Teräsputkea?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja CeeDee, 25.1.2011.

  1. CeeDee

    CeeDee 1st gear

    Päivää. Tietääkö kukaan mistä sais päijäthämeen alueelta teräsputkea mielellää valmiita kurveja.
    Tarkotuksena ois tehä sierraa turbon pakosarja.
    Vai kestääkö jos tekee motonetin putkesta??
    Ku sarjahan lämpenee aika paljon..
     
  2. VooDoo

    VooDoo Gearhead

    Tuubikäyriä onniselta / jostain putki/lvi/tms liikkeestä.
     
  3. mk76

    mk76 3rd gear

    hae lvi-liikkeestä hitsattavia käyriä ja sopivaa putkea olikohan jotain 2.8 mm seinämällä ja 48mm sisältä en muita varmaksi.itse tein jäärata vehkeeseen niistä turbosarjan ku ei takana saa oikein ajoviimaa kestää paremmin kuumuutta kuin joku motonetin putki
     
  4. C-barge

    C-barge Gearhead

    Riippuu tietty et millaselle rasitukselle ja sääoloille noi sarjat joutuu. Paras olis varmaankin tehä ne rosterista. Noi putkikäyrät on ihan jees kanssa, tietty painaviahan niistä tehdyt sarjat on. Meillä on ihan normi pakoputkikamasta tehdyt sarjat, ja oon kyllä tossa käytössä toimineet hyvin.
     
  5. rb

    rb Double Gearhead

    Jos nyt haluaa varman päälle pelata, niin se "kattilalaatu" oli muistaakseni lyhenteellä 15 MO 3 eli kestää paremmin kuumaa kun ST 37 ns huonekaluputki.
     
  6. CeeDee

    CeeDee 1st gear

    Ok... Täytyy eka harjotella vähä halvella putkella ja jos homma luonnistuu ni sitte vaihtaa kunnon kilkkeisii.. kiitoksia neuvoista.
     
  7. markoyt

    markoyt 3rd gear

    putkea

    Se on 16MO3....Eli 16 MO3 on kuumalujaa terästä,eli laipat ehdottomasti siitä.Käyrät ja putket kestää kyllä 48mm ja 2,8mm seinämällä olevasta putkesta.
     
  8. MKultala

    MKultala 3rd gear

    Normivirityksiin (alle 400hp) riittää parilitrasissa koneissa 42,4mm ulkohalkaisijalla oleva putki hienosti, helpompi tehdä tuosta varsinkin jos ahtaat paikat konehuoneessa, mutkat pienemmällä R:llä.
     
  9. laakkius

    laakkius Gearhead

    2L koneeseen riittää 38x2.6 ihan hienosti, saa vaan ahtimen mukaan paremmin ja riittää yli 500hv todistetusti... 40x2 on otettu yli 800hv kuuspyttysessä, ihan vaan omia kokemuksia kertoillen...
     
  10. VooDoo

    VooDoo Gearhead

    Samaa mieltä, 38 putki riittää aivan varmasti jos sarja on jotenkin ees järjellä tehty. Yli 500hp tehoja kanssa nähnyt tolla putkikoolla ilman mitään ongelmia. Pysyy virtausnopeus vaan parempana ja mutka herää paremmin.
     

Kerro tästä muillekin!