Vilkkuviiksi

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja paku, 13.4.2004.

  1. paku

    paku 1st gear

    Onkos teillä kokemuksia vilkkuviiksen vaihdosta? Caprise Classic, cruise, tihku ja sellaset zydeemit viikses.. onko paha nakki irrottaa ? Ja laittaa uus tilalle ???
     
  2. JAMANT

    JAMANT Double Gearhead

    Vartin työ kaikkinensa!!
     
  3. wili

    wili 3rd gear

    Näin on. Viiksi vaihtuu nopsaan, mutta sen ohjausakselilla olevan valonvaihto & vilkkuhimmelin vaihto vaaatiikin sitten rattiakselin purkamisen.
     
  4. paku

    paku 1st gear

    siis mitäs eroa noilla on ??
    Mulla on ainakin vilkkuviiksessä : vilkut, pitkät, cruise, pyyhkiät/tihku+pesuri.....
     
  5. wili

    wili 3rd gear

    Ei eroa vaan missä toiminta tapahtuu. Viiksi irtoaa nykäisemällä ja siitä tapahtuu cruise. Vilkkujen/valojen/pyyhkijöiden ohjausyksikkö on rattiakselilla ja se on jo veemäisempi purettava.
     
  6. paku

    paku 1st gear

    Ahaa... tässä taas vanha "viisastuu" (ehkä :grin: )Mitenkäs tollanen jutska sitten.. mulla on ilmeisesti siinä vilkkuviiksessä vika, kun kuskin puoleinen jarruvalo ei pala ku joskus ja jouluna, syttyy yleensä sitten kun heiluttelee tota vipstaakkelia. Nii siis kysymys kuuluu: pitääkö vaihtaa se "ohjausyksikkö" myös vai pelkkä viiksi ??
     
  7. JAMANT

    JAMANT Double Gearhead

    Vilkkukatkaisija -vika. Vaatii uuden. Toi katkaisija ohjaa omalta osaltaa myös jarruvaloja eli kun laitat vilkun päälle esim vasemmalle, niin silloin vasemmalla vilkuu mutta jarruvalo ei pala!!
     
  8. Roadmaster

    Roadmaster 3rd gear

    "Pakun" mainitsema vilkkukatkaisijasta ilmenevä jarruvalo ongelma johtuu yleensä katkaisijan kosketusnastojen likaantumisesta. Puhdistaminen onnistuu näppärältä mieheltä aika helposti, jos vain saa ratin ja ohjauslukon levyn irti.
     
  9. jpanu

    jpanu 1st gear

    entäs viiksen korjaaminen?

    kun itellä vissiin piuhat poikki jostain, kun cruise pätkii pahasti ...
     
  10. Roadmaster

    Roadmaster 3rd gear

    Cruisen johdot murtuvat yleensä siitä vilkkuviiksestä ja korjaaminen on aika turha toivo, ainakin jos haluaa sen cruisen toimivan vielä siitä alkuperäisestä kytkimestä. Kun katsot sitä vilkkuviiksen vartta, huomaat siellä rattiputken lähellä ohuen mustan johdon tulevan ulos varresta. Mustan johdon sisällä on kaikenkaikkiaan neljä johtoa, todella ohuita ja niiden katkeaminen eristeen sisällä aiheuttaa cruisen toimintahäiriöt. Aikaa ja hermoja säästyy, jos suosiolla vaihtaa uuden vilkkuviiksen, vaikka hinta ei olekaan ihan halpa.
     
  11. wili

    wili 3rd gear

    No ei sen ihan toivotonta ole. Itse kahdesta viiksestä olen nuo johdot tinannut ja toimivat. Toisessa oli yksi johto poikki sieltä rattiakselin väliltä joten siihen vedin rinnalle piuhan.

    Kannattaa ainakin kokeilla. Cruisen kytkentäkaavio on Chiltonin opuksessa. On toi tina sen verran halvempaa kuin uusi viiksi noin 100€
     
  12. Lettu

    Lettu Gearhead

    sama täällä, johdot oli siitä viiksen tyvestä poikki. Turhan jyrkkä mutka tehty siihen.. uutta narua pätkä tilalle ja kolvaamaan ja ei todellakaan ollut vaikea nakki. uus kepakko ois maksanu hunajata.
     
  13. jpanu

    jpanu 1st gear

    joo , ei tuo johtojen tuunaus vaikee vois olla vaikka onkin ohutta ...


    kun töis juotellu alle millin jalkovälillä olevia satajalkasia luteita ... :odroll: :odroll:

    ja sadalla eellä viitti jo hetken töskätäkkin...
    :lol: :lol:

    missäs on ne kontaktit, pitääkö viiksi hajottaa atoimeiks ennen kun pääsee kontakteihin vai kui? siis jos koko kaapelin vaihtas? :grin:

    _________________
    V8:n laulua ei voita mikään, paitsi isomman V8:n laulu.

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: jpanu 2004-04-19 12:43 ]</font>
     
  14. wili

    wili 3rd gear

    Atomeiksi vaan. Viiksi purkautuu kun meisselillä tms. longistaa siitä cruisen kytkentävivun reunassa näkyvästä saumasta. Kattelet mittarilla miten kytkentä menee (ainakin minulla oli melkein kaikki johdot irti) tinaat ja kiinnilaitossa tippa pikaliimaa väliin. Vartin homma kaikkinensa.
     
  15. Anonymous

    Anonymous Guest

    Longistaa..!
     

Kerro tästä muillekin!