa....

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Drag Racing', aloittaja gremlin, 24.9.2010.

  1. Pertura

    Pertura Gearhead

    Eikä valokennot ylinopeussakkoihin. Silti niiden mittaamia nopeuksia voidaan pitää ennätyksinä, koska sääntökirjassa niin sanotaan. Vähän sama juttu taitaa olla tässä alkoholiasiassa, jos säännöissä sanotaan että seulontamittarilla mitataan, niin se lienee sillä selvä.
     
  2. Jza

    Jza Double Gearhead

    Totta.
     
  3. MGB GT V8

    MGB GT V8 1st gear

    Eikös se mene niin että jos ajaessa imeskelee perinteisiä votka viinakarkkeja ja sattuu puhallustesti niin on oikeus kieltäytyä puhaltamasta heti ja odottaa 15min puhtaampia päästöarvoja?
    Ei kai karkkien syönti ajaessa voi olla kielletty?
     
  4. shmot

    shmot 1st gear

    Noin muihin lajeihin liittyen doping-testissä käyneenä, niin vastuu mitä suuhunsa pistää kuuluu urheilijalle. Vaikka lääkäri antaa väärät lääkkeet, niin urheilija vastaa sääntöjen noudattamisesta. Tosin lääkkeistä on olemassa listaukset mitkä on sallittuja ja mitkä ei.

    Asiasta toiseen ymmärtääkseni kiihdyttelykin on adt:n alainen?
     
  5. shmot

    shmot 1st gear

    Jos vertaa doping-testiin, niin totta kai voi kieltäytyä ja saa sitten 2 vuotta kilpailukieltoa. Säästyy kalliit testauskulut.
     
  6. Putte

    Putte 1st gear

    Pitää paikkansa, vaikkakaan adt:n näytteenottajat eivät vielä olekaan lajia löytäneet. Toimintaohjeet heidän avustamisekseen on kyllä olemassa ja aika tiukan tuntuiset ovat ainakin paperilla.
     
  7. heikkisj

    heikkisj Gearhead

    '

    Varmaan huomasitte että jenkeissä nuo lukemat ilmoitetaan prosentteina eikä promilleina kuten täällä pohjolassa. Eli 0.027 on siis promilleina 0.27 jolla jo lähtisi täällä Ruotsissa kortti hyllylle. Täällä on vähän eri maiden lainsäädännön eroista:
    Global blood alcohol limits
     
  8. triniemi

    triniemi Gearhead

  9. Jza

    Jza Double Gearhead

    No en kyllä huomannut, mutta kiitoksia täsmennyksestä. :)
     
  10. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    Perturan kanssa samaa mieltä...

    tohon jonkun heittämään kommenttiin kadulla puhalluksen odottamiseen, jos line-upissa pyytää moista odottamaan niin voipi mennä kierros poskelleen.


    :odroll:
     
  11. ERT2

    ERT2 1st gear

    Puhallutus on mielestäni ok, kunhan se tehdään ennenkuin kuljettaja on autossa kypärä päässä ja vyöt kiristettynä.... siitä on melko paskamaista enään lähteä riisumaan kamppeita.... vaikuttaa jonkin verran keskittymiseen tuommoinen. nimim. pariin otteeseen kypärän riisunut ko. asian vuoksi...
     
  12. C-barge

    C-barge Gearhead

    Samaa mieltä, viimetingassa lienupissa yllätyspuhallus funnyhäkissä ei helpota ajotoimia. Mul on sellanen käsitys, et tossa alkupeäisessä jenkkien tapauksessa oli aika reipas aikaraja kun puhallutuksesta on ilmoitettu (24h?)et sen sisällä siihen tarvis mennä. En oo kyllä mitenkään järin tarkasti perehtynyt tohon tapaukseen. Mut kuitenkin, et olis mennyt ennen takarajaa selkeesti tässä tapuksessa. Vähän niinku topimkitestit muuallakin maailmassa. Oli miten hyvänsä, kuljettaja itse ei ainakaan valitellu seulaa tai sen tarpeellisuutta.
     
  13. Jza

    Jza Double Gearhead

    Juu. Peilistähän sen syyllisen löytää yleensä noissa tapauksissa. Jäi vaan takaraivoon mietityttämään, että jos joku oikeasti puhaltais promillen satasia, niin minkä kaavan mukaan mentäisiin. Mutta ilmeisesti tilanne oli niin kuin joku sainoikin, että mittaavat prosentteja tuolla rapakon takana ja siinä ei oo paljoa enää sanomista jos mittarista löytyy vielä puolentoistatunnin maksapoltot.

    Aikamoista kivenheittoa kyllä ollut tuokin joka tapauksessa. Tiiä sitten, että onko toi hyvä vai huono juttu vedellä iltiksen lööppejä aiheesta, mutta eipä jää ainakaan kenellekään epäselväksi :lol:

    Mulla kävi jossain matseissa niin, että kaveri tuli pillin kanssa ovelle kun oli vedetty vyöt kiinni, kypärä tiukalle, ikkunaverkko kiinni, auto käyntiin ja tuli kutsu burnispaikalle. No kaveri totes vaan, että tuut puhaltamaan sitten vedon jälkeen kun nyt ei vissiin ehdi. No, olis varmaan ehtinyt vähän lähettäjästä riippuen, mutta ihan hyvä että ei nyt aivan älyttömissä tilanteissa aleta repimään kamoja veks niskasta. Ja nollaa se näytti ihan kuten kolme tuntia aikaisemmin tornissakin :lol:
     
  14. gremlin

    gremlin Gearhead

    ''What did shock me -- although I don’t know why, considering how the rest of professional sports handles drug testing -- is that evidently the NHRA gave the “randomly selected” Johnson a warning that he had been selected for testing and he still managed to fail the test! How do you fail a BAC test when you get a 24-hour advance warning?''

    Niin siis ukkoa oli edellisena paivana varoitettu etta sut puhallutetaan huomenna, ja stanan aalio viela meni ja puhalsi lukemat pilliin.
    Vai olikohan paikallisessa Paddockissa jatkoaika ja happyhour vahan pitempaan?
     
  15. tha022

    tha022 Gearhead

    Tuo että vaikuttaako 0.3 promillea niin mun mielestä ei jos tempasee janoonsa kepukan ja lähtee lineuppiin. (ei kovin fiksua tosin).
    Mutta jos on edellis illasta 0.3 jäljellä niin ainakaan mulla ei ole asiaa radalle eikä rattiin muutenkaan.
     
  16. Putte

    Putte 1st gear

    Puhdasta tyhmyyttähän toi on, että puhaltaa promilleja siinä kohtaa, kun on jo etukäteen kerrottu, milloin pitää tulla puhaltamaan. Pistokokeessakin kiinni jäänti on kyllä ihan yhtä typerää. Ei noita kisoja kuitenkaan niin usein ole, ettei vois jotain viikonloppua olla vetämättä älyä ämpäriin.
     
  17. shmot

    shmot 1st gear

    Sitten kannattaa suhtautua asiaan aika vakavasti ja katsoa sallitut/kielletyt lääkeaineet. Esim. melkein kaikki yskänlääkkeet sisältää efedriiniä. Siinä pääsee sitten esimmäistä ja viimeistä kertaa tekstiteevelle. Ei sitä erotella onko typeryyttään tai teitämättömyyttään käyttänyt kiellettyjä aineita. Käry mikä käry. Testissä pitää luetella kaikki lääketaineet ja vitamiinnit mitä on syönyt kahden viikon aikana. Lääkkkeitä määräävälle läärille pitää myöskin muistaa mainita asiasta, että osaa määrätä ei-kielletyt lääkkeet ja varmistaa varoajat.
     
  18. S86T

    S86T 1st gear

  19. cafe

    cafe 1st gear

    Kyllä DR on myös ADT:n alainen. Silloin kun vielä ajoin aktiivisesti kilpaa, tuli minulle joskus kirje SML:stä tai ADT:Stä jossa muistutettiin minun olevan huippu-urheilija ja minun pitää informoida heitä olinpaikastani jotta minut voidaan testata :)

    RR-puolella ADT:n testaajat ovat käyneet muistaakseni ainakin kerran. Kyllä ne voivat varikolle vielä ilmestyä, vaikka isä Jumala Fyyrä olisi asiasta mitä mieltä tahansa.

    Aikoinaan eräs mp-puolen kuski puhalsi törkeän rattijuopumuksen (muistaakseni) ylittävät lukeamat. Putte varmaan muistaa paremmin. Mielestäni tuolloin olisi pitänyt kutsua poliisi paikalle. Väljä (yllätys - yllätys) torpedoi asia - vedoten siihen että laji saa huonoa julkisuutta.

    Niinpä, mitäpä Fyyrä välittää laista tai asetuksista.
     
  20. C-barge

    C-barge Gearhead

    Jyrkkä eriävä mielipide viimiseen lauseeseen! :rotfl: Mut kun tuolla on kisoissa mahdollisuus ilman sanktiotakäydä puhaltamassa ennen ajojen alkamista, ja jos epäilyttää, myös jättää ihan oma-aloitteisesti ajamatta ilman lisäsanktioita, niin siinä mielessä kiinnijääminen on todella ihan valintakysymys.
     

Kerro tästä muillekin!