Suburbanin tuulilasinpyyhkijät

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja neppari, 12.4.2004.

  1. neppari

    neppari Gearhead

    Nyt tuli tenkka poo. Eilen illalla suuressa räntäsateessa päättivät siiten tuulilasinpyyhkijät vetää sopimuksensa irti.

    Nyt sitten kartoitan missä vika. Oireet: Pyyhkiminen hitaantuu ja muuttuu vaikeammaksi ja lopulta seisahtuvat. Kädellä auttamalla pyyhkivät. Kun antaa olla niin saattaa jopa pyyhkiä uudestaan. Aikaa tähän menee 10 sekunnista 2 tuntiin. Ajan jatkuvasti pidentyen.

    Autoliiton setän mielestä moottori olisi pimahtanut. Voisiko siellä missä ne vivut vetää niin olla paskaa niin paljon että se rasittaisi moottoria joka sitten ylikuumenisi ja lopettaisi käytön?

    Moottori on nyt otettu irti, ja todettu että kyseistä moottoria ei saa edes purettua. Ja siten tutkittua mikä mättää.

    Ja miten saa pois pultin ja jatkovarren jotka tippuivat korin sisään siitä kohdalta missä tuulilasinpyyhkijän moottori on?

    t kiiat
     
  2. Ford F350

    Ford F350 1st gear

    Yksi mahdollinen syy on että moottorista on magneetit irronneet.Jos saat moottorin jotenkin auki niin epoksiliimalla magneetit pysyy kiinni.
     
  3. neppari

    neppari Gearhead

    Muuten hyvä, mutta moottoria ei saa mitenkään auki. On niitattu jotenkin sieltä reunoista kiinni.
     
  4. Ponsu

    Ponsu 1st gear

    pyöriikö se moottori irtaallaan?
     
  5. neppari

    neppari Gearhead

    juuri testattiin, moottori pyörii irrallaan, mutta pyörimisen saa lopetettua, kun ottaa kiinni pyörivästä osasta.
     
  6. Ponsu

    Ponsu 1st gear

    Sökö!
     
  7. neppari

    neppari Gearhead

    Uusi käytetty pyyhkijän moottori saatu. Joskin vieläkin käyntiin lähtö hidasta ja sitten nopeutuu. Voisiko vika olla viiksessä/johdoissa???

    Ja tietääkö kukaan miten saan hylsyn ja jatkopalan pois sieltä kivasta kolosta joka on pyyhkijöitten moottorin ja niiden vipuvarsien osastossa. Tosi sekavasti selitetty.
     
  8. Anonymous

    Anonymous Guest

    Rautalangalla
     
  9. siltsi

    siltsi 1st gear

    Audissa oli saman oireen takana syöpynyt hiili, joka syötti sähköä perusnopeudella moottoriin. Sitten kun väänsi pyyhkijät täysille ja sähköä saapui käämeille myös "kakkoshiilen" kautta, saattoi pyyhkijät toimia melkein kolmasosanopeudella, vähän kädellä auttaen jopa lähes normaalisti. En kyllä tiedä mikä saa hiilen "syöpymään" siten että siitä tulee huokoinen, vähän kuin pesusienen näköinen.
     
  10. Anonymous

    Anonymous Guest

    Mulla gemssussa oli kans sama pyyhkijä onkelma ja se korjaantu kun putsas sen ison liittimen mikä menee tulipellin lävitse sulakeboksille,kyseinen liitin tuntuu olevan oikeen GM autojen sähkövika keskus!
     
  11. Rick

    Rick Gearhead

    Saitteko vian paikallistettua. Minulla on suburbanissa samanlaisia oireita, häiritsee hieman sateella, puotakelillä ei mainittavaa haittaa....
     
  12. Pave

    Pave 1st gear

    Samoja oireita täällä, pyyhkimet ovat todella hitaat. Pitääpä kokeilla noita teidän ohjeita.
     
  13. neppari

    neppari Gearhead

    Vielä ei ole vikaa saatu paikallistettua. Vaihdoin uuden käytetyn moottorin ja vika palasi muutaman viikon käytön jälkeen. Nyt sitten tutkitaan onko vika tangoissa jotka liikuttavat tuulilasin pyyhkijöitä.
     
  14. Pave

    Pave 1st gear

    Putsasin kaikki pyyhkijälle menevät liittimet niin alkoi toimimaan oikein. Eli pyyhkimet jopa pysähtyivät :D. No yhtä hitaat ne silti olivat niin aukasin moottorin. Näytti siltä että toinen hiili ei saanut kunnolla kosketusta (ei kunnon "kipinää"). Moottorin kasattua, ei jaksanut enään pyyhkiä ollenkaan :mad: Tais paskaa mennä moottorin sisuksiin kun ei ollut enään kovin tarkkaa se asennus muutaman asennus sarjan nautittua :lol:
     
  15. MuscTor

    MuscTor Gearhead

    Vanhassa Jettassa samat oireet. Tilasin velipojan "junkyardilta" koneen. Lähempi tutkiminen ja ennen tuon vaihtokoneen saapumistan osoitti pieni analysointi, että kone on kunnossa. Saksalaisella tarkkuudella tehty holkkisovite koneesta "wipereille" on liian tiukka. Normaalisti pelaa hyvin, mutta sitten..... Vaihda siis mootorilta pyyhkimille tuleva systeemi ja that's it.
     
  16. Tylsä Rautasaha

    Tylsä Rautasaha 3rd gear

    Ja jos on yhtään samaa siinä moottorissa ja koko syysteemissä kuin Capricessa, niin on kyllä semmonen laitos koko pyyhkijäsysteemi että voihan...
    Jos ei oo moottori rikki niin sitten viiksi. On se kumma kun mulla kahdessa 60-luvun GM-tuotteessa päällipuolin samannäköiset moottorit toimii pissapoikineen kaikkineen. Ja katkasijat kanssa. Oli ne ennen hyviä, nuo autot meinaan.
    Noh, se siitä.
    Tarkista, tuleeko moottorille oikea jännite oikeisiin paikkoihin. Tartet kytkentäkaavion ja yleismittarin avuksi.
    Niin sekö toimii muuten mutta on vaan hidas?
    Ja tosiaanko se moottori pysähtyy käsivoimin irrallaan pyörittäessä?

    Melkein voisin lyödä vetoa kosketushäiriön puolesta.
     
  17. WTF

    WTF Gearhead

    Mulla jumitti joskus Saabissa ne vivustot...

    Rasvasin vivuston (alumiinia) niin johan alkoi pelittää. Kuulemma alumiinisten vivustojen tyyppivika.

    Eilen teki mun Chevyssä sellaista, että laitoin autoon virran päälle niin pyyhkijät viuhtoi täysillä.
    Vääntelin viikseä niin sillä ei ollut mitään vaikutusta. Sammutin virrat autosta ja laitoin virrat takaisin niin taas toimi pyyhkijät normaalisti. Oli jostain ottanut kaiketi vähän kosteutta..?
     
  18. neppari

    neppari Gearhead

    Eilen tein vaativan leikkauksen porakoneella ja avasin Suburbanin pyyhkijänmoottorin. Vikakin löytyi moottorin akselin kumpikin laakeri niin väljä että ottaa kiinni magneetteihin, joten sillä moottorilla heitettiin sitten vesilintua. Nyt sitten rupeamme etsimään uutta käytettyä pyyhkijänmoottoria.

    Ja kun sen saamme niin puran tuo joka on vielä kiinni autossa.
     

Kerro tästä muillekin!