FHRA televisiointi nettiin

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Drag Racing', aloittaja triniemi, 10.6.2010.

  1. ProSB 170

    ProSB 170 1st gear

    Jes, tässä on suuri viisaus ja taatusti kaikille etua - kannatetaan.
     
  2. Fe

    Fe 1st gear

    Telkkari on hyvä, kaikki haluaa sen oman 15min of fame aikansa. Vaikka vastaava kooste kisoista mitä tälläkin hetkellä, mutta ehkä lajia voisi esitellä laajemmin. Lisäksi homman voisi laitaa laajemmassa muodossaan nettiin. Kaikki luokat ja kaikki lähdöt. Samaan pystyis varmaan lisäämään realiaikaisen tulostilanteen... Kiertävä varikkokamera, millä voisi välittää tunnelmia varikolta/haastatteluja ynnä muuta väliaika mukavaa esimerkiksi radan putsaus tauolla.
     
  3. JHa

    JHa 3rd gear

    Pääasia että paras B-ryhmä on esillä muilla ei niin väliä :)
    Siis parhaaseen prime time aikaan muut voi näyttää hermusen ohjelman jälkeen..
    häh... ei tuu vai enää...
     
  4. C5_Z06

    C5_Z06 Double Gearhead

    Olisikohan tämä systeemi jo käytössä jenkkilässä? Eli sen sijaan, että katsoo pelkästään juonnettua lähetystä teeveestä, voisi katsoa jälkikäteen Youtubesta videoita ja vaikkapa Flickr:stä valokuvia.

    Voi olla, että nykyinen TV-touhu näyttää puuduttavalta ja surkealta, mutta veikkaan, että tilanne ei ainakaan parane, vaikka amatöörien toimesta videoita ja kuvia olisi tarjolla enemmänkin. Harva videoita juontaa ja kuvatkin on usein ilman kommentteja.

    Voin olla väärässä, toki, ja olisi hienoa jos lajin näkyvyys kasvaisi nykyisestä.
     
  5. C5_Z06

    C5_Z06 Double Gearhead

    Näyttää toimivan ihan jees.

    Drag-kisa yhdellä kameralla sopii paremmin nettiin kuin vaikkapa formulakisojen lähettäminen yhdestä kamerasta.

    Silti sopivasti leikattu, koostettu ja juonnettu tv-ohjelma live-lähetyksen lisäksi olisi mainio. Mainoksilla tai ilman.
     
  6. supo

    supo Double Gearhead

    Kyllä homma pitää jatkua TV:ssä ja minä ainakin haluan katsoa kisat hieman jälkikäteen kotona sohvalta kun ei kerkiä kisojen aikana katsoa TV:ttä kun ajaa itse kisaa saman aikaan!!Ei kai se ole TV ryhmän vika jos ei ole muuta kuvattavaa kuin jarruryhmiä missä on eniten ajajia!!!Terv:Kari Laitinen,Kuopio,Spet 1937 Ps.Tehtiin yhdessä minulle Johanna Hongan Visual Sport Oy:n kanssa minun kesän kisoista sekä SPET ryhmän kisoista kooste yhteistyökumppaneille DVD jonka olen jakanut/jaan minua auttaneille kaudella 2010.Palaute on ollut erittäin hyvää ja tehdään jatkossakin!!Kiitos vielä kerran Johannalle hienosta DVD:stä!!
     
  7. B.B.Chevy

    B.B.Chevy Double Gearhead

    Eihän toi lähetysten nettiin siirtäminenkään estäis niiden kotona sohvalta kattelua, sopivat piuhat vaan tietsikasta töllöön niin jo näkyy siitä 42 tuumasestakin tai millanen sit kotona onkin :lol:

    Ja onhan se ainakin tutkimisen arvoinen juttu kun takuulla nyt FHRA:n tv-lähetyksistä maksamalla hinnalla (mitä sit liekin) sais kyllä nettiin tehtyä aina todella kattavat jutut ja niitä nettiin sijoituspaikkojahan kyllä olis, vaikka laittaen ne pätkät samalle palvelimelle missä FHRA:n sivutkin on ja videopätkät vaan linkin taakse sinne sivuille jolloin ne osais sieltä helposti löytää kuka vaan asiasta ja lajista kiinnostunut.
    Toi olis ehken selkeintä mut luultavimmin vaatis sitten vaan pikkusen lisää palvelintilaa ja muuta pikku muokkausta ja päivitystä sivuille mut olis nykypäivää ja palvelis selkeesti nykyistä paremmin huomattavasti laajempaa harrastajakuntaa.
    Eli mitä enempi tota asiaa tässä nyt miettii niin sitä enempi se mun mielestä alkais puoltaa tota nettiin siirtymistä.

    Ja ps. supo, saahan niistäkn sitten tehtyä ja tilattua jälkikäteen samanlaiset vuosikoosteet mitä saa televisioinnista :wink:
     
  8. supo

    supo Double Gearhead

    Oli kuvattu hyvää kuvaa varikolta ja muualta 4 kuvausryhmä eli edelleen TV:n kannalla jo siitä syystä että meilläpäin yllättävän moni ei harrastaja on nähnyt joko eka esityksen tai sitten tuolta ruutu.fi kautta.Siitä olemme saaneet tuonne varsinkin Motoparkkiin katsomaan kisoja sekä joitain myös muualle.Väittäisin että kun porukat mainostaa myös omalta osalta noita lähetyksiä/kisoja niin katsojia/kisoissa kävijöitä tulee enemmän!!!Luulen että meidän kilpailumaksut eivät pienene yhtään vaikka TV homma jäisi pois!!Ps.Meillä mitään 42" taulutv:ttä vaan ihan tuollainen normi 24" tv mitä välillä pitää jostakin aina täräyttää kun kuva ei meinaa näkyä!!!
     
  9. B.B.Chevy

    B.B.Chevy Double Gearhead

    Meillä on tollanen 42 taulutöllö mut ei sieltä nykysellään oikein koskaan oo näkyny yhtään niin mielenkiintoista drag race lähetystä että viittis kattoa, netistä niitä kylläkin löytyy monista kisoista tuota maailmalta :poff:
    Ja mitä ollaan tuolta kyliltä tai Kouvolan kerholaisilta (FHRA ja OSC) kyselty niin eipä moni autoharrastajakaan ainakaan täälläpäin oo nyt noita tv-lähetyksiä katellu ja nyt kun nekin oli "piilotettu" sinne Nelonen Sporttiin niin moni ei ollu niistä nyt edes millään lailla tietoinen.
     
  10. DS 325

    DS 325 Double Gearhead

    Kivahan noita töllöstä olisi katsella jos niissä lähetyksissä olisi jotain kiinnostaavaa katseltavaa. Hetkittäin jopa tietysti on, mutta maallikolle tollasista ohjelmista tuskin mitään iloa löytyy, varsinkaan noilla "primetime" lähetysajoilla. Ei tollanen yksinkertainen työssäkäyvä perheeinsä ja kotiäiti oikeasti ymmärrä mitä järkeä vaikkapa braketissä telkkarista seurattuna on. Ei niille mene millään kaaliin kertomus indekseistä ja niiden alituksista kun joku ajaa liiaan kovaa. Sitten kun jo OLlässäkni vedellään sitä "liian kovaa" ei normi kansalainen enää ymmärrä kuka voitti ja miksi. Eikä varsinkaan sitä, että mitä ihmeen järkeä tossa touhussa on.

    Sponsseille on tietysti kiva mainostaa, että mä voin näkyä telkkarissa ja jos maksatte tarpeeksi niin saan jopa erityishuomiota vaikka olisinkin pelkkä statisti ryhmässä saamatta mitään merkittävää aikaan. Tommenen mennee läpi muutaman vuoden mutta mitä sitten. Yhtäkkiä ne sponssit huomaa karun totuuden lajista, siis sieltä televisiosta nähtynä ja se kuva ei oo kauhean kaksinen. Verratkaa vaikka normikatsojan lajin ymmärtäminen asian tiimoilta.

    Kaikenlisäksi toi televisiointi maksaa FHRAlle ja ennenkaikkea sen jäsenille kymmeniä tuhansia euroja vuodessa. Onko noi lähetykset sen arvoisia. Mulle ainakin herää ajatus, ettei ole :-?
     
  11. Jza

    Jza Double Gearhead

    Kyllä siellä muutakin kuvattavaa on, eikä se kuskien määrästä se kiinnostavuus mun mielestä ole kiinni. Kyllä mä ainakin streetit soisin näkeväni telkkarissa.

    Sitäpaitsi toi koko pahuksen nelonen sport ei näy täällä seudulla, niin eipä tartte katsoa yhtäkään lähetystä telkkarista :odroll: Selitä sitä sitten niille, joilta saat puhuttua teeveenäkyvyydellä fyrkkaa...
    Onneks sentään netistä sai katsottua koosteet, mutta samaan konkurssiin noi lähetykset olisi voitu striimata suoraan nettiinkin.
     
  12. supo

    supo Double Gearhead

    Vittu ihan sama kunhan TV homma jatkuu tavalla tai toisella ja päästään vetämään kumit soikeena kisaa hyvissä olosuhteissa ja isoilla kaavioilla!!! :rotfl: :rotfl:
     
  13. mafo

    mafo 3rd gear

    nyt puhut jo asiaa :wink:
     
  14. ProSB 170

    ProSB 170 1st gear

    Varmaan olisi aiheellista tarkistaa, että kuinka paljon tv-lähetyksiä seurataan niiden esitysaikoina vs. jälkikäteen netin kautta (ruutu.fi). Ainakin omassa (hyvin suppeassa) kontaktipinnassa tehty gällyppi osoitti, että netistä käydään enemmän katsomassa.

    "50 pennin budjetilla" ajatus tuosta live-showsta:
    Kiinteä web-kamera(t) Santa Pod tyyliin vaikka lähtöpään torniin kuvaamaan rataa ja tornin selostus siihen mukaan - ei liene kovin haasteellinen toteuttaa, eikä sitoisi miehistöä kokoaikaisesti.

    Illallahan kiinteän lähetyksen voisi siirtää Paddokin terassille, jossa ne kovimmat ajat ajetaan ja parhaimmat selostukset kuullaan :rotfl:

    Ensi kesänä olisi ajatus ottaa oman tiimin voimin viideota varikolta, ajonaikaista pätkää ja muutenkin kuvata lähtöjä, joíta sitten upattaisiin verkkoon (esim. youtube) kerran pari päivässä ja linkkejä jaettaisiin FB'ssa ja foorumeilla.
    Tiimin Facebook sivulle ollaan jo aiemmin melko aktiivisesti laiteltu "faneille" reaaliaikaista infoa kisoista (ja muualtakin), josta on saatu paljon positiivista palautetta.
    Harmi vain kun reaalitieto oli männä kesänä lähinnä "no nyt se poksahti jo puolimatkassa.../ burniksessa.../ lämminkäytössä..." -tyylistä :oops:



    -Rampe
     
  15. 4dFunClub

    4dFunClub 1st gear

    Siitä ei kannata stressata, tajuaako ihmiset indeksien päälle. Moni sohvaperuna katsoo vaan, että hieno auto tollasia oli Viipurissa taksina. Nyt se polttaa kumia. Oho, sehän nosti keulaa! Kato iskä, autosta tuli ulos sateenvarjo! Kuule se taitaa olla jarruvarjo. Homma kusee viimeistään kun juontaja sanoo voittajan olevan Pelle Peloton radalla 1. Jaa-a, kummallakohan autolla se Pelle ajaa. Entäs kumpi on rata 1? Oikea? Eestä vai takaa katsottuna?

    Edesmennyt kausi kusi kyllä itelläkin. Ei vaan koko kesänä oppinut muistamaan kanavaa, lähetyspäivää ja aikaa. Joskus muisti, että Repe oli edellisviikonloppuna ollut kisaamassa ja luen ohjelmalehteä kuin piru raamattua. Ei löydy lähetysaikaa mistään. Sportin sivuilla kävin jokusen kerran. Ei löydy edellisiä, eikä tulevia lähetyksiä, eikä mitään mainintaa, jotta voiko lähetyksiä katsoa netistä. Emäntä katsoo sporttia miltei päivittäin, vaan eipä kertaakaan vihjannut tulevasta lähetyksestä. FHRAn ja Overdriven sivuja tuli kanssa selailtua, mutta ei osunut silmään lähetysaikoja.
    Yritys oli kova katsoa kisoja, mutta ei. Jos niitä kisoja joku on katsonut, niin se oli vahinko tai sitten on ollut sisäpiirin tietoa.
     
  16. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    päivitäppäs kanavasi
    8)
     
  17. Jza

    Jza Double Gearhead

    Katos prkl. Nythän se näkyy :eek:

    En siis menettänytkään kuin tän kauden lähetykset :lol:
     
  18. supo

    supo Double Gearhead

    Mies on huutanut että ei näy ja herran tv:stä todennäköisesti näkyy kaikki muutkin kanavat mitkä näkyy täällä Savossakin!!!Pane se Mopari nippuun ja radalle renkaat soikeena vetämään ja vaikka jarrutetaan porukalla pikkasen ennen maalia tai vedetään tääsillä loppuun asti!!! :rotfl: :rotfl:
     
  19. Jza

    Jza Double Gearhead

    Joo. 1.10.2010 alkaen, joten eipä niitä oo hirveesti tarttenut vielä seurata :p http://www.digitv.fi/sivu.asp?path=1;699;3026;12656

    Ajamisen suhteen en ota vielä kantaa mihinkään. Tarttis keksii jostain sopiva ryhmä ja/tai kauhee kasa fyrkkaa :lol:
     
  20. C-barge

    C-barge Gearhead

    En kattonut tänä vuonna yhtään lähetystä. Kun FHRA kuitenkin tohon jonninverran panostaa, ni olis ykllä kiva jos ei noi lähetysajat olis mitään valtiosalaisuuksia vaan esimerkiks lähetysajat olis yhdistyksen sivuilla. Jos toi televisiointi joitain palvelee, niin kait se sitte on ok, mut koska se näkyvyys ei oo esimerkiks osallistumismaksuista kiinni, niin vähintäänkin suotavaa olis noi tulosten ja pistetilanteiden vilauttaminen ruudussa? Tai kenties lisäksi jopa kauden lopussa pikku kausikoosteet myös niistä ryhmistä jotka ei oo vakioseurannassa?
     

Kerro tästä muillekin!