Moottorin irtoamislegenda

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Asiallinen, 1.10.2010.

  1. pervolet

    pervolet 2nd gear

    Repesin! :rotfl: :rotfl:
     
  2. signet

    signet Gearhead

    Appiukkovainaalta oli joskus sata vuotta sitten tippunu ministä kone-lootapaketti tielle. :rotfl:
     
  3. mke77

    mke77 Gearhead

    kaverin pelvedeerestä irtos mootori kun aikas anto "lapasta" sille... kuskin puoli irti tyynystä, ja moottori valahti ohi kannakkeen suoraan rattiakselin päälle jolloin pyörät ei enää kääntyneet mihinkään ja kaasu jäi päälle kosk se oli tietty kinteä vivusto...jonka seurauksena pelvedeere loikka komeassa kaaressa liikenteen jakajan yli :rotfl:

    tosin ku hää rupes sitä kattoo et mikä oli syy moiseen kaaokseen, oli joku näppärä päätäny 6/v8 swapin näppärästi "jenka-kumityynyillä" , eli kaikkihan tietää tän kumminappulan mihi o vulganoitu prikka/puoli mis o pätkä jenkaa :poff: :poff:
     
  4. raggar

    raggar 3rd gear

    Oon kuullu muutamasta tapauksesta että Scanian 13-litrasesta on löystyny kiertokangen pultit. Tulee mukavan kokonen reikä lohkoon :rotfl:
     
  5. mke77

    mke77 Gearhead

    ..ei ny iha..mut heitän silti...mulla oli aikanaan simmone100a-mallin cherry! eli vanhalla tönäri tekniikalla mis oli astinin kopio vaihelaatikko, mikä o moottorin öölipohjan alla...ja cherry rutisi ja pauukus ja sauhutti kun kotio päin tuuppasin...ja lisää kierroksii ku ei oikeen kulje, ja pienempää ja lisää kierroksii ...jos vaik hiukan pääsis viel :rotfl: ja kuinkas kävi :D kanki poikki, suoraan öljypohjan läpi tökäten myös vaihdelaatikon kanteen reijän ja halkasten 3:sen synkrorenkaan :rotfl: :rotfl: :rotfl: meni koko paketti vaihtoo :D (siis ei auto vaan mootori ja vaihteisto) autolla ajettiin viel ainaki vuos...
     
  6. Rässi66

    Rässi66 3rd gear

    Ootas ny, mitä ne jätkät kehu?
    Golffissa(?) puskurin pultit osallistuu myös koneen paikotukseen tms.
    Joku sankari vieny puskimen lumiaura-thyynig-kuidutukseen ja paluumatkalla ajanut moottorinsa yli. :rotfl:
     
  7. mikähelvetinkat

    mikähelvetinkat 1st gear

    .

    katkes moposta moottorin kehtorunko etuyläkiinnityspisteestään jolloin moottori kääntyi naamalleen asvalttia vasten ja kipinät sinkoilivat. meni hetki ennen kuin tajusi että mitävitn oikein tapahtui :eek:

    pääsin takajarrua vasten ajamalla kaverin levyntyöstöverstaalle, moottori piti itsensä irti maasta, kunhan vain piti ketjun kireänä 8)
     
  8. JukkaK

    JukkaK 1st gear

    2 golfissa on apurunko edestä kiinni puskurin rungon kiinnikepulteissa. Tuli vaan huomattua kun etupyörät ilmassa ja itse suoraan öljypohjan alla irrottelin puskurin pultteja. Vähän notkahti :eek:
     
  9. transport01

    transport01 3rd gear

    http://www.youtube.com/watch?v=gfb-3e45O4w
    kohdassa 0:44 alkaa tapahtua, tosin tuhokin on ilmeisesti varauduttu varustamalla traktori riittävällä määrällä moottoreita, niin matka ei katkea ensimmäisen irtoamiseen :rotfl:
     
  10. Miuge

    Miuge 1st gear

    Mä oon nähny vastaavan valmetin dieselillä olevan wagoneerin.Siitä ei irronnu kone,mutta heilu hurjasti Noin 20cm laidasta laitaan paikallaan kaasutellessa.Olin sitä sillon ostattelemassa,kun siinä oli 38,5 tuumaset otteessa,mutta peräännyin...
    Itellä repes 99 saabista moottori etupäästä irti ja nousi pystyyn,mutta onneksi puolan johto veti virran jakajan kannen sijoiltaan ja pyörijän palasiksi ja se sammu ennen vakavampia vaurioita.
     
  11. dallas

    dallas Gearhead

    joo 99 baassissahan oli tuota vikaa että se etukiinnike pettää. itellä ei käynyt muuta kuin syyläri vääntyi kaasuttaessa kun se on juuri tuon kiinnikkeen yläpuolella.
     
  12. ptpt

    ptpt 1st gear

    Mulla hajos A omegasta kumityyny ja moottori käänty kiihytykessä, katkas maadotus johdon ja auto sammu valoihin.. piti vähä aikaa raapii päätä et mitä helv..

    sit kesällä taisin lahden ruisinkeihin ajella dodgella ja ihemettelin ku muutama kolaus ja kilinä kuulu.. muutaman vkn päästä huomasin et kuskin puolelta oli kaks moottorin kiinnitys pulttia irronnu, talvella ku laitoin moottorin paikallee en enää viittiny nylokeilla laittaa ku on niin vaikee kiristää

    oonex ei ollu moottorin osat pitkin ajorataa!! :poff:
     
  13. mke77

    mke77 Gearhead

    ja h-mootorissa hajoo virranjakajan kansi :rotfl:
     
  14. severi

    severi 3rd gear

    Putosihan eräältä herralta (tunnet kyllä) takamoottorisesta linja-autosta motti tielle joskus kymmeniä vuosia sitten kun se oli HKL:llä töissä. Ajojärjestelijä oli puhelimessa kysyny: " Eikö sitä voisi varovasti ajaa tänne hallille? "
    Johon kuljettaja vastasi: " Että kyllä se hieman hankalaa on, kun se moottori on autosta useamman metrin päässä autosta ! "
     
  15. kaasari

    kaasari 3rd gear

    tunnenko minäki sen miehen?
     
  16. anglia67

    anglia67 3rd gear

    Et näköjään :poff:
     
  17. capri30S

    capri30S 1st gear

    Äiteemuorin ysiysiä lainasin joskus luvatta, kun ei ollut vielä korttiakaan, tuli sillä aika rajusti hypättyä nokalleen, ja kyseinen korvake petti, löi komeen lommon konepeltiin virranjakaja :lol:
    konepellin ehdin vaihtaa toisesta ysiysistä samanvärisen, mutta kun ei ollut hitsikonetta, niin en palkkia saanut turattua.. Turha siinä sitten selitellä miksi kone heiluu :-?
     
  18. signet

    signet Gearhead

    Siihen aikaan HKL.:llä oli käytössä ULA-puhelimet (mitään mopiraa ei ollut vielä kun korkeintaan HKL:n pääjohtajan autossa) ja koko liikennelaitoksen henkilökunta kuuli tapauksesta ULA:n kautta ja kaikki oli tervehtinytkin Esaa pitkään et "onkos moottorit pysynyt kiinni?" tai onkos mittään tärkeetä tippunu tielle?"
    Samainen herra ,oli vapaapäivänä(siihen aikaan sai kuittiauton viedä vapaapäivänä kotiin)heittänyt muuttokeikkaa sinisellä bussilla ja sen työkaveri oli hakenut pihalle soraa bussilla,bobcatilla vaan pariovista sisään :poff: :poff:
     
  19. rebel58

    rebel58 Double Gearhead

    Tämä juttu on sitten täysin tosi. Äh, siis paskapuheta se on, mutta totta että "kettu" sellaista kertoi Leppäsuolla. Kaikki ketkä pyörivät Hietsussa 70-80 luvvulla muistavanet "ketun" (nimi muutettu) millä oli "stadin vai oliko peräti maan nopein Amazon". Sitä ei juuri näkynyt.
    No itse juttu on tälläinen: Ketulla oli vitun nopee kusiainen. Se oli eduskunnan edessä keulinut sen ympäri ku oli tehoo. Motti oli lentänyt jalkakäytävälle jalankulkijoiden viereen. Kettu tuli ulos kusiaisesta ja meni motin luo ja se motti vielä kävi!
     

Kerro tästä muillekin!