"Truck mallin vaihdelaatikko" rohisee

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja Catrik, 14.10.2010.

  1. Catrik

    Catrik 3rd gear

    Nyt ois näpäkkä Chevy tarjolla, kuulemma ainoa vian tapainen on vaihdelaatikko joka rohisee tyhjäkäynnillä/vapaalla. Tarkempaa mallia ei osannut sano kuin tuon "truck malli". Laatikko on siis manuaali ja 6.2:n jatkona. Oisko kellään arvuutella laatikon tarkempaa mallinimeä ja mahdolliesti tuosta viasta jotain?

    Sanoi vielä että jollain tutulla oli ollut samanlainen vika. Käyttivät laatikon huollossa, mitään vikaa ei löytynyt mutta rohina katosi vähäksi aikaa ja tuli takaisin.

    Uskaltaako ostaa?
     
  2. dodgeman

    dodgeman Gearhead

    ettei rohina tulis kytkimestä, "ottaako" vasta aivan ylhäällä
     
  3. Catrik

    Catrik 3rd gear

    Laatikosta puhui. Pitää koittaa päästä koeajamaan, on vaan 250km välimatkaa!
     
  4. paskamaha

    paskamaha 1st gear

    Jos tarvetta niin multa löytyy käytetty vaihtoaski 280e Makke www.gearman.fi
     
  5. Catrik

    Catrik 3rd gear

    Voisi periaatteessa kiinnostaakkin. Laitatko tarkempaa mallinimeä ja sopiiko suoraan 6.2:n perään?
     
  6. paskamaha

    paskamaha 1st gear

    Muncie SM465,löytyy myös NP 435 jota käytetty dodge,gm,ford raskaissa work truckeissa ja motorhomeissa
     
  7. juuso he

    juuso he 1st gear

    ettei olis painelaakeri menny itellä ainakin rohisee kivasti ku se paskana, se selviää helposti auto käyntiin painaa kytkintä jos loppuu kytkintä painaessa ja alkaa kun päästää kytkimen ylös nii sillon on painelaakeri entinen.
     
  8. VesQ

    VesQ 1st gear

    Yleensä painelaakeri kyllä ääntää kytkintä painaessa ja lopettaa kun kytkin on ylhänä, riippuu vähän millanen systeemi, jos jousi vetää kytkinkäpälästä "löysät pois" saattaa pitää ääntä myös kytkin ylhänä mutta harvon kovempaa meteliä

    Itse ennemmin veikkaisin kytkinakselin laakeria laatikosta, tai sivuakselin laakeria (tai mikä vaan mikä pyörii laatikossa kun vaihde vapaalla)

    Vapaalla ja kytkin ylhänä kytkinakseli ja muut hilppeet pyörii koneen mukana, kun kytkintä painaa niiden pitäisi pysähtyä ja äänen loppua
     
  9. juuso he

    juuso he 1st gear

    onkos itä-suomessa pajoja jotka näitä askeja korjailee nv 4500 yms
     
  10. Mazda

    Mazda 1st gear

    Itselläni sama vika. Rohisee vapaalla, kytkin pohjassa rohina katoaa.
    Kurkkasin kytkintä ja siinähän onkin tuollainen reikä:
    http://kuvablogi.com/nayta/2861036/
    Kuuluuko tuossa tilassa olla kytkinnestettä?
    Kytkin kuitenkaan ei valuta nesteitä, että uskaltaakos tuon reiän vaan hitsata umpeen vai antaako olla rauhassa. Laatikko vissiin muncie.
     
  11. Razorass

    Razorass 1st gear

  12. VesQ

    VesQ 1st gear

    Heh..

    Tuo tila on sitä samaa tilaa missä vauhtipyörä ja kytkinlevy sekä asetelma sijaitsee siis kytkinkoppaa, siellä ei siis kuulu olla nesteitä. Tuo "uloke" on kytkimen työsylinteriä varten ja sylinteri sekä kytkinhaarukka joka liikuttaa painelaakerin kautta kytkinasetelmaa on tuon ulokkeen sisällä. Reikää siinä tuskin kuuluu olla jos kytkinsylinterissä ei ole mitään säätöä, ilmausta yms sillä kohtaa johon pääsee käsiksi. Näyttää kovasti itsetehdyltä niin ehkä siitä on yritetty rasvata kytkinhaarukan osia/painelaakeria tai muuta vastaavaa

    Muuta haittaa tuskin on kun että menee kuraa kytkinkopan sisään ja sitä kautta kytkinlevyyn mutta ajeleehan ne jotkut hurjat ilman kopan alapuolen suojapeltiä eli puolet vautipyörästä näkyy auton alta suoraan

    Laita siihen joku kumitulppa tai joku jos lian sisäänpääsy huolettaa
     
  13. Catrik

    Catrik 3rd gear

    Kolme vuotta myöhemmin sain vihdoin hommattua tuollasen manuaalilaatikkoisen Chevyn! Tässäkin kuuluu tuo rohina vapaalla ja mitä nyt olen asiaa tutkinut amerikan foorumeilta niin olivat tulleet siihen tulokseen että ei tartte olla huolissaan, ääni on moottorin käyntiääntä joka johtuu vaihdelaatikkoon. Korvan ku pistää vaihdekepin nupin viereen ja kuuntelee tarkasti niin se kuulostaakin menevän samassa tahdissa moottorin raksutuksen kanssa. Linkkaan sen amerikanfoorumin jutun jos löydän sen vielä.

    EDIT: http://www.dieselplace.com/forum/63-gm- ... ost4095866
     

Kerro tästä muillekin!