Vanhat Veekasit (lehdet)

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja homer, 10.4.2004.

  1. homer

    homer Double Gearhead

    Johan oli Veekaseilla hintaa messukeskuksessa. Muutamasta vuoden 1979 numerosta pyydettiin 100 euroa. Onhan niissä tietysti nostalgisia juttuja mutta maksaako kukaan moisia summia?
    Täytyykin ruveta pitämään omasta kokoelmasta parempaa huolta.
     
  2. Rockin' Reptile

    Rockin' Reptile 1st gear

    itehän sain eilen joltain isäni kaverilta kaks isoa pahvilaatikollista street & Race lehtiä ja Veekaseja kanssa. nyt on taas vähäks aikaa lukemista.
     
  3. Capri26i

    Capri26i 1st gear

    Mä olen noita vanhempia v8:n numeroita ostellut kirpputoreilta ja vastaavista ja hintaa niilä on yleensä ollu 1-3 euroa per lehti.
     
  4. Japi

    Japi 1st gear

    V8-kasin alkuaikojen levikki on ollut muutenkin pieni. Sekä matkan varrella on tuhoutunut varmaan puolet tai enemmäkin noista alkuaikojen julkaistuista lehdistä. Ensimmäinen numero ilmestyi Marras- tai joulukuussa 1978 (1/78). Harrastajapiiri oli erittäin pieni muutenkin satunnaisista veekasin ostajista puhumattakaan. Tuon Veekasin ilmestymisen myötä harrastus kasvoi ja vanhojen jenkkien hinnat noin kymmenkertaisui. Monelle oli järkytys kun myi auton keväällä -79 ja piti ostaa toinen vuoden päästä. Muistot nousee mieleen järkytyksenä suorastaan.
    "Kunpa olisi osannut ennustaa tulevaa."
     
  5. Fat Larry

    Fat Larry 1st gear

  6. Scartman

    Scartman 1st gear

    Itsekin noita tullut keräiltyä, sun muita lehtiä. Hinta-arvio noille kaseille varmaankin tänä päivänä, että oikein hyväkuntoisista kahdesta ensimmäisestä numerosta max 50 euroa kappale. Muista -79 lehdistä max 10 euroa kpl. Edellyttää että keskiaukeamat on tallessa. Jos joku pyytää 100 egee kappale jostain -79 numeroista.....
    Hohhoijaa.
     
  7. Anonymous

    Anonymous Guest

    Älä muuta viserrä.. sitä paitsi kysyntä ja tarjonta määrää hinnan. Ei nämä alkuaikojen Veekasit ole enää niin kysyttyjä kuin 80-luvulla sen jälkeen, kun ne olivat toimituksesta loppuunmyytyjä ja ekan polven keräilijät halusivat saada kokoelmansa täyteen. Tämä siis noin 20 v. sitten
     
  8. Tupis

    Tupis 3rd gear

    Kyllähän nuo pari ensinmäistä kasia on arvokkaita. Itsekkin maksoin 1/78 ja 1/79 numeroista yhteensä 600mk vuonna 93. Tosin ne ovat virheetömiä. Pakkohan ne oli ostaa kun oli mahdollisuus ja olivat ainoat mitkä puuttui itseltäni siinä vaiheessa.
     
  9. Japi

    Japi 1st gear

    Niin ja ennen Veekasin tuloa sai turvautua 50-60 luvun Tekniikan Maailmoihin. Niissä oli ihan mielenkiintoisia testejä jenkeistä ym. Harmiksi nekin ovat hukkuneet muuttojen yhteyksissä. Onko jollain vielä säästössä näitä vanhoja TM:ä.
    Unohtaa ei voi myöskään noita ruotsalaisia Start & Speediä, Colorod ja Power Magazine, joista "Power" ilmestyy vieläkin. Joihin sai myös turvautua. Colorod-lehden päätoimittajakin Bo Sandberg + velipoika) tuli tutuksi Ruotsissa asuessa (kimppatallin myötä). Maailma on toisaalta pieni ihmisen silmin.
     
  10. Cole

    Cole 1st gear

    Olen ostellut ison pinkan vanhoja kaseja eräästä Vantaalaisesta divarista.-79 numerot 2,5 eskoa.Lehdet ovat täysin virheettömiä ja keskiaukeamat tilauskortteineen kiinni.
     
  11. perkele

    perkele Gearhead

    oliko pepe´s special?
     
  12. Cole

    Cole 1st gear

    En muista nimeä.
     
  13. Heimo

    Heimo 1st gear

    Hintaa kyllä oli -79 V-Kaseilla, mutta pakko oli ostaa pari numeroa, jotka puuttuivat "kokoelmasta", nyt on ne kaikki (muutamasta tosin puuttuu juliste) sekä Extrat!

    Saahan niitä kokonaisia vuosikertojakin "halvalla", mutta kun en tarvitse yhtä kokonaista ja toista vajavaista niin on maksettava yksittäisistä numeroista se mitä pyydetään..

    Sain sentään "kanta-asiakas" alennuksen ja onneksi parempipuolisko vielä hoiti maksupuolenkin (ei köyhällä harrastelijalla ole varaa maksella tuommoisia summia)! :smile:

    Eikä noita vanhoja hyvä kuntoisia julisteellisia lehtiä ole joka päivä tarjolla, ja jos sellaisen löytää ja mieli tekee niin ostettavahan se sitten on!
    Ja sanontahan kuuluu, että se on hullu, joka maksaa, ei se joka pyytää!

    Terveisin Hullu


    PS.Jos myyt tai tiedät jonkun joka myy "sillä halvalla hinnalla" (n.2-10e) hyvä kuntoisen ja julisteellisen -79 V8-Magazinen numeron 6, 7 tai 8 niin ota yhteyttä vaikkapa yksityisviestillä: Varmat kaupat!
     
  14. BRC1

    BRC1 Gearhead

    Muuten noi vanhat veekasit 78-83 ovat aika jännä tapa sukeltaa tän harrastuksen historiaan.Kaikessa pienuudessaa loistavaa arkistomateriaalia ihmisistä ja autoista. Puhumattakaan jo legendaarisiksi muodostuneista kimin ratintakaa palstasta,fiskiksen jutuista ym !

    Ja aika ajoin on pakko lukea yhä uudestaa Leinon vetestä!
     
  15. Anonymous

    Anonymous Guest

    Ei se nyt niin pieni ollut. Ekaa numeroa 1/78 myytiin lähes 8000 kappaletta, seuraavaa 1/79 saman verran. Vuoden 1980 lopussa tarkastettu levikki oli 20.000 kpl, 1981 25.000 kpl, 1982 32.000 kpl ja 1983 40.000 kpl. Ja kaikki tämä ilman tarjouksia, kylkiäisiä, puhelinmyyntiä, kilpailuja. Onkohan mikään omakustannelehti päässyt vastaavaan? Vain tekemällä niin hyvää lehteä, ettei sitä ilman voinut olla!
    Pussihousu suden vaatteissa.
     
  16. kustum4evo

    kustum4evo Gearhead

    tuosta Colorod-lehdestä,mä' löysin viime kesänä yhdeltä "romumyyjältä" kolme kappaletta vielä kohtuukuntoisia ko-lehtiä..
    vuosilta 74-76..jos jotain kiinnostaa niin saattaisin rahapulassa luopua niistä..=)
     
  17. Vette_Man

    Vette_Man 1st gear

    Onhan noita V8:seja tullut kerättyä vuosien mittaan. Nyt kokoelma on "lähes" täydellinen. Kaikki lehdet on, ainoastaan 1/78 ja 1/79 puuttuu keskiaukeamat :smile: Nyt vaan on ylimääräisiäkin lehtiä kertynyt aika läjä reilu 100kpl :grin: Jos on jollakin tarvetta niin jonkinverran löytyy lehtiä. Osa on ihan täydellisiä, eli keskiaukeamineen.
     
  18. Japi

    Japi 1st gear

    Onko sinusta 8000 kappaletta paljon? Tuosta määrästä ei ole varmaankaan puoliakaan enää jäljellä. Osan luultavasti mukulat aikoinaan repineet tai muija sytyttänyt saunan pesää sillä.
     
  19. Öhman

    Öhman 1st gear

    Löytyy Tekniikan Maailma m/58 missä koeajettavana
    Chevrolet Bel Air 1958.
     
  20. Aku P

    Aku P 1st gear

    Jep, ei se 8000 lehteä niin ihmeesti ole.
    Tsekatkaas joskus kotikuntanne (jos maalla asutte) 1- tai 2-päiväisen paikallislehden levikki jostain. Harvassa on ainakaan paljoa yli 8000, ja useimmat on tilattu vaan yhden-kahden kunnan alueelle. Eli ei tuo V8:n vajaa kymppitoni koko maassa kovin tiuha levikki ole.
     

Kerro tästä muillekin!