Järkevä mattapinta

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja retro, 9.3.2011.

  1. PauliP

    PauliP 1st gear

    ^Komea. Poika maalasi kaverinsa kanssa oman firebirdinsä jollain perinteisellä kaksikomponenttiautomaalilla johon oli sekoitettu mattaa. On kaiketi aika vaikea saada tasaista ruiskutusjälkeä amatööritasolla, mutta hyvän näköinen siitä tuli. Säätä ja pesemistä se tuntuu kestävän hyvin.
     
  2. jk79

    jk79 1st gear

    mattamusta

    käy kattoo tuolta nuita maaleja eivät ole kovinkaan kalliita ainakaan omasta mielestä
    www.automaalit.net
     
  3. ttakatal

    ttakatal 1st gear

    Joo epoksin ongelmahan on tuo liituuntuminen. Varsinkin juuri mustassa.
    Tuo aiemmin mainostamani Standoxin mattalakkakin maksaa 65€/litra + kovetin eli mitään halpaa se ei ole. Sekään ei varsinaisesti mattaa mutta ei kiilläkkään eli säilyttää alla olevan maalin mattatason.
     
  4. retro

    retro Gearhead

    Komeen värinen ollut tuon ekan kesän. Tota liituuntumista oon itekki jännittäny. Pohjat ja ovien välit tulee mustalla Temacoat RM40:llä, mutta ei se mahdollinen ovien välien liituuntuminen mua haittaa, kunhan ovat tummat, niin kuin pintamaali. Btw komeet vanteet camarossa (itellä rancherossa samat) :poff:

    En aio millään kattomaalilla autoa maalata, jos joskus muutankin mieleni ja vetäsen vielä jonkun automaalin päälle, niin sylettää sitten jos rupeaa sen takia keittämään.
     
  5. mikuu84

    mikuu84 3rd gear

  6. JB

    JB 1st gear

    missä linkissä? :eek:
     
  7. Pihi

    Pihi 2nd gear

    Itse suosittelen SEM-hot rod black:a, ei liituunnu vaan säilyy mustana, maksaa tosin enemmän kuin teollisuusepoksit, mutta ei tarvitse maalailla joka kevät...
    täältä sitä voi tiedustella:

    http://www.sp-automaalit.fi/info.htm
     
  8. nova 76

    nova 76 2nd gear

    toi mun nova maalattiin temadur uretaani maalilla puolihimmeä ois saanu musta olla viellä matampi,eli puolikiiltävä ei oo lähellekkää matta.
     
  9. retro

    retro Gearhead

    Auto lähti maalarille ja tulossa valmiiksi mattana tilattu ppg:n raskaan kaluston maali. Mattauksen voi tilata asteina 1-10, itselle tuli 7. Ensi viikolla selviää minkä näköinen tuli. Ovien välit maalanneena voisin sanoa, että lähelle tuota mipan mattamustalla maalattua blazeria taitaa väri osua.
     
  10. lapiosarvi

    lapiosarvi Gearhead

    roberlo merkkinen maali jossa purkin kyles lukee negro satinando... tulee just sellasta hyvää mattamustaa mikä ei oo harmaata sikamattaa eikä kiiiltävää.... tuo "hyvän" mattapinnan saavuttaminen linjastosta sekoittamalla ja mattapastaa säätelemällä on onnenkauppaa... pelkästään liika kovettaja voi jättää kiillolle. tuo mainitsemani tökötti on 1k tavaraa,voi ohentaa tinnerillä 20% eikä maksa kuin parikymppiä litra... mulla on kuvablogis parinki auton kuvat jotka vetäny sillä omia+ asiakkaille oon maalannu sillä auton että prätkän paloja. pohjanmaalla sitä myy eepeen kolariosat.

    tuossapa yhdestä skottarista..

    http://kuvablogi.com/blog/1876/34/
     
  11. misshudson

    misshudson 3rd gear

  12. Selli

    Selli Gearhead


    Vanteet vaihtu kesällä 2011 ku noi 15"päällä olleet kumit anto liikaa sivuttai periksi. Laitoin siihen tällaset 17" pellit. Maalina kuvassa näkyy nyt sitte Temalac fd50 ja omaan makuun tuli aivan liian kiiltävä. Toki vielä meni ite ruiskutuskin munilleen että joutuu hinkkaa tulevana suvena vielä uudelleen pinnan rikki. Kai tohon pitäs joku mattalakka vedellä päälle tai sitte vielä kerran hinkata kunnolla ja sitte vaikka tuo Mipan satiini/ hotrod.

    Kuvanlaatu on vähän huonohko ku kännyllä kuvattu mutta saatosta kiillosta selvän.

    http://sellin.1g.fi/kuvat/Camaro/kamaro.jpg
     
  13. retro

    retro Gearhead

    Mulla ehkä aavistuksen Camaroa matampi, mutta käyttikseen varmaan ihan sopiva pinta. Kuitenkin siis melko kiiltävä. Ainakin tähänastisten talvikokemusten valossa on lika irronnut kohtuullisen hyvin. Tuo maali on jotain raskaan kaluston runkomaalia, missä kiillon/mattauksen voi valita väliltä 1-10, joista 1 kiiltää eniten. Tuo väri on kiilloltaan 7.

    [​IMG]

    Mistäs muuten noita vanteita oot hankkinut? Onko kuinka leveitä? Tekis mieli itellekin jotain 17" peltiä 10"+ leveenä Ranchiin. Voi kyllä olla, että tältä keväältä loppuu rahat kesken, kun pitää tuota voimansiirtoa laitella.
     
  14. Selli

    Selli Gearhead

    Noi 17" on Jegsiltä tilattu ja ovat Black Rock Wheels merkkiset. Edessä 8" ja takana 9" En ole edes kattellu saako noita leveempinä

    http://www.blackrockwheels.com/

    Sitte aijemmathan oli Aerot ja ne ostin toiset käytettynä ja toiset Racer's Placesta jotain 64e kappale hintaan ja olivat 15x8

    Hyvältä opelis näyttää.Omaan makuun vielä napsu kiiltoastetta pois mutta ei huono noinkaan.

    Tossa omassa on nyt haastetta miten toteuttaisi pinnan korjauksen. On siis appelsiiniä ja liikaa kiiltoa. Ehkä helpoin olis hioa vaan rikki tuo kuvio ja kattoo sit miltä näyttää tai sitte pinta rikki, hiontaväri/happo ja sitte uusi pinta osaavissa käsissä. Toi meinaa oli ihan oma maalama ja ekaa kertaa isoa pintaa maalasin.Ihan saa itteeni syyttää että jäi appelsiini pinta. Maalimyyjä sano että tohon Temalacin päälle ei ihan joka lakkaa voi vetää kuohumisriskin takia.
     
  15. retro

    retro Gearhead

    Joo itekin mietin pitkään tota kiiltoa, mutta ajattelin, että pesun kannalta voi olla parempi, että vähän kiiltää, kun autoa uitetaan kuitenkin puolet vuodesta suolassa. Itelläkin ne Aerot racers placesta. Ei ollu 9" leveempinä noita. Mutta jottei mene ihan offtopiciksi, niin jätetään tilaa väreille.
     

Kerro tästä muillekin!