tiputetaan e10 markkinoilta

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja plymouth 71, 8.3.2011.

  1. Turbiini

    Turbiini Gearhead

    Minä en ole vanhaa 95 oktaanistakaan ostanu mopoaikojen jälkeen kuin alle 5 kertaa ihan koemielessä, Johtuen siitä että se ainoa bensa käyttöinen auto on ollu kohtuu rankasti jälkiahdettu. e85 Kyllä kelpais kunhan sen pomin jaksais hitsailla taas katsastus kuntoon. Eli helppo lähteä protestiin mukaan :rotfl:
     
  2. rapis

    rapis 1st gear

    98.a tankkaan mieki ja suurin osa tutuistakin.
    tosin ei tuohon olssiin 95 sovellu muutenkaan. Eli mukana ollaan ja vahvasti.
     
  3. Holley

    Holley Gearhead

    Tausta: polttoaineesta pitää olla "kierrätettävää" tietty prosentti. Suomen valtio ja pykälien noudattaminen. Jos 98E:n osuus kasvaa liikaa, valtio laittaa varmasti jonkun 30c per litra lisäveron 98E:lle, jotta EU:n päästötavoitteet tältä osin alittuisivat. Tankkaan 98E:tä ja toivon, että 80% ihmsisistä tankkaisi uutta 95-bensaa!
     
  4. Tuukka

    Tuukka 1st gear

    no enpä oo tähänkään mennessä sitä eekymppiä tankannu. Siinä etanolissa on vähemmän energiaa ku bensassa ja näin ollen auto kuluttaa sitä eekymppiä enemmän. tiiä sit, en oo laskenu että tuleeko ysikasilla ajaminen halvemmaks, mut sitä mää ainaki tankannu oon.....
     
  5. rapis

    rapis 1st gear

    onkohan kukaan laskenu paljonko saastuttaa tuon etanolin valmistus ja kuinka paljon se että autot kuluttaa sitä enemmän. ym. "en väitä enkä syytä minä vaan kysyn" :)
    protestoin valtion harrastamaa ympäristö terroria tankkaamalla 98/v power
     
  6. Jussi Camino-64

    Jussi Camino-64 2nd gear

    Mukana. Kahteen autoon tankkaan talviaikanakin 98:a. En ole millilitraakaan 95E10:tä ostanut, enkä osta.
    Kohta kun saan sen "juopon tallista" liikenteeseen, saadaan vielä paremmat käyttäjäprosentit paremmalle bensalle. "Paremmalle" siksi, että paskaahan sekin (98E) on kun on alkoa joukossa siinäkin.
    Mites sen V-Powerin käy kun Shell-huoltamot katoavat kuvasta? Kaikki myyvät sitten vaan enemmän tai vähemmän "kuraa"?
    On se kumma kun Suomen pitää aina........
    Onhan meitä sentään 5 miljoonaa.
    En kyllä aina ole näin huonolla päällä mutta tämä kura-juttu alkaa jo vi....ttamaan.
     
  7. silver8streak

    silver8streak 2nd gear

    Ääni 98:lle
     
  8. |Lake|

    |Lake| 3rd gear

    95 E10:iä en ole ostanut tippaakaan, enkä osta.
     
  9. dart -66

    dart -66 Gearhead

    Meitinkin huushollissa vain 98:sia autosta riippumatta.
     
  10. Ranchilainen

    Ranchilainen 1st gear

    On se kumma ku telkkarissaki taas joku vatipää huuteli "..saksalaisen autovalmistajan antama tiedote ei perustu mihinkään pidemmän aikavälin testituloksiin jne." No vittu mitenköhän pitkiä testejä ton bensan puolesta on sitte tehty, että sitä saa myydä joka vitun huoltoasemalla?!

    Taas mennään perse edellä puuhun! Testaisivat tota paskaa eka sen 5v omissa autoisaan, ja sen jälken jakais kansalle. Ei niitä lääkkeitäkään päästetä markkinoille ilman pitkiä testejä mahdollisista haittavaikutuksista!
     
  11. Rust Devil

    Rust Devil Gearhead

    98:sia männöö täälläkin tankkiin.
     
  12. duster70blower

    duster70blower Gearhead

    Täällä tankataan vain ja ainoastaan 98 ja V-poweria. Emännän autossa tota e10 sais jo käyttää vaan ei käytetä..ei edes koemielessä!!
     
  13. Chevy59

    Chevy59 3rd gear

    Mun osalta käyttö jää sen enempiä boikotointejakin,käyttis liikkuu dieselillä ja harrasteeseen tankkaan 98 kuten ennenkin.
     
  14. kelekura

    kelekura Gearhead

    kahesti erehyin ostaan tuota liäryä tuohon käyttökotteroon kun en ekalla kerralla uskonu.vei etovertanen melekeen tuplat mitä 98:lla piästellessä.se loppu siihen sen osto.joutuu kohta ostamaan pollen jotta pääsee työmaalle etes jotenkii.enkä tarkota pollella mittään äf äs oota.
     
  15. rane58

    rane58 Double Gearhead

    Oldsi käy Shellin V-powerilla. 8)
    Talviautoon corolla vm-97 ei saa tankata uutta 95:sta, vaan 98, maahantuojan määräys. :-?
    -Eli enpä ostele muutenkaan uutta etanooli 95:sta. :wink:
     
  16. Putte

    Putte 1st gear

    Mitä enemmän jengi boikotoi 95E10, sen suuremmalla todennäköisyydellä myös 98:n etanolipitoisuutta nostetaan, jotta päästään niihin tavoitteisiin, joihin valtio on sitoutunut. Kuskaa vaan omiin muruihinne. Mä näe E10:ssä mitään vaaraa, onhan sitä tuolla uudella mantereella käytetty jo vuosikymmeniä.
     
  17. Barracuda-65

    Barracuda-65 3rd gear

    98:lla mennään täälläkin.
     
  18. Turbiini

    Turbiini Gearhead

    Kyllä kai noihin bio tavoitteisiin päästäsiin jo pelkästään sillä että olis normi 95e5 ja 98e5 lisäksi e85 myynnissä ympäri suomea. Moni täälläkin muuttais autonsa käyttämään tuota kunnolla oktaaneja sisältävää ihan vaan siitä ilosta että tehoja sais lisää (on niitä nytkin muutettu ja hakee etelästä alkoholia autoon). Ja onhan monella merkillä jo noita flexifuel malleja myynnissä eivätkä hinnaltaankaan eroa juuri normi versioista. Sisältyykös biodiesel noihin samoihin tavoitteisiin? Sitäkin ostaisin melko varmasti omaan käyttikseen jos vain olisi myynnissä lähistöllä, mutta kun ei ole.
     
  19. Temutin

    Temutin 1st gear

    eiköhän tuota nosteta kuitenkin jossain vaiheessa 98:ssakin sinne 10rossaa :D

    kaikki vehkeet vaan mitä minulla on ollut on toiminut 98 paremmin kuin 95... vaikka mentäs tästä 5 vuotta taaksepäinkin...

    mitäköän saksassa tapahtuu kun oli uutisissa hätäkokouksen paikka koko höskästä...
     
  20. B.B.Chevy

    B.B.Chevy Double Gearhead

    Niinhän ne on tänään uutisoineet että Saksassa harkitsevat vetäisivätkö kuitenkin vielä markkinoilta eli myynnistä kokonaan pois sen 95E10 kuran.
     

Kerro tästä muillekin!